Асоціація футзалу Сумщини

Україна обіграла Молдову, Фаренюк забив м’яч (огляд гри)

Підопічні Олександра Косенка у кожному з таймів відправили по два м’ячі у ворота суперника.

Команди розпочали поєдинок досить стрімко. Вже на другій хвилині господарі та гості обмінялися моментами. У складі нашої збірної Білоцерківець з близької відстані не зміг переграти Кітороаге. Натомість, Ципун врятував свої володіння після потужного пострілу Обаде.

На четвертій хвилині шанс, аби відзначитися отримав Тарас Кузь, але Кітороаге знову зіграв вдало.

Втім, за хвилину українці досягли свого. Друга четвірка молдован лише з’явилася на паркеті, і змушена була прожовжувати матч з центру майданчика. Зварич віддав розрізну передачу, яку підправив Білоцерківець, а Шотурма потужним ударом відкрив рахунок у зустрічі.

«Жовто-сині» продовжували тиснути. Майже миттєво Зварич міг подвоювати перевагу нашої команди, але Кітороаге перевів м’яч на кутовий.

Не менш вдало молдовський воротар зіграв і після ще одного пострілу Шотурми, витягнувши м’яч з дев’ятки воріт.

Петро не зупинявся, і знову загрожував Кітороаге ударами здалеку, але перший номер гостей не хотів пропускати вдруге.

Варто відзначити і дві непоганих швидких контратаки від підопічних Володимира Вусатого. Однак, Ципун продемонстрував свою майстерність та не дав Цимбалісту і Обаде зробити рахунок рівним.

Ще один класний шанс, щоб відзначитися мав Педяш, але Кітороаге знову блискуче зіграв на останньому рубежі.

Після подачі кутового від Шотурми кіпер молдован вже був відіграний, але після удару Зварича на допомогу гостям прийшла стійка.

Втім, дев’яти секунд гостям не вистачило, щоб відправитися на перерву за мінімальної різниці у рахунку. Білоцерківець чудово зіграв на позиції стовпа і віддав на Шотурму, який яскравим пострілом оформив дубль у цій зустрічі.

Після перерви молдовани побігли атакувати. На 21-й хвилині Цимбаліст пробивав з близької відстані, але Ципун знову відіграв надійно.

За 3 хвилини українці забили свій третій гол. Пелех пробив, а Кузь підправив м’яч у ворота суперника.

На 26-ій хвилині команда Олександра Косенка відзначилася вчетверте. Журба та Фаренюк розіграли чудову двоходівку, і завдяки пасу Сергія Артем оформив своє взяття воріт у цій зустрічі.

Після потужного удару зі штрафного міг забивати Микитюк, Кітороаге м’яч відбив, а Пелех не зумів його проштовхнути у ворота.

На 35-ій хвилині гості скоротили різницю у рахунку. Ніколайчук обіграв спочатку Кузя, а потім і Сухова та відправив м’яч вже у порожні ворота.

Останні три хвилини зустрічі молдовани провели з п’ятим польовим, а українці обмежилися грою у штучній більшості впродовж 55 секунд. Втім, результат залишився незмінним. 4:1 – перемога «жовто-синіх» у першій зустрічі.

Повторний поєдинок відбудеться завтра. Початок о 14:00.

Україна – Молдова – 4:1 (2:0)
Голи: 
Шотурма (5, 20), Кузь (24), Фаренюк (26) – Ніколайчук (35)
Попередження:Подлєснов (33)

Україна: Кирило Ципун (Олександр Сухов, 30) – Петро Шотурма (к), Ігор Корсун, Микола Білоцерківець, Михайло Зварич – Тарас Кузь, Микола Микитюк, Мар’ян Пелех, Олександр Педяш – Сергій Журба, Сергій Малишко, Артем Фаренюк, Олег Єрьомін, Юрій Савенко

Молдова: Олег Кітороаге – Александру Цимбаліст, Сергіу Ніколайчук, Крістіан Обаде (к), Леонід Подлєснов – Константін Ніца, Даніел Адам, Іон Коваль, Марін Стан – Вадим Цуркану, Роман Сирбу, Юріе Дороган, Константін Гуржуй, Олексій Капсамун

Прес-служба Асоціації футзалу України

Коментарі закриті.