Асоціація футзалу Сумщини

Відбулося засідання Комітету ДЮФ АФУ

Завдяки засобам сучасного зв’язку учасниками Комітету дитячо-юнацького футзалу було обговорено низку нагальних питань напередодні старту сезону.

Ключовою темою для розгляду став формат проведення Юнацької Екстра-ліги (U-17). Минулий сезон, зважаючи на епідеміологічні реалії, відбувся за туровою системою. Втім, у сезоні 2021/2022 цей чемпіонат повернеться до звичної системи: матчі вдома та на виїзді.

Формат проведення Вищої та Першої ліг чемпіонатів України у категоріях U-11, U-13, U-15 і U-19 залишиться незмінним. Турніри проходитимуть за туровою системою.

З нового сезону перекидати м’яч за центр майданчику під час ударів від воріт можна буде лише у змаганнях категорій старших за U-11.

Цікавим нововведенням у наступному сезоні буде проведення Суперкубка України у різних вікових категоріях (U-11, U-13, U-15). Матчі цього турніру заплановані на вересень 2021 року.

Також було затверджено доцільність формування збірної України (U-15) задля підготовки гравців для їхніх майбутніх виступів у складі юнацької збірної України (U-17).

Окрім цього, на Комітеті був затверджений план-календар на сезон 2021-2022 роки та загальний рейтинг клубів за результатами двох останніх сезонів (фото додаємо нижче).

Наступне засідання Комітету ДЮФ АФУ буде проведено за три тижні.

Пресслужба Асоціації футзалу України

Коментарі закриті.