Асоціація футзалу Сумщини

Валентин Вакула: «Рішення про третє коло чемпіонату було прийнято більшістю учасників Екстра-ліги»

Голова Комітету з проведення змагань АФУ Валентин Вакула підбив підсумки жеребкування календаря нового чемпіонату України.

Валентине Івановичу, цьогоріч було проведено одразу два жеребкування календаря чемпіонату України – і перших двох кіл, і третього. Чому було вирішити зробити саме так, а не розробити календар за підсумками другого кола?

У третьому колі якісь команди будуть мати перевагу домашнього майданчика. На нараді президентів 8 червня було прийнято рішення про сліпе жеребкування до початку чемпіонату. Як вийшло, так вийшло. Комусь, можливо, і не пощастило, але це рішення більшості учасників Екстра-ліги.

Чи можна сказати, що жереб був сприятливий для фаворитів сезону?

Я взагалі не аналізую жереб, це мають робити клуби. Можливо, одним командам комфортніше грати вдома, а є такі команди, які краще грають на виїзді.

Під час жеребкування Ви сказали, що наразі ведеться робота щодо залучення потенційної десятої команди. Як проходять ці перемовини, і з якими командами вони ведуться?

Я сказав що можлива участь десятої команди, але це має бути колектив який готовий виконувати умови регламенту та відповідати статусу Екстра-ліги. Я поки що такого не бачу, на жаль.

У календарі змагань не вказана дата «Матчу зірок», який проводився до минулого, «пандемійно-карантинного» сезону. Чи планується «Матч зірок» цьогоріч?

«Матч зірок» планується в останній декаді грудня, але де і в якому форматі, ми будемо визначати пізніше, відповідно до ситуації, в тому числі і з пандемією.

Пресслужба Асоціації футзалу України
Фото:
Павло КУБАНОВ

Коментарі закриті.