Асоціація футзалу Сумщини

Друга ліга АФС. Анонс матчів 9-го туру

У неділю, 16 січня, у спортивному комплексі Інституту фізкультури Сумського державного педагогічного університету ім. А.С.Макаренка відбудуться матчі дев’ятого туру Другої ліги зимового чемпіонату Асоціації футзалу Сумщини. Цього разу першими на майданчик вийдуть команди групи Б.

Група Б

16 січня 2022 року /неділя/ Спорткомплекс ІФК СДПУ ім.А.С.Макаренка

14:00 «Вікторія» – «Аквітан»

А от «Вікторія» після надважливої перемоги над «Прокуратурою» трохи забуксувала. З матчем проти «ІМК-Слобожанщини» усе зрозуміло – там від початку було зрозуміло, що взяти навіть одне очко буде непросто. А от події минулого туру дещо здивували. Наче й усе складалося для «Вікторії» непогано, і гра більш-менш давалася, але під кінець суперник на морально-вольових якостях усе ж зумів вирвати нічию. І от напередодні зустрічі з «Аквітаном» у нас присутні двоякі думки. Якщо не копати надто глибоко, то наче можна спокійно сказати, що «Вікторія» має брати три очки. І шосте місце, яке посідає суперник, на це натякає, і, врешті-решт, потрібно вже повертатися в чемпіонську гонку. А от якщо проаналізувати останні результати, які демонструє «Аквітан», то усе стає не таким вже й очевидним. «Peroff» команда Артема Кравченка «покусала» добряче, а «Фортуну», якій ми вище виписали порцію компліментів, й взагалі обіграла. Тож, усе тут не так й однозначно. І це вкотре підтверджує, наскільки рівною й непередбачуваною є саме ця група. По старій пам’яті запишемо «Вікторію» у фаворити, ну а для «Аквітана» нехай це буде додатковою мотивацією.

15:00 «Ніка» – «Peroff»

Минулого туру «Peroff» грав останнім і чудово розумів, що усі найближчі переслідувачі втратили очки, а отже була чудова нагода для того, щоб піти у відрив. Як ви вже знаєте, з відривом не склалося. Хто дивився той матч проти «Фортуни», той, мабуть, погодиться, що нічия була не найгіршим варіантом для «синьо-білих». Події у тій грі змінювалися настільки швидко й непередбачувано, що усе могло повернутися у будь-який бік. Можливо, така думка буде не для всіх зрозумілою, але чомусь здається, що та втрата очок хлопців не дуже й розчарувала. Розумієте, «Peroff» – один з тих колективів, який не ставить за мету завоювати усі можливі призи, а просто кайфує від самого процесу гри. Для того, щоб краще це зрозуміти, радимо ознайомитися з нашим свіженьким інтерв’ю з Євгеном Волченком. Ризикнемо припустити, що якби Євгенові та його партнерам по команді запропонували обрати один з двох варіантів розвитку гри, то вони обрали б ось такий нічийний трилер, а не переконливу перемогу з умовним рахунком 5:0. Бо це – емоції, нерви та адреналін. Вони прийшли сюди саме за цим. Хто знає, можливо ми й помиляємося)

Щоправда, у випадку «Ніки» особливо сподіватися на те, що «Peroff» не буде націлений на результат, не варто. І тут, знов-таки, складно щось сказати однозначно. З одного боку, у «Ніки» усе дуже погано. Останнє місце з трьома набраними очками – навряд може бути межею сподівань для будь-якої команди. Але… Ці три очки «Ніка» набрала, зігравши внічию з дуже серйозними суперниками (у тому числі, і з «Peroff»). А «Прокуратура», наприклад, зуміла обіграти цей колектив усього лише з рахунком 1:0. От і скажіть після цього, що «Ніка» не має шансів на успіх.

