Асоціація футзалу Сумщини

Україна – Португалія – 0:1. Післямова

Пропонуємо вашій увазі післяматчеві коментарі гравців і головного тренера збірної України – Сергія Журби, Петра Шотурми та Олександра Косенка.

Сергій Журба, гравець збірної України

– Сергію, яким є перші емоції після кваліфікації збірної України до 1/4 фіналу?

– Звичайно, тішимося тому, що нам вдалося вийти з групи. Хотілося кваліфікуватися до плей-оф не завдяки комусь, а власними силами. Гра з суперником продемонструвала, що ми заслуговували, як мінімум, нічиєї. Суперник переважав нас завдяки контролю м’яча, але ми вдало працювали в єдиноборствах і вибігали у швидкі контратаки. Ну, а наприкінці зустрічі нам просто не пощастило.

– Перший тайм був просто чудовим. Чому підсіла команда у другому таймі?

– Можливо, трохи забракло сил. У нас було лише дві четвірки й якась мікротравма когось з гравців чи просто випадання з гри вже значно б ускладнило життя, тому, можливо, сідали трохи нижче. Суперник також нас підтискав. Ми встояли, окрім одного моменту. На щастя, нам вдалося кваліфікуватися до 1/4 фіналу.

Петро Шотурма, капітан збірної України

– Петре, поступилися, але кваліфікувалися до чвертьфіналу. Які емоції переважають зараз?

– Передусім, переважають емоції через поразку. Однак, я вважаю, що цей результат піде нам на користь. Ми сьогодні були як українська булава – колючі для суперника. Ми дали гідний бій чинному чемпіону світу та Європи. За таку гру нам не соромно. Прохід до наступної стадії – це вже непоганий крок вперед для нас. Тим більше, що ми були у трохи скороченому складі. На жаль, деякі хлопці потрапили у таку неприємну ситуацію. На майданчику ми боролися і за себе, і за них.

– Збірна України переважала суперника у першому таймі, але підвела реалізація. Що з цим робити?

– Ми мали грати дисципліновано. Передусім, в обороні. Розуміли, що у команді суперника виступають індивідуально сильні виконавці. Намагалися не пропустити, але гра в атаці теж давалася.

– У другій половині португальці постійно грали попереду зі стовпом. Через це збірна України трохи просіла?

– Я думаю, що команда посіла через те, що не вистачило лавки. Подивіться на склад збірної Португалії. Там три рівноцінних четвірки. Вони навіть не спітніли, бо мали достатньо гравців, які виходили на майданчик і допомагали один одному. Проти стовпа у складі нашої команди грав Ігор Корсун. Це ТОР-гравець захисного плану як в Україні, так і на євроарені.

– Чи відчули, що вболівальники повернулися?

– Вийшли на розминку, і побачили глядачів з прапорами. Було дуже приємно. Відчували їхню підтримку. Знали, що є чимало вболівальників по інший бік екрану. Вони вірили в нас, особливо після матчу з Сербією. Я вважаю, що потрібно й надалі грати за присутності глядачів.

– Сьогодні ляжете спати задоволеним чи ні?

– Якщо сказати по результату, то ми не задоволені тим, що поступилися у нічийному матчі. Однак, добре, що кваліфікувалися далі. Пройдемо відновлювальні процедури й готуватимемося до наступного матчу.

Олександр Косенко, головний тренер збірної України

– Олександре Петровичу, сьогодні хоч і поступилися, але гра команді давалася.

– Дійсно, провели непоганий матч. Ми підготувалися до поєдинку. Хотіли перемогти, щоб не озиратися на результат паралельного матчу. На жаль, не вдалося реалізувати 100-% моменти. Хотіли забити й грати по рахунку. Напевно, все залетіло у матчі з Сербією. Дякуємо збірній Сербії за те, що вона нам допомогла вийти до чвертьфіналу. Думаю, що сьогоднішньою грою ми заслужили на кваліфікацію до плей-оф. Пишаюся усіма хлопцями, які билися за цей результат, віддали усі сили, а може й більше. Зараз головне завдання полягає у тому, щоб якомога швидше відновитися, а далі будемо готуватися до матчу з Казахстаном.

– У другому таймі досить довго команда грала з п’ятим польовим. Чи не завеликим був ризик?

– Португальці почали нас підтискати. Ми від початку тримали такий варіант розвитку подій у голові. Обойма гравців у суперника була більшою. Вони швидко рухалися й зберігали свіжість. Пішли з п’ятим польовим, щоб відсунути гру від наших воріт. Хотіли змусити суперника високо пресингувати й за рахунок цього забити гол. Португальці не стали цього робити, адже їх влаштовувала нічия. До пропущеного голу моментів з п’ятим ми майже не мали, а після – було достатньо нагод, щоб звести матч до нічиєї. На жаль, не забили.

– До обойми повернувся Сергій Журба, але був відсутнім Артем Фаренюк. У нього позитивний тест на коронавірус?

– Остаточний результат тесту Артема отримаємо вночі. На жаль, сьогодні не могли розраховувати на нього. Однак, ще маємо сподівання побачити його у матчі з Казахстаном.

 Чого очікуєте від матчу з Казахстаном?

– Легких поєдинків на груповому етапі не було. Що вже казати про 1/4 фіналу. Збірну Казахстану зайвий раз представляти не треба. Це команда світового рівня, яка постійно знаходиться поруч з п’єдесталом на чемпіонатах світу та Європи. Це кваліфікована команда, але ми будемо грати на перемогу. Інших варіантів немає.

Асоціація футзалу України

Фото: УЄФА

Коментарі закриті.