Асоціація футзалу Сумщини

Зимовий чемпіонат АФС. Друга ліга. Анонс матчів 5-го туру

Найближчими вихідними у Другій лізі зимового чемпіонату Асоціації футзалу Сумщини будуть зіграні матчі п’ятого туру. Його програму буде розподілено на два ігрових дні за вже знайомою нам схемою. У суботу відбудеться дві гри у групі А, а вже у неділю команди зіграють решту матчів. За підсумками чотирьох турів у двох підгрупах залишилося по одному колективу, які ще не набирали очок. Але, якщо орієнтуватися на останні тенденції, найближчим часом цю прогалину може бути закрито.

ГРУПА А

11 грудня 2021 року /субота/ Спорткомплекс ІФК СДПУ ім.А.С.Макаренка

11:00 «Ярославна» – «International»

У стартовому матчі туру зустрінуться «Ярославна» та «International». Саме команда іноземних студентів є однією з тих двох вищезгаданих, яким цього сезону ще не вдавалося навіть зіграти внічию. З одного боку, віднайти бодай якийсь позитив у такій статистиці доволі складно. Проте, у трьох поєдинках з чотирьох гравці «Інтера» були цілком конкурентними.  Лише «Хлібодару» вони поступилися без варіантів. А тому не треба аж надто їх недооцінювати. Тим більше, у випадку «Ярославни». Колектив  з Путивля зараз грає дуже нестабільно. При чому, не від туру до туру, а навіть впродовж однієї гри. Підопічні Гурєєва можуть видати просто чудовий стартовий відрізок матчу, а потім раптово загубитися. Сам Максим вже відзначав, що наразі хлопці знаходяться у пошуках своєї гри. І кадрові проблеми, які періодично виникають, аж ніяк не сприяють стабілізації ситуації. Тим не менш, головне те, що команда продовжує грати і вчитися. Нехай і на своїх помилках. Якщо є стабільна ігрова практика, то і належний досвід, а з ним і результат, прийде.

16:00 «Колос» – «Оріон»

Наступна гра, через перерву, пов’язану з проведенням у спорткомплексі СДПУ матчу «Рятувальника» в рамках Першої ліги чемпіонату України, відбудеться вже у другій половині дня. В анонсі минулого туру ми розмірковували над тим, наскільки важливо гравцям «Оріона» реабілітуватися після поразки від «Натона». Перш за все, для того, щоб повернути собі бойовий настрій та впевненість у власних силах. Та у підсумку усе пішло не за планом. «Хлібодар», в якому на початку сезону далеко не усі бачили серйозного опонента, дещо неочікувано показав зуби. Зараз можна довго розповідати про те, що результат матчу міг би бути дзеркальним, якби Спешилов реалізував десятиметровий на передостанній хвилині. Але залікових балів зараз від цих розповідей вже не додасться. Очевидно, що «Колосу» доведеться несолодко, адже їх суперник перебуває у становищі, коли відступати вже просто нікуди. Проте й сам «Колос» вже потроху оговтується. Після провального старту сезону хлопці почали давати бій своїм суперникам, а минулими вихідними і взагалі здобули першу перемогу. Тож, ми відзначимо, що команда з Осоївки є фаворитом протистояння, але обійдемося без зайвої категоричності.  

12 грудня 2021 року /неділя/ Спорткомплекс ІФК СДПУ ім.А.С.Макаренка

13:00 «Натон» – «Олімпік»

Ну а ця гра претендуватиме на статус центральної саме у групі А. «Натон» вже зараз залишився єдиним колективом в усій Другій лізі, який продовжує йти по турнірній дистанції без втрат. При чому, вражає, швидше, не сам факт чотирьох перемог у чотирьох матчах, а те, наскільки ефектно номінальні господарі їх здобувають. Лише усвідомте, що просто зараз різниця їх забитих та пропущених м’ячів складає 18:1. Фактично, команда забиває у середньому ледь не п’ять голів за гру. А пропускає… Ну ви самі усе розумієте. Незважаючи на те, що Друга ліга вже привчила нас до того, наскільки важко тут даються будь-які прогнози, відчуття підказує, що у поєдинку з «Олімпіком» легкої прогулянки команді Підлужного очікувати не варто. Можливо неригайлівці і не хапають з неба зірок, але без бою не здаються нікому. Це вже було продемонстровано на прикладі того ж «Оріона». До того ж, варто усвідомлювати, що відрив навіть у п’ять очок на цьому етапі сезону ще зовсім нічого не гарантує.

14:00 «Хлібодар» – «Валедіанс»

Варто визнати, що на початку сезону ми недооцінили «Хлібодар». Можливо, дещо ввела в оману поразка в першому турі від «Натона». І якщо наступні перемоги над «International» та «Колосом» ще якось можна було списати на силу суперників, то звитяга у поєдинку з «Оріоном» змусила придивитися до колективу зі Степанівки дещо уважніше. Про «Валедіанс» ми нічого нового, мабуть, не скажемо. Наразі команда Леоніда Сеня перебуває в абсолютно нормальному турнірному положенні. Від третього місця її відділяє усього три очки, і це, погодьтеся, зовсім не та безнадійна ситуація, яку ми спостерігали минулого сезону. Головне – налаштування на кожний наступний матч, і розуміння після нього, що на майданчику гравці зробили усе від себе залежне.

