Асоціація футзалу Сумщини

Євген Волченко: «Сьогоднішній “Peroff” виник десь на шляху між Сумами та Бухарестом»

Продовжуємо спілкування з представниками команд АФС. Зараз до вашої уваги цікава розповідь про поточного лідера Другої ліги групи Б – команду «Peroff», від універсала команди, Євгена Волченка.

– Доброго дня, Євгене! Після восьми турів Ваша команда лідирує в Другій лізі групі Б. Тому хотілося б трішки більше дізнатися про ваш колектив. Команда «Peroff» розпочала виступи в чемпіонатах АФС у Літньому чемпіонаті 2021 року. Але “кістяк” й раніше грав разом, розкажіть про ті часи, і як перейшли до назви «Peroff»?

 – Команда (у такому складі як сьогодні) виникла десь на шляху між Сумами та Бухарестом. Вірні національній збірній засновники команди Качайло, Фесюн та Волченко, мандруючи Європою, зрозуміли, що саме таким складом потрібно грати на місцевому рівні. Натхнення від гри української команди перенесли на Літній чемпіонат АФС. Завзяття, досвід та жага до перемоги не дає зупинятися на результатах, що отримали влітку. Отже, тепер робимо все, що від нас залежить, а то й більше, щоб виглядати на рівні серед достойних конкурентів.

– Хто зараз спонсор у команди ?

– Титульним спонсором є наш сумський виробник текстильної продукції, відомий навіть за межами України – бренд “Peroff”. На рівні з ним підтримує команду туристична агенція “Бон Вояж” та Євген Качайло.

– Літній сезон команда провела досить непогано, можна навіть сказати, стала відкриттям сезону. А як Ви б оцінили виступ саме в літньому чемпіонаті?

– Зрозуміло, що для дебютного виступу результат перевершив наші сподівання. Вихід у Вищу лігу для нас став початком реального марафону на шляху до подальших перемог.

– На Вашу думку, зараз сильніший склад «Перофф», порівнюючи з літом?

– Не хотілося б озиратися у минуле. Командний принцип: тільки вперед! Обидва склади мають як сильні, так і слабкі сторони. Ми вдосконалюємося, намагаємось вчитися на помилках, а головне – не повторювати їх.

– На зиму Ви вирішили все ж таки заявитись в Другу лігу, чи не було бажання спробувати пограти в Першій лізі?

– Ми взагалі-то хотіли грати у Третій. Подивіться нам у паспорти! Середній вік команди наближається до пенсійного за футбольними мірками.

– Як проходить тренувальний процес, хто керує тренуваннями? Як часто тренуєтесь? Де саме?

– Команда зазвичай тренується на штучному покритті ФЦ Барса. За будь-яких погодних умов. Навіть, коли температура нижче нуля, чи є опади, це не зупиняє нас. Регулярно практикуємо спаринги з такими чудовими командами як «Валедіанс», «Likarske», «Натон», «Сервіс Люкс». Під час матчів роль тренера виконує Тарас Овраменко. Окрема йому подяка!

– Кого б могли виділити з гравців своєї команди?

– Дуже хотілося б розповісти про кожного, адже ми команда, а футбол – командна гра. Задача кожного – це не виділятися особисто, а досягти результату командою. Дуже підсилили колектив наші старі друзі Лупач, Лушпа, Сахненко, якісно зіграні між собою. З приєднанням до них досвідченого бійця Пазухи це дійсно дає результат у грі четвірки. Другу четвірку до результативної гри підганяє “мотор” Скриннік, прагматизм Фесюна, відчайдушна гра Качайла та моя “тиха критика”. Захисний щит у воротах команди – це Анісов, який з кожною грою все краще виконує складне завдання воротаря, особливо зважаючи, що це для нього перший чемпіонат міста. Більше того –  саме Олександр є капітаном команди.

 – Яку задачу ставили перед командою до старту сезону?

– Показати класну гру та боротися до останнього! Не обговорювалися конкретні позиції, проте, як говорять: “Поганий той солдат, що не мріє стати генералом”. Домовлялися, що будемо грати на максимум!

 – Зараз Ви перебуваєте на першому місці в турнірній таблиці, і являєтесь єдиною командою, яка ще не програвала, за рахунок чого вдалося досягнути такого результату?

– Скажу банальні речі, але мабуть, це воля до перемоги, зусилля, клопітка робота над собою, чітка взаємодія та командний дух. Повторюсь, що в команді головне – це не особистості, а загальний результат!

– Який з матчів вашої команди в цьому сезоні сподобалася Вам найбільше?

– Кожна із ігор запам’яталася чимось особливим. Неймовірно цікава підібралася група, аналогів якій не пам’ятаю. Хотілося б відзначити ігри з перспективним Аквітаном (де все вирішила остання секунда) та досвідченими Слобожанщиною, Прокуратурою, Вікторією.

– Подальші амбіції, чи є вже зараз якісь плани на наступні сезони? Чи все вже будете вирішувати після завершення цього?

– Складно планувати у довгостроковій перспективі, але ж якщо ти хоч раз взяв участь у такому турнірі, то відмовити собі у задоволенні повторити це буде майже неможливо! А от короткострокові плани – це неформальні посиденьки командою у бані.

– Дякую за приділений час і цікаву розповідь про команду, побажаємо Вам такого ж натхнення, як зараз, та тільки перемог в наступних матчах.  Користуючись випадком,  можете привітати всіх вболівальників Сумського футзалу. 

– Дякую! Перш за все хотілося б подякувати організаторам турніру за неймовірні емоції справжнього свята футболу!!! Суперникам дякуємо за супер гру та стимулювання ставати кращими! А всім вболівальникам та небайдужим до команди хотілося б побажати перемог у всьому, що для них важливо! Нехай всі ми будемо улюбленцями фортуни та матимемо те, що зробить нас дійсно щасливими. А, що для цього потрібно “Peroff” (хоча б в рамках цього турніру), мабуть, зрозуміло

Коментарі закриті.