16:00 «Прокуратура» – «Локомотив»

Перед очною зустріччю обидва колективи перебувають у кардинально різному, але, разом з тим, однаково складному становищі. «Локомотив» наче й грає непогано, але бажаного результату досягти вдається доволі нечасто. Ну ось хіба що нічия у поєдинку з «Вікторією» трохи порадувала. Ну а загалом сьоме місце у групі з восьми команд не дуже налаштовує на оптимізм. Матч з «Вікторією» вкотре продемонстрував наявність у «залізничників» проблеми з воротарською позицією. Як мінімум, одного-двох пропущених м’ячів у тому поєдинку можна було б уникнути. Ні, ми не хочемо, як то кажуть, вішати усіх собак на нинішнього кіпера цієї команди, але за наявності у складі Романа Бані, який нині, наскільки нам відомо, заліковує травму, можна було б проводити хоча б якусь ротацію, яка точно мала б піти на користь. У свою чергу, «Прокуратура» не перемагає вже три тури поспіль. А якщо дивитися більш глобально, то у п’яти останніх матчах ця команда набрала лише чотири очки. Звісно ж, це серйозно контрастує на фоні трьох поспіль перемог на старті чемпіонату. Тим не менш, як ми вже зазначали раніше, ще нічого не втрачено.  Навіть за перше місце ще можна боротися. І ось ця гра дасть нам зрозуміти, чи готові номінальні господарі вийти із кризи і взятися за вирішення серйозних турнірних задач.

18:00 «ІМК-Слобожанщина»  – «Фортуна»

У своєму звіті за підсумками попереднього туру ми вже згадували про те, що суто теоретично «ІМК-Слобожанщина» могла зробити своє розташування на третій позицій турнірної таблиці більш впевненим, а разом з тим, ще й впритул наблизитися до «Вікторії». Проте, Нікіта Воронцов (знову ж наголошуємо на тому, що ніхто не знає, чи було б реалізовано той десятиметровий) вирішив вчинити благородно, за що йому окремий респект. Ну а загалом, чотири залікові пункти у двох останніх поєдинках, у яких команді протистояли прямі конкуренти у боротьбі за медалі – цілком пристойний результат. У нещодавньому інтерв’ю нашій пресслужбі Сергій Овсієнко дав зрозуміти, що «ІМК-Слобожанщина» націлена на боротьбу за чемпіонство. Якщо так, то команду із нижньої половини турнірної таблиці потрібно обігрувати. Тільки зробити це буде реально непросто. Достатньо лише подивитися, як зовсім нещодавно гралося проти «Фортуни» «Peroff» та «Прокуратурі». «Фортуна» грає, «Фортуна» біжить, «Фортуна» – дуже неприємна. Звісно ж, у гарному сенсі цього слова. Так, номінальні господарі виглядають більш потужними за складом, але називати їх очевидними фаворитами цього протистояння ми б не стали.

Група А

16 січня 2022 року /неділя/ Спорткомплекс ІФК СДПУ ім.А.С.Макаренка

13:00 «Олімпік» – «Валедіанс»

До зустрічі з «Олімпіком» «Валедіанс» вдруге за сезон підходить, не маючи конкретики по матчу попереднього туру. Якщо у першому колі поєдинок з «International» було перенесено, то зараз його просто не було дограно до кінця. На момент зупинки гри було зафіксовано рахунок 2:2. Усі мають розуміти, що пресслужба не може робити жодних висновків по ситуації, що склалася, навіть якщо вона здається максимально очевидною та зрозумілою. Свій вердикт по ній має винести Контрольно-дисциплінарний комітет АФС. Ну а до цього рішення в активі обох команд залишається та кількість набраних очок і та різниця забитих та пропущених м’ячів, яка була актуальною за підсумками семи турів. Цими даними ми поки що й будемо оперувати. І от що ми маємо за таких обставин. Можливо це виглядає дещо неочікувано, але «відстань» у турнірній таблиці між цими суперниками складає усього сім залікових балів. Погодьтеся, це не так вже й багато. Це означає, що гравцям «Валедіанс» не потрібно впадати у відчай. Як мінімум, за місце у середині турнірної таблиці ще цілком реально чіплятися. Ну а «Олімпіку» варто розуміти, наскільки мінливою зараз є його позиція. Боротьба за медалі у будь-яку мить може перетворитися на змагання за значно нижчі підсумкові місця. Тож розслаблятися тут не можна ні на хвилину. Наразі усе в руках (або ж ногах) підопічних Ігора Мікулінцева.

