Асоціація футзалу Сумщини

Зимовий чемпіонат АФС. Анонс матчів стартового туру Вищої ліги

Нарешті дочекалися! Вже цієї суботи в Легкоатлетичному манежі СумДУ буде дано старт Зимового чемпіонату АФС сезону 2021 – 2022! Розпочнеться він іграми Вищої ліги – найсильнішого дивізіону чемпіонату!

«Сумиобленерго» – «Forza» (Легкоатлетичний манеж СумДУ, 12:00 )

Відкриватимуть перший тур Вищої ліги «старожили» нашого чемпіонату «Сумиобленерго», та дещо несподіваний учасник найсильнішого дивізіону – «Forza». Що очікувати від «енергетиків» приблизно зрозуміло, більшість гравців не один рік в команді, тож їх зіграність на дуже високому рівні, в команди є свої награні комбінації – які раз по раз дають результат, є при цьому й свої лідери – Смолінський, Білоненко, граючий тренер – Хабовець.

А от що очікувати від «Форзи», поки що не зрозуміло, команда нам знайома за виступами в Першій лізі чемпіонату АФС, показувала там непоганий футзал, але все ж таки є різниця між «Вишкою» та Першою лігою АФС. Тому після заявки «Форзи» в топ – дивізіон, в багатьох вболівальників футзалу виникло питання: «А чи варто було?». Тож здається, що в цієї команди з настроєм на гру точно буде все в порядку.

«Технологія-Агросвіт» – «BROCARSTAR PEPPERS» (Легкоатлетичний манеж СумДУ, 13:00)

О 13:00 на паркет легкоатлетичного манежу вийде головний фаворит чемпіонату «Технологія», після дещо провального минулого сезону, а друге місце в минулорічній «Вишці» (а це нагадаємо був другий по силі дивізіон) по іншому і не назвеш. Команда, підсилившись гравцями «Агросвіту», «катком» пройшлась по літньому сезону, вигравши і чемпіонат, і кубок. На зиму, здається не менші амбіції, адже до всіх зіркових гравців команди долучився й всім нам відомий Руслан Острога. Також це одна з небагатьох команд, у якої є непоганий тренувальний процес, займається яким граючий тренер команди Максим Мисловський. Тож на старті чемпіонату ця команда виглядає явним фаворитом. Щодо «PEPPERS» – перш за все, це команда друзів, у яких, не в останню чергу, є бажання отримати задоволення від проведеного часу разом, і при цьому показати дійсно хорошого рівня футзал. В команди немало хорошого рівня футзалістів – Карацюба, Нікіфоров, Кірієнко – і цей список можна продовжувати. В минулому сезоні «Брокару» не вистачило деякої «дещиці», щоб потрапити в Суперлігу. Чи зможуть хлопці зробити це в цьому сезоні, буде залежати лише від них. Ну а в цій грі перевагу очевидно віддамо «Технології-Агросвіт».

«Сервіс Люкс» – «Явір» ( Легкоатлетичний манеж СумДУ, 14:00 )

Третіми на майданчик манежу вийдуть старі знайомі із минулорічного чемпіонату «Сервіс Люкс» та «Явір». Якщо брати очні зустрічі, то тут явна перевага команди із Краснопілля, у минулому сезоні вони обіграли перевізників 5:2 і 4:2 (але варто відзначити, що легко «Краснопільцям» не було) і не в останню чергу, саме завдяки цим перемогам вони й вийшли до Суперліги, де здобули бронзу. Щодо літнього сезону, то тут основна частина гравців «Явора» його пропустила. «Сервіс Люкс» звично для себе виступив дуже непогано, але все ж таки влітку «Перевізники» дещо відрізняються від себе зимових. Не до кінця зрозуміло, в яких станах підійдуть команди до цієї зустрічі, тож спрогнозуємо нічийний результат, який поки що виглядає найбільш ймовірним.

«CompService» – «Україна» (Токарі) (Легкоатлетичний манеж СумДУ, 15:00)

Напевне, результат цієї зустрічі передбачити найбільш складно. Якщо «CompService» знайомий всім вболівальникам футзалу, і ми приблизно розуміємо, що від нього слід очікувати комбінаційного футзалу, непоступливої гри з будь-яким суперником, зарядженість на перемогу, то «Токарі» поки, що є справжньою загадкою початку чемпіонату. Команда буде проводити перший сезон під егідою АФС, тож зробити якісь висновки по ній дуже важко.

«Lex VSK» – «Громада Попівська сільська рада»  (Легкоатлетичний манеж СумДУ, 16:00)

О 16:00 на майданчику зіграє ще один фаворит змагань «Lex VSK», з року в рік ця команда на провідних ролях в Сумському футзалі, постійно фінішує на високих місцях, але стати чемпіоном поки що не вдалося. Зрозуміло, що хлопці захочуть це зробити в цьому сезоні, тому на допомогу Ханюкову і компанії додається Бурдюг Андрій, який без сумніву підсилить цю команду. А якщо й мріяти про чемпіонство, то очки потрібно набирати вже з перших турів. Та здається зробити це буде не просто, протистоятиме їм потужний колектив з Конотопа, який залишив по собі ну дуже хороше враження з минулого сезону. Якщо команда стартуватиме в тому ж настрої, що і до цього, то легко господарям точно не буде.

Коментарі закриті.