Асоціація футзалу Сумщини

У Німеччині з сезону 2020/2021 запускають футзальну Бундеслігу

Німецький футбольний союз (DFB) одноголосно прийняв рішення про створення футзальної Бундесліги на 43-й конференції DFB у Франкфурті-на-Майні. Нова ліга стартує з сезону 2021/2022. У сезон-відкриття кваліфікується кожен із чемпіонів та віце-чемпіонів регіональних ліг Південь, Захід, Північ і Північний-Схід та чемпіон регіональної ліги Південного-Заходу. Крім того, десятий учасник – переможець відбіркового етапу між другим місцем регіональної ліги Південного-Заходу, а також третіх місць з регіональних ліг Південь, Захід, Північ і Північний-Схід.

Футзальна Бундесліга розігруватиметься за коловою системою після чого відбудеться чемпіонський раунд (плей-оф), в якому визначатиметься чемпіон Німеччини з футзалу. Наприкінці регулярного сезону остання команда в таблиці опускається до регіональної ліги. Передостання команда бере участь у раунді боротьби за виживання разом із п’ятьма чемпіонами регіональних ліг. У двох групах, у кожній з яких по три команди, переможці груп визначатимуться за коловою системою з матчами вдома і на виїзді, і вони кваліфікуються до майбутнього сезону футзальної Бундесліги.

Пітер Фрімут, віце-президент DFB з ігрових операцій та розвитку футболу, пояснює: «DFB має намір сприяти подальшій популяризації футзалу з Бундеслігою. Ми продовжуємо розвивати футзал з моменту створення національної збірної наприкінці 2015 року та першого міжнародного матчу в кінці 2016 року. Для підтримання цієї тенденції, а також конкурентоспроможності на міжнародному рівні, проведення Бундесліги в професійних умовах є обов’язковим».

Хайке Ульріх, директорка DFB по роботі з асоціаціями, клубами і лігами, говорить: «Створення футзальної Бундесліги – це наступний логічний і важливий крок у розвитку футзалу в Німеччині. Це показує, що DFB відіграє важливу роль у футзалі і намагається підняти його на високий рівень разом з клубами. Нова ліга також буде важливою основою для зміцнення національної збірної з футзалу».

Тренер національної збірної Німеччини з футзалу Марсель Лоосвельд каже: «Ми хочемо, щоб у футзалі позиції DFB були такими самими міцними, як і у футболі. Запровадження Бундесліги є важливим складовим елементом цього. Гравці нашої збірної зможуть регулярно виступати на високому рівні, що зробить їх кращими індивідуально, і від цього виграє збірна.»

Джерело – DFB

Коментарі закриті.