Асоціація футзалу Сумщини

Відбувся черговий “Кубок поколінь ФК “СумДУ”

У понеділок, 3 січня, у спортивному комплексі Сумського державного університету відбувся Кубок поколінь ФК «СумДУ», який традиційно збирає в одному місці гравців різних поколінь футзальної родини з більш ніж двадцятирічною історією. На жаль, провести цей захід вдається не кожного року, проте, за можливості, усі причетні з радістю відгукуються на запрошення, аби провести святковий вихідний у дружній, затишній атмосфері, наповненій безліччю різноманітних спогадів та гарним настроєм.

Цього року участь у турнірі узяли чотири команди, які зіграли між собою в одне коло:

– «Молодь» – студенти Сумського державного університету, які нині виступають у Першій лізі зимового чемпіонату АФС;

– «CompService» – команда, практично усі гравці якої пройшли через структуру футзального клубу «СумДУ». Свого часу ця команда навіть виступала у змаганнях АФС під назвою «CompService-СумДУ»;

– «СумДУ» – покоління гравців, які стали чемпіонами Першої ліги чемпіонату України у сезоні 2016-2017 років;

– «Університет» – старше покоління гравців, які виступали у складі команд «Університет» та «Універ-Автомар».

Від початку здавалося, що за головний приз турніру заочно будуть боротися «Університет» та «СумДУ», які у очній зустрічі розійшлися миром – 2:2. Проте, свої корективи у хід цієї боротьби внесли «комп’ютерники», які, здавалось би, зробили подарунок «СумДУ», обігравши «Університет». Та вже у наступній грі гравці «CompService» з аналогічним рахунком здолали й «СумДУ», і таким чином забронювали за собою підсумкове перше місце. Доля «срібла» вирішувалася у заключній грі, у якій «Університету» потрібно було здобути перемогу над «Молоддю» з кращим рахунком, ніж це зробила команда «СумДУ». Завдання виявилося складнішим, ніж здавалося на перший погляд, але у підсумку виконати його найдосвідченішому складу вдалося.

Не зважаючи на те, яке місце у підсумку посіла та чи інша команда, цього дня не було ні переможців, ні переможених. Усі чудово розуміють, що ідея цього заходу полягає зовсім у іншому. Кожне з поколінь клубу доклало неймовірних зусиль для того, щоб про нього знали, щоб з ним рахувалися. Не тільки в Україні, а й за її межами. Ці традиції, безумовно, потрібно зберігати та шанувати.

«Молодь» – «CompService» 0:3 (0:3)

Голи: Кульбачний, Пархоменко, Ясько

«Університет» – «СумДУ» 2:2 (1:2)

Голи: Петраков (2) – Зеленський, Сорока

«СумДУ» – «Молодь» 4:1 (2:1)

Голи: Ігумнов, Сорока (2), Зеленський – Мелехін

«Університет» – «CompService» 2:3 (1:0)

Голи: Петраков (2) – Пархоменко, Кульбачний, Тюрін

«CompService» – «СумДУ» 3:2 (2:0)

Голи: Тюрін (2), Береговий – Сорока, Пустовойт

«Університет» – «Молодь» 5:2 (2:1)

Голи: Петраков (2), Шатьорний (2), Костюченко – ?

Коментарі закриті.