ГРУПА Б

12 грудня 2021 року /неділя/ Спорткомплекс ІФК СДПУ ім.А.С.Макаренка

15:00 «Вікторія» – «Фортуна»

Зустріч двох колективів, які останнім часом приємно нас дивують. Більшою мірою, це стосується «Вікторії», яка після чотирьох турів неочікувано очолила турнірну таблицю групи Б. Ну от скажіть, чи могли ви припустити, що події у підгрупі з таким складом учасників будуть розвиватися саме таким чином (якщо ви, звісно, не гравець або вболівальник самої «Вікторії»)? Турнірне становище «Фортуни» наразі не можна назвати таким же вражаючим, але ж давайте пригадаємо, як усе починалося. Старт сезону вийшов для хлопців невдалим (хоча тут варто зробити поправку на суперників, які «Фортуні» протистояли), а от вже у двох останніх турах номінальні гості здобули дві перемоги із загальною різницею м’ячів 13:2. Ось тут і цікаво, як складатиметься подальша доля цих команд. Говорячи відверто, очікувати можна абсолютно будь-чого. Для нас вже не стане сюрпризом ні перемога «Вікторії», ні тріумф «Фортуни». Хоча останній варіант, безперечно, сподобається конкурентам господарів у боротьбі за топ-трійку значно більше.

16:00 «Локомотив» – «Аквітан»

Скільки ж авансів ми вже виписали «залізничникам», скільки висловили припущень стосовно того, що їх серія невдач має ось-ось перерватися. Час іде, а ці сподівання усе ніяк не виправдовуються. Минулими вихідними трохи підняв настрій красивий гол у виконанні Артема Корецького у ворота «Фортуни», але ж за нього очок ніхто не нарахує. Потрібно робити щось для того, щоб нарешті зачепитися за результат. Відверто кажучи, зустріч з «Локомотивом», який наразі перебуває саме у такому стані – це шанс для гравців «Аквітана». Якщо у поєдинках з «Прокуратурою» та «ІМК-Слобожанщиною» їм було складно на щось розраховувати, то тут потрібно одразу налаштовувати себе на боротьбу за набрані очки. Якщо це вдалося «Фортуні», то чому б не спробувати повторити її успіх?

17:00 «Прокуратура» – «Ніка»

У четвертому турі  сталося те, чого так боялися вболівальники «Прокуратури» і, відповідно, очікували її суперники. Йдеться, звісно ж, про першу поразку у нинішньому сезоні. До цього, нагадаємо, «прокурори» очок не втрачали. Що ж тут сталося? Насправді, поєдинок з «Peroff» не залишив відчуття, що у грі команди Валерія Шепеля щось зламалося. Просто суперник був не з простих, та й місцями банально не пощастило. На якомусь етапі навіть вдалося переломити хід тієї зустрічі, але відчуття дефіциту часу зіграло свою роль. Зараз же буде нагода побачити, наскільки вірним є результат наших спостережень. У «Ніки» ситуація значно складніша. Для неї така проблема її майбутнього суперника виглядає дивною та незрозумілою. Одне набране очко після чотирьох турів, враховуючи те, що було програно матчі з «Фортуною» та «Аквітаном» – це відверто поганий результат. І тут вже не доводиться звертати увагу на те, що твоїм суперником буде один із лідерів підгрупи. Потрібно виходити і набирати очки. Ну бодай намагатися це робити. Бо зрозуміло ж, що у зустрічі з «ІМК-Слобожанщиною» за тиждень простіше точно не буде.

18:00 «ІМК-Слобожанщина» – «Peroff»

Центральний матч туру в усій Другій лізі. Сусіди по турнірній таблиці фактично визначатимуть, чиї претензії на боротьбу за медалі за підсумками першого кола будуть, скажімо так, більш серйозними. Зрозуміло, що впродовж сезону ситуація у підгрупі може ще кілька разів змінитися, але результат саме очного протистояння буде мати серйозну вагу. До цього часу суперники йшли по турнірній дистанції більш-менш однаково. Номінальні господарі вже на старті зазнали поразки від «Прокуратури», ну а гості зіграли внічию з «Вікторією». Трохи більше бентежить нічия «Peroff» у зустрічі з «Нікою», але то вже історія. Якщо проаналізувати результати ігор команд у попередніх турах, то можна зробити висновок, що «Слобожанщина» забиває дещо більше за свого майбутнього суперника, але й пропускає теж більше. Простіше кажучи, «Peroff» грає більш прагматично. Ну а ще цікаво, що два матчі, у яких Волченко та компанія здобули перемоги, завершилися з рахунком 5:3. У складах обох колективів є достатньо індивідуально сильних виконавців. Візуально виглядає так, що у складі «ІМК-Слобожанщини» таких дещо більше, але за присутності Лушпи та Лупача «Peroff» може цю умовну різницю компенсувати.

Коментарі закриті.