Асоціація футзалу Сумщини

Сергій Овсієнко: «Завдання команди «ІМК Слобожанщина» – взяти чемпіонство Другої ліги АФС та побудова професійної команди місцевого рівня”

Цими днями пресслужбі АФС вдалося поспілкуватися з представником команди «ІМК Слобожанщина» – Сергієм Овсієнком, який розповів про свій клуб доволі багато цікавого.

– Доброго дня, Сергію! Розпочати хотілося б з історії команди, розкажіть, будь ласка, як започатковувався цей колектив?

 – Доброго дня. Команда започаткувалась на агротурнірі, який проходить між кластерами великої компанії під назвою “ІМК”. В 2016 році я прийшов сюди працювати і побачив, що компанія підтримує спорт. Після декількох років участі в цих турнірах та ставши триразовими поспіль чемпіонами, в мене зародилась ідея спробувати команду на рівні міста під егідою АФС. Тож «кістяк» команди, можна сказати, почав створюватися ще в ті часи.

 – Розкажіть про спонсорів команди.

– Спонсорами нашої команди є генеральний директор “ІМК” Алекс Лисица та директор кластеру “Слобожанщина Агро” Олег Миколайович Хоменко. Це дві людини, котрим небайдужа команда, і вони всіляко нас підтримують.

 – У зимовому сезоні 2020-21 ваша команда розпочала виступи під егідою АФС, дебютували Ви у Другій лізі, де зайняли четверте місце, зовсім трішки не дотягнувши до бронзи. Як оцінили б той сезон?

 – Це був наш перший сезон, так сказати «спробували, що воно і з чим його їдять». Сезон вважаю вдалим, в першу чергу пограли з хорошими командами. Того сезону основною задачею було освоїтись, зібрати дружній колектив, з яким можна до пенсії грати. Що, в принципі, нам і вдалося.

 – Далі був літній чемпіонат, де команда, чесно кажучи, приємно здивувала, ставши переможцем Першої ліги. За рахунок чого вдалося досягнути такого результату?

 – Досягнути такого результати вдалось, звичайно, завдяки команді, всі були один за одного і крокували до єдиної мети – взяти чемпіонство. На полі всі віддавались, були і є одним цілим. Це і стала запорукою успіху.

 – Є інформація, що після літнього сезону були плани спробувати свої сили в більш сильному дивізіоні Зимового чемпіонату АФС. Це правда?

 – Ну прям грати у Вищій лізі – таких планів не було. Було одне бажання – це грати з хорошими командами, які плюс-мінус знаходяться на одному ігровому рівні. І  рухатись вперед «step by step». Всі розуміють, що для вищих ліг потрібен і вищий рівень гравців. Ми – команда молода, зараз «обростемо м’ясом», тоді вже будемо думати й про Вищі ліги.

 – Тобто, одна із причин, чому не пішли в «вишку» – кадрова комплектація. Розкажіть, кого хотіли підписати на зиму, але не вдалося?

 – Не вдалось підписати, так скажем, двох гравців, прізвища не буду говорити, думаю, що ми все-таки доведемо ці трансфери до кінця. Зараз це поки що на «паузі»,  всі грають всі за свої команди.

 – Добре, з Вищою лігою розібралися, чому не пішли спробувати свої сили хоча б в Першій лізі? Адже гравці, які є в Вашій команді, ну в Першій лізі точно б не загубилися.

 – Тут вже вийшла на перший план не кадрова комплектація, а, скажімо так, на момент подачі заявок були не вирішені питання, які і внесли свої корективи.

 – Тепер про нинішній сезон. Яка задача стоїть перед командою на  Другу лігу?

 – Тут у нас відразу декілька задач , перша – це виграти чемпіонство; друга – це побудова професійної команди місцевого рівня. Щоб надалі спробувати свої сили не тільки в першій лізі, а й у Вищій.

 – Як проходить тренувальний процес, хто ним займається?

– Тренуємось один раз в тиждень, в спорткомплексі СумДУ. Тішить те, що, порівняно з минулим сезоном, гравці вже більш дисципліновані, і ще за ці три місяці не було халатного відношення ні до ігор, ні до тренувань. Тому  подякую гравцям за те, що знаходять час, так як всі працюють, у більшості  є   сім’ї, а тут ще не тільки треба на гру їхати, а й на тренування. Тренує нас молодий граючий тренер Береговий Олександр, який приєднався до нас цього сезону, він постійно готується до тренування, продумує процес, тому, бачачи його ставлення до роботи й команди, гравці відповідають тим же і  всі працюють для досягнення результату.

 – Як для Другої ліги здається у Вас досить непоганий склад гравців – Береговий, Усатенко, Антипенко, Воронцов. Задоволені укомплектуванням команди?

 – Так, задоволений. Ви перечислили тих гравців, в яких досить високий рівень футзалу, більшість з них є чемпіонами України, тому інколи їм з нами важко, але всі допомагають один одному, і ми багато чому вчимось у них та працюємо на тренуваннях для досягненні єдиної командної цілі.

 – Після восьми турів Другої ліги Ви перебуваєте на третій сходинці турнірної таблиці. Чи задоволені таким результатом?

 – Результатом не задоволені. Але поки що так.

– Як Вам склад учасників цього розіграшу Другої ліги АФС?

 – Досить хороші колективи зібралися в цьому розіграші. В кожній грі потрібно працювати, прохідних ігор немає, і вже, як показує практика, всі навчились грати, хтось краще хтось гірше. Багато молодих, я б навіть сказав, юних гравців беруть участь, і це радує. Футзал стає все більше популярним видом спорту, розвивається, маю надію через 5 років буде геть інша картина в цьому виду спорту. В Екстра-лізі буде як мінімум 2 команди з міста грати, а в чемпіонаті міста більше 50 команд..

– Можете виділити одну найкращу  гру  своєї команди в цьому сезоні?

– Не хотілося б це робити зараз, адже маю надію, що кращі ігри ще попереду.

– А найгіршу?

– Всі програні ігри найгірші.

– Чи є зараз для Вас принципові суперники?

– До гри, напевне, немає, але коли виходимо на ігровий майданчик, всі команди стають принциповими.

– Після восьми турів задачі не змінилися?

– Задачі не змінюються.

– Дякую за приділений час. Користуючись нагодою, можете звернутися до своїх вболівальників і привітати їх зі святами.

– І вам дякую, приємно було поспілкуватись. Вітаю з новорічними святами. Бажаю у новому році насамперед часу. Хто, як не спортсмени, знають йому ціну. Часу, який ми проводимо з близькими, рідними та друзями. Нехай Новий Рік принесе удачу, i оце маленьке трішки, якого завжди так не вистачає. З Новим роком та Різдвом Христовим!

Коментарі закриті.