Асоціація футзалу Сумщини

Відбулася пресконфренеція представників чоловічої збірної України перед матчем з Сербією

Напередодні другого поєдинку збірної України у групі А проти Сербії, наставник «синьо-жовтих» Олександр Косенко та гравець команди Ігор Корсун взяли участь у традиційній передматчевій прес-конференції.

Ігор Корсун, гравець збірної України

– Як зараз проходить підготовка команди і чим вона живе?

– Команда усіма своїми думками у завтрашній зустрічі. Оскільки ми поступилися Нідерландам у першому матчі, нам потрібно перемагати завтра. Це дуже важливо, адже команді потрібен результат.

– Як впоралися з емоціями і як вдалося здолати моральну напругу після непростого матчу зі збірною Нідерландів? Як команда налаштована зараз?

– Команда налаштована по-бойовому. Правду кажучи, тяжко оговтатися після поразки у першій грі. Але ми проведи розбір гри, тренери вказали на наші помилки і ми рухаємося далі. Усі заряджені перемагати!

– Що Ви можете сказати про свого наступного суперника – збірну Сербії? Які переваги і недоліки цієї команди Ви могли б виділити? Можливо, відзначите когось серед гравців?

– Я б не хотів виділяти когось, але загалом скажу, що збірна Сербії – дуже сильна команда як в технічному плані, так і в тактичному.

– Чи були внесені корективи і тренувальний процес після матчу з Нідерландами? Ви почали награвати якісь інші комбінації, чи все залишилось без змін?

– За такий короткий проміжок часу дуже важко щось змінити. На мою думку, найважливіше – це психологічна підготовка. Потрібно перезавантажитися і правильно налаштуватися. Боляче було програти. Зараз ми добре налаштовані психологічно і готові йти в бій.

Олександр Косенко, головний тренер збірної України

– Після матчу з Нідерландами і Ви, і гравці говорили про те, що головною проблемою була нереалізація моментів. Чи пов’язано це з моральним тиском і чи вдалося це виправити?

– Ми детально проаналізували гру, і дійсно – однією з причин було те, що ми не забили. Тому ми поспілкувалися з хлопцями, спробували їх максимально заспокоїти і зробити їх більш розкутими. Звісно, вони переймалися через поразку у стартовій зустрічі, адже це створює нам додаткові проблеми на шляху до виходу з групи. Тож, я сподіваюся, що після цієї поразки гравці скинуть з себе моральне навантаження і докладуть максимум зусиль, аби перемогти у матчі з сербами.

– Збірні Сербії та України будуть надзвичайно вмотивованими у завтрашньому матчі, адже обом командам потрібно здобувати очки. На Вашу думку,  у кого з суперників мотивація буде більшою? Та охарактеризуйте, будь ласка, команду Сербії.

– У нашої команди буде надзвичайно висока мотивація, нам не можна програвати. Адже якщо ми поступимося у цьому матчі, у нас не буде жодних шансів пройти далі, тож, наша мотивація є дуже серйозною. Я не знаю, якою буде мотивація у сербів, але можу сказати, що у них дуже якісна команда, яка останнім часом додала в класі. У них з’явилися сильні висококласні гравці, і вони дуже додали у швидкості і командних діях. Ми розбирали їхню гру, тому завтра нам буде дуже непросто, потрібно налаштовуватися на дуже серйозний поєдинок.

– Зі збірною Сербії ви зустрічалися відносно недавно – два роки тому, у кваліфікації до чемпіонату світу. Той матч закінчився поразкою 5:2. Що змінилося з того часу у сербській команді за цей час і чи стала ця команда сильнішою?

– Кардинальних змін команда не зазнала. Наразі усе залежить від того, в яких кондиціях перебуває збірна в певний конкретний момент часу. У команди бувають різні періоди: період коли вона перебуває на піднесенні та період спаду. На мій погляд, зараз серби добре готові, принаймні, у матчі з Португалією було видно, що команда добротна, з якісними виконавцями у складі та злагодженими командними діями. За цей проміжок часу вони стали ще більш злагодженими і зіграними.

– Наскільки відсутність глядачів на трибунах впливає на настрій команди?

– Я впевнений, що багато українських вболівальників приїхали підтримати збірну, і, безумовно, нам би це дуже допомогло б. Матчі з глядачами проходять більш цікаво, видовищно та атмосферно. Тож, звісно, чемпіонат Європи дещо страждає від відсутності вболівальників на трибунах. Однак, ми поступово звикаємо до нової дійсності, тому значного впливу цей факт ані на нас, ані на суперників не матиме. Потрібно виходити на майданчик і грати у футзал.

– Який нині моральний стан гравців? Що допомогло їм перезавантажитися і зняти напругу?

– Окрім розмов та індивідуальних бесід це була зміна діяльності: різноманітні активності та ігри. Виходити за межі готелю нам не можна, та й погода не сприяє прогулянкам. Тож, намагаємося проводити з користю час і готуємося до наступного матчу.

Асоціація футзалу України

Коментарі закриті.