Асоціація футзалу Сумщини

Зимовий чемпіонат АФС. Анонс матчів дев’ятого туру Skill Вищої ліги

Поступово добігає до завершення перший етап Skill Вищої ліги. Так в суботу, 15 січня, в спорткомплексі СДПУ відбудеться повна програма вже дев’ятого туру чемпіонату, після якого картина розподілу турнірного становища команд стане ще більш зрозумілою.

15 січня 2022 року /субота / Спорткомплекс ІФК СДПУ
09:00 «Технологія-Агросвіт» – «Сервіс Люкс»
Відкриватимуть ігровий день команди з різних полюсів турнірної таблиці. «Технологія-Агросвіт», перемігши в минулому турі свого головного конкурента за чемпіонство, перебуває на першій сходинці, а «Сервіс Люкс», у якого відчутні проблеми в цьому сезоні, є передостанньою командою ліги. І навряд чи щось зміниться після цієї гри. Ну в зовсім різних ігрових кондиціях перебувають команди. Номінальні господарі мають серію з чотирьох поспіль перемог, натомість їх конкуренти серію з чотирьох поразок. При чому, в останніх трьох матчах вони взагалі не можуть забити. Проблеми з атакою у «перевізників» досить відчутні, лише 11 забитих м’ячів за сім зіграних матчів, відзначалися лише троє гравців – це Новіков – 5 голів, Боріщик – 4, Жиловець -2. А додайте до цього всього ще й погану гру в обороні, 29 пропущених (більше тільки у «Форзи») і стане зрозуміло, чому команда перебуває на передостанній сходинці. Тож є велика ймовірність, що вже після цього туру ще одна команда втратить шанси на Суперлігу.

10:00 «BROCAR-STAR PEPPERS» – «Lex-VSK»
Далі на майданчик Спорткомплексу СДПУ вийдуть, скажімо так, «невдахи» минулого туру. Адже «Lex-VSK» тоді зазнав розгромної поразки від «Технології-Агросвіт», а «BROCAR-STAR PEPPERS» на останній хвилині втратив перемогу над «Сумиобленерго». В цій грі обидві команди захочуть реабілітуватися та здобути перемогу, яка необхідна кожній із команд. «Лексу», зрозуміло, щоб продовжувати боротьбу за чемпіонство, а «Брокару» для вирішення питання з потраплянням до Суперліги. Адже команда, як і в минулому сезоні, балансує на межі, тоді все вирішувалось для них у останньому турі в грі з «КомпСервісом», яку вони програли. Як буде цього разу, поки що невідомо, але, знову ж таки, в останньому турі «PEPPERS» буде грати проти «CompService».

11:00 «Україна» (Токарі) – «Сумиобленерго»
Напевне найбільш рівне протистояння в дев’ятому турі. Команди перебувають на дев’ятій та восьмій сходинках відповідно, і ніби ще й не втратили шанси за вихід до топ-6, але перебувають у дуже скрутному становищі. У «Сумиобленерго» вісім пунктів і залишилось три гри, ніби все і непогано, але після «України» (Токарі) суперниками «енергетиків» будуть «Явір» і “Громада «Попівська сільська рада», де вони точно не будуть фаворитами. У Токарів ситуація ще гірша, п’ять залікових балів і ігри з «Lex-VSK» та «Сервіс Люксом», тож будемо реалістами у випадку поразки команди з Токарів, шанси на вихід далі стануть зовсім мізерними.

15:00 «Явір» – «Сумихімпром-СДПУ»
Вже о 15:00 зустрінуться один з головних претендентів на бронзу (а можливо ще й на перемогу в чемпіонаті) «Явір» і непоступливий «Сумихімпром-СДПУ». Ніби «Явір» і виглядає фаворитом цієї зустрічі, але не все так просто. По-перше, матчі з «СДПУ» ніколи простими не бувають, тим паче, в їхньому залі. По-друге, з огляду на останні ігри команд, «педагоги» розібралися з Токарями – 8:0, а команда з Краснопілля хоч і перемогла «Форзу» – 5:1, але трішки б більше дисциплінованості команді Бабича і все б було не так просто в тій грі, а з дисципліною у «Хімпрома» точно проблем не буде. По-третє, в минулому чемпіонаті команди обмінялися перемогами, 5:2 на користь «Сумихімпром-СДПУ», і 1:0 перемога «Явіра». Відчутна перевага «Явіра» лише у досвідченості і індивідуальних якостях футзалістів, молодий колектив Ігора Кравченка явно поступається в цьому компоненті. Тож що переможе молодість і дисциплінованість, чи досвідченість і холоднокровність дізнаємося вже у суботу.

16:00 “Громада «Попівська сільська рада» – «Forza»
Ну а закриватиме дев’ятий тур матч “Громада «Попівська сільська рада» – «Forza». Будемо відвертими все в цьому протистоянні зрозуміло, новачок Skill Вищої ліги навряд чи здобуде свої перші очки в цій грі. Команда із Попівки в випадку перемоги і втрати очок «Явором» (що цілком реально) підніметься на одноосібну третю сходинку. Також варто відмітити, що досить вдало, що підопічні Едуарда Ожога проводять цю гру саме проти «Форзи», адже останній свій офіційний матч команда провела аж 18 грудня 2021 року, і в яких кондиціях вони перебувають не зрозуміло. Тому остання команда турнірної таблиці найбільш оптимальний варіант для, скажімо так, «розкачки».

Коментарі закриті.