Асоціація футзалу Сумщини

Підсумки. Не старіють душею ветерани.

Динамо – команда ветеранів, яка зупинилась за крок до головного матчу розіграшу літнього чемпіонату АФС 2019, а ось у зимовому чемпіонаті повторити результат не змогла.

 Як відомо, команда в більшості складається вже з погравших футболістів на досить високому рівні. Більш детальну розповідь про команду від президента та капітана команди можна почитати за посиланням . Окрім турнірів під егідою АФС динамівці беруть участь у Всеукраїнських ветеранських змаганнях. Нещодавно біло-блакитні повернулись з бронзовими нагородами першої ліги розіграшу регулярного чемпіонату України серед ветеранів 40+.  Тому участь у найвищих дивізіонах чемпіонату міста можна розцінювати як підготовку до змагань державного рівня.

Не дивлячись на кінцевий підсумок турніру у першій грі динамівці здобули переконливу перемогу 7:0 над командою International. І здавалось,  що вдасться скласти конкуренцію найсильнішим колективам, але, як показав час, це була нажаль єдина перемога на першому етапі. Далі команді вдавалось брати бали лише двічі і то тільки по одному балу задовольнившись  нічиєю. Ось так герої нашого огляду розписали мирову з амбітним колективом Феміда-Гранум з досить нетиповим для футзалу рахунком 0:0, а згодом і нічия з Компсервісом 4:4 додала очок в скарбничку динамівців. Останні ігри на першому етапі змагань біло-блакитні програли: 4:10 Агросвіту, 1:11 Сумихімпрому, 3:9 Спартаку, 2:5 Перцям, 4:8 Лексу, 2:8 Технології, і поразка у досить драматичному поєдинку від Сумиобленерго 5:6.

Зайнявши передостанню сходинку турнірки команда відправилась у вищу лігу, де Динамо вже брали очки у всіх зустрічах. Так, біло-блакитні знову розписала мирову із Гранумом 5:5, взяли реванш за поразку в першому колі у Спартака 9:4, отримали технічну перемогу у грі з International 5:0. А також в останній грі не пустили до чемпіонства Вищої ліги Сумиобленерго, 10:3, тим самим давши можливість Грануму стати Чемпіоном. Але нажаль за рахунок різниці м’ячів у особистих зустрічах підопічні Коваленка уступили бронзові нагороди Спартаку.

Найкращий результат  динамівці показали якраз у останній зустрічі обігравши сумських енергетиків 10:3, а найгірший – поразка від Сумихімпрому 1:11. Щодо самої гри, то запам’яталась друга зустріч із Гранумом, тоді у драматичному поєдинку команди розписали мирову 5:5.

Щодо персоналій, то однозначно можна виділити Романа Тетявкіна, який був лідером колективу на майданчику як у кількості забитих голів так в інших моментах направлених на здобуття позитивного результату.

На кінець розповіді хочеться побажати колективу футбольних старожилів довгого спортивного життя, поменше травм та вдалих виступів як на місцевому рівні так і представленні Сумщини на Всеукраїнському рівні.

Прес-служба АФС

Коментарі закриті.