17:00 «Ярославна» – «Оріон»

«Ярославні» зараз дуже важко. Зрозуміло, що певні складнощі є практично у кожної команди ( і той же «Оріон» не є виключенням), але команда із Путивля зараз грає всупереч багатьом проблемам. У першу чергу, кадровим, яких у господарів накопичилося достатньо. За таких обставин про якісь глобальні задачі на сезон, мабуть, вже не йдеться. Тут варто просто виходити на кожну гру і намагатися викластися на максимум своїх можливостей, виглядати єдиним боєздатним колективом. Ну а там вже й якийсь результат буде винагородою. У «Оріона» усе інакше. Невдалий відрізок сезону, як нам здається, лише додав осоївцям азарту і гарної спортивної злості, а тому з матчами, які залишаються до завершення сезону, вони точно пов’язують певні сподівання. Зустріч цих суперників у другому турі завершилася перемогою «Оріона» з рахунком 5:3, і до наступної гри саме ця команда підходить у статусі фаворита.  

19:00 «Натон» – «Колос»

Група А Другої ліги АФС була б такою ж рівною та конкурентною, як і група Б, якби тут не було «Натона». Відверто кажучи, ми довго не квапилися з висновками, але вже зараз можна сказати, що для лідера цієї підгрупи почався зворотній відлік. З кожним набраним очком він буде наближатися до чемпіонства. Звісно ж, це футзал, і ще може трапитися що-завгодно, але перевага над найближчим переслідувачем величиною у дев’ять залікових пунктів – дуже солідно. Ну і давайте ще раз проговоримо факт,  який не надто усвідомлюється про поверхневому ознайомленні з турнірною таблицею. За вісім турів «Натон» пропустив у свої ворота три м’ячі. Три! За вісім турів! Це взагалі законно? Тут залишається лише спостерігати за тим, як довго усе це фантастичне шоу продовжуватиметься)

«Колос» останнім часом, здається, видає результати дублями. Спочатку було дві перемоги з рахунком 3:1. Далі – дві нічиї з рахунком 1:1. Який результат буде наступним? Насправді, ця команда наразі виглядає доволі симпатично. Навіть з такою невисокою результативністю хлопці зуміли закріпитися у середині турнірної таблиці, і поки ще не надто очевидно, але усе ж натякають на те, що у разі сприятливих обставин і на «бронзу» можуть замахнутися. Щоправда, таких претендентів тут багато, і комусь із них усе ж доведеться залишитися ні з чим.

20:00 «Хлібодар» – «International»

У минулому турі «Хлібодар» аж ніяк не виглядав безнадійно, але якимось чином вийшло так, що бодай навіть один раз вразити ворота «Натона» не вдалося. Не будемо говорити, що усі шанси на чемпіонство вже втрачено, але наразі більш актуальною є саме боротьба за друге місце. Напередодні цієї гри не варто довго розповідати про рівні шанси, круглий м’яч і решту всім відомих прописних істин. Команда, яка претендує на медалі, просто зобов’язана обігрувати суперника, який до цього часу не набрав жодного залікового балу. Будь-який інший результат буде вважатися для степанівців невдачею. Ну і додатково нагадаємо, що у першому колі «Хлібодар» переміг «International» з рахунком 6:1. «Дублями» тоді відзначилися Малюченко та Якубець.

Коментарі закриті.