Асоціація футзалу Сумщини

Вища ліга АФС. Анонс матчів середи

У середу, 25 листопада, нарешті розпочнеться новий зимовий сезон в рамках чемпіонату Асоціації футзалу Сумщини для першої групи команд Вищої ліги. Оновлена схема розіграшу турніру, як нам здається, має значно додати турнірної інтриги вже на першому етапі змагань. Як мінімум, прагнення увійти до першої трійки (яке, впевнені, присутнє у всіх учасників чемпіонату) має мотивувати представників обох підгруп максимально викладатися у кожній грі, адже у підсумку вирішальне значення може мати не просто один заліковий бал, а навіть краща різниця забитих та пропущених м’ячів.


25 листопада 2020 року /середа/ Палац студентського спорту СумДУ
18:30 «Явір» – «Сервіс-Люкс» /Вища ліга, група А/
Першими на ігровий майданчик манежу вийдуть гравці краснопільського «Явору» та «Сервіс Люкс». Для «перевізників» цей зимовий сезон розпочався раніше за інших. Як усі, мабуть, пам’ятають, цього року «перевізники» випробували свої сили на рівні кваліфікації Кубку України. Нажаль, добре відомі обставини дозволили нашій команді провести лише одну зустріч з «Геологією», яка, до того ж, завершилася з далеко не тим результатом, якого хотілося б очікувати. Проте, це той досвід, через який рано чи пізно треба пройти. Так би мовити, не зазнає поразок лише той, хто нічого не робить. До зимового сезону чемпіонату АФС команда Віталія Паська підходить в дещо видозміненому складі, порівняно з тріумфальним літнім сезоном. Воно й не дивно, адже втримати гравців такого рівня напередодні, так би мовити, основного чемпіонату сезону надзвичайно складно. Тим більше, враховуючи неможливість заручитися допомогою кількох гравців роменського «Рятувальника». У «Явора» у плані формування складу усе набагато простіше. Краснопільці традиційно комплектуються вихованцями місцевого футболу, і такий підбір виконавців зазвичай є доволі конкурентоспроможним. Суто теоретично, фаворитами цього протистояння виглядають номінальні гості. Проте, давати більш-менш конкретні прогнози до того, як команди зіграють хоча б по два матчі, ми не ризикнемо.
19:30 «CompService» – «Lex VSK- СумБуд» /Вища ліга, група Б/
Центральний матч цього ігрового дня. Принаймні, за його вивіскою. Склад учасників групи Б на перший погляд виглядає більш рівним, а тому усе те, про що ми написали вище у вступі до цього анонсу, має у цьому випадку ще більше значення. Заздалегідь важко передбачити (звичайно ж, за певним виключенням), хто у кого зможе відібрати очки, а тому кожна наступна гра має розглядатися як ледь не вирішальна. «CompService» вже давно викликає симпатію у пересічного вболівальника. Команда не має змоги запрошувати до своїх лав більш статусних (якщо так можна сказати відносно футзалу місцевого рівня) виконавців, а тому стабільно розраховує на вже відому обойму гравців, встигаючи при цьому ще й періодично підсилювати своїх опонентів кимось зі своїх кращих «випускників». Час від часу кілька виконавців зникають з поля зору прихильників команди, а потім через певний проміжок часу, коли цього вже ніхто не очікує, з’являються знову. Так, для прикладу, під час ігор передсезонного турніру форму «комп’ютерщиків» знову приміряв Роман Таран, про ігрові здібності якого багато хто вже встиг забути. Що стосується «будівельників», можна одразу ж відзначити, що їх склад зазнав певних змін. Їх не можна назвати надто кардинальними. Проте, напередодні старту нового сезону команда виглядає більш боєздатною, ніж, скажімо, рік тому. Звісно, наразі це суто теорія. Так це, чи ні, ми зможемо побачити та оцінити вже по ходу сезону.
20:30 «Сумихімпром-СДПУ» – «Конотоп» /Вища ліга, група А/
Після певної перерви «Сумихімпром-СДПУ» повертається до участі у змаганнях під егідою АФС. Незалежно від наявного складу та інших зовнішніх обставин, колективи тренерського дуету Кравченко-Гладов завжди вирізнялися ігровою дисципліною та футзальною виучкою. Гравці цієї команди завжди вміли робити висновки зі своїх помилок і у підсумку додавали по ходу того чи іншого сезону. Ну і, звісно ж, вони стабільно вміли дивувати хоча б одним-двома сенсаційними результатами в поєдинках з фаворитами змагань. Впевнені, усі перелічені факти будуть актуальними і цього сезону. Якщо «Сумихімпром-СДПУ» повертається до чемпіонату АФС, то «Конотоп» взагалі в ньому дебютує. Проте, як це не дивно, ці команди не так давно вже мали змогу помірятися силами. Відбувалося це у рамках групового турніру Другої ліги чемпіонату України. Конотоп завжди славився своєю футбольною школою, а тому можна не сумніватися, що надто просто з цією командою нікому не буде. Ну а сам факт участі у вищому дивізіоні чемпіонату АФС, сподіваємося, дасть новий поштовх розвитку футзалу у цьому місті.

Прес-служба АФС

Коментарі закриті.