Асоціація футзалу Сумщини

Відбулася пресконференеція представників чоловічої збірної України перед матчем з Нідерландами

Під час пресконференції напередодні матчу проти збірної Нідерландів на питання журналістів відповідали головний тренер збірної команди України Олександр Косенко та капітан команди Петро Шотурма.

Петро Шотурма, капітан збірної України:

–​ Які Ваші очікування від завтрашнього матчу?

– Очікування непередбачувані, адже команда, яка грає вдома завжди виглядає впевненіше, ніж гостьова. Єдине, що нам допомагає – це те, що через відсутність глядачів на трибунах підтримка вболівальників буде меншою.

–​ Які в України основні очікування від цього турніру?

– Євро проводиться раз на чотири роки, тож очікування якнайкращі для команди і для кожного гравця. Ми готові продемонструвати якісну гру і досягти найвищого результату.

–​ Що у завтрашньому поєдинку буде найбільшою мотивацією для Вас особисто і для команди?

– Я вперше у ролі капітана виведу команду на Євро – і це для мене найбільші емоції та мотивація. Однак, перш за все – це мотивація командна, і це набагато важливіше, ніж особисті переживання. Тож, очікування від фінального турніру дуже високі.

–​ Чи вдалося Вам вже протестувати майданчик, на якому завтра відбудеться матч? Які Ваші впраження від головної арени змагань?

– Стосовно майданчика – особливих відмінностей немає, адже напередодні у нас був збір в Бучі, і ми тренувалися двічі на день на такому самому високоякісному покритті. Можливо, є певні відмінності у жорсткості майданчику, але ми провели тижневу підготовку у дуже якісному залі. Тож, паркет особливо нічим не відрізняється від того, який був у нас на тренувальному зборі.

–​ Чи Ви вважаєте справедливим те, що Португалія вважається фаворитом змагань, а інші команди в групі, серед яких і Україна, боротимуться за нижчі місця?

– Я не вважаю, що Португалія є фаворитом, тому що ми сьогодні переглядали товариський матч збірної Нідерландів з португальцями, і нідерландці грали на рівних з першої до останньої хвилини. Лише завдяки індивідуальним якостям гравців збірної Португалії вирішився результат матчу. Тож, я думаю, що рівна гра буде у всіх суперників.

–​ У головного тренера збірної Олександра Косенка сьогодні День народження. Який подарунок йому підготувала команда? Чи він очікується завтра?

– Сьогодні ми привітали його, але всі знають, що головний подарунок для кожного тренера – це перемога його команди. Тож, ми докладемо максимум зусиль для того, аби зробити йому подарунок і потішити його нашою грою.

Олександр Косенко, головний тренер збірної України:

–​ Олександре, наскільки впливають на психологічний клімат в команді суворі карантинні обмеження, які наразі є обов’язковими для всіх команд, які беруть участь у фінальній частині Євро-2022? Чи не позначиться така закритість на настрої гравців? І чи плануєте ви якісь активності всередині команди, аби легше пережити карантин?

– Серйозного впливу на команду ці обмеження не матимуть, адже перш за все ми приїхали сюди готуватися і грати. Чемпіонат Європи швидкоплинний, хоча зараз він дещо довше триває і відбувається лише раз на чотири роки. Тож, всі наші думки тільки про змагання, суперників і матчі. Ми готуємося, налаштовуємося, і тому певні незручності та обмеження, пов’язані  з карантином, жодним чином не повинні позначитися на нашому настрої.

–​ Олександре, вітаємо з Днем народження! Всі ми хочемо, аби команда зробила Вам подарунок у матчі з Нідерландами. Ви вже розібрали суперника? Які його переваги і недоліки можете відзначити?

– Дійсно, ми дуже детально розібрали суперника. Намагалися ретельно вивчити його. Що стосується сильних якостей – команда технічна, швидка, активно пресингує. Тож, ми повинні знаходити варіанти, як можна їх обіграти. І, сподіваюся, ми їх знайдемо. Щодо недоліків, то вони є будь-якої команди, навіть у найсильнішої, але про них не варто говорити, адже ми вже розібрали їх всередині команди. Сподіваюся, ми зуміємо скористатися цими недоліками і продемонструвати якісну гру та досягти позитивного результату.

–​ Чи всі гравці, які вирушили на Євро перебувають у належній формі та готові до першого матчу на Євро проти збірної Нідерландів?

– Можу запевнити, що всі хлопці дуже чекають цього поєдинку. Всі готові до змагань, налаштовуються і хочуть проявити себе як єдина команда, а також продемонструвати свої індивідуальні якості.  Настрій бойовий, але це важлива гра, тому ми докладемо всіх зусиль, аби досягти позитивного результату.

Асоціація футзалу України

Коментарі закриті.