Асоціація футзалу Сумщини

Відбулася пресконфренеція представників чоловічої збірної України перед матчем з Португалією

Напередодні третього поєдинку збірної України у групі А проти Португалії, наставник «синьо-жовтих» Олександр Косенко та воротар команди Кирило Ципун взяли участь у традиційній передматчевій пресконференції.

Кирило Ципунголкіпер збірної України

–​ Що треба зробити збірній України, щоб переграти Португалію?

– Для перемоги потрібно грати з повною самовідданістю. Ми знаємо як діяти на паркеті проти таких команд, а головне – вміємо це робити й віримо у це.

–​ Перерва між матчами з Сербією та Португалією складає п’ять днів. Як готувалася команда?

– Пауза пішла нам на користь. Ми грали у трохи скороченому складі. Однак, команда встигла відновитися як фізіологічно, так і психологічно. Попередня перемога додала нам приємних емоцій. Ми всі професіонали і до матчу з Португалією підходимо у належній фізичній та емоційній готовності.

–​ Вчора збірна Азербайджану зіграла 2:2 з Іспанією. Це приклад того як потрібно грати з грандами?

– Таких прикладів можна навести досить багато у різних видах спорту. Ми, передусім, концентруємося на своєму матчі. Збірну Португалії не треба зайвий раз представляти. Багато залежить від того як ми зіграємо. На це й спрямований акцент.

Олександр Косенко, головний тренер збірної України

–​ Яка ситуація зі складом збірної на завтрашній матч? Хто зможе грати?

– Склад знову буде скороченим. До тих виконавців, які грали проти Сербії долучиться Сергій Журба.

–​ З третього туру групового етапу глядачам дозволили відвідувати матчі Євро-2022. Наскільки підтримка у такому надважливому поєдинку може стати приємним імпульсом?

– Звичайно, добре, що глядачі повертаються на трибуни. Будемо грати для них. Сподіваюся, що і в Нідерландах є вболівальники, які будуть нас підтримувати.

–​ Як змінювався тренувальний процес під час паузи між матчами, зважаючи на обмежений склад команди і в якому фізичні стані нині перебувають хлопці?

– Ми трохи змінили програму тренувань через те, що на них брала участь менша кількість гравців. Зважаючи на тренувальний процес, можу відзначити, що хлопці перебувають у непоганих фізичних кондиціях. Переконаний, що ми мали достатньо часу, щоб повністю відновитися. Підходимо до матчу у повній бойовій готовності.

–​ Які переваги португальців можете відзначити? Що потрібно зробити збірній України, щоб перемогти?

– Перевага суперника полягає у злагодженій командній грі, яка поєднується з індивідуально силою виконавців. Хлопці досить непогано рухаються й доставляють м’яч до передньої лінії. Нам треба демонструвати свої сильні якості. Ми маємо проявити не лише бійцівські якості, а й витримку, холоднокровність, майстерність та емоційний заряд. Збірна Португалії є чинним чемпіоном світу і Європи, але ми будемо виходити на паркет лише з думкою про перемогу.

Асоціація футзалу України

Коментарі закриті.