Асоціація футзалу Сумщини

«Технологія» – переможець Суперліги Літнього чемпіонату АФС!

16 серпня на полях ФЦ «Барса» було зіграно три гри. В заключному турі Суперліги «Сервіс Люкс» переграв «Гранум», а «Технологія» не залишила шансів «Lex VSK». В матчах другої ліги «Олександрія» виявилася сильнішою за «Прокуратуру», а «Факел» не з’явився  на гру зі «Спартаком», подарувавши тим технічну перемогу 5:0.

 «Сервіс Люкс» – «Гранум» 8:5 (3:3)

Голи: Бабинін (2,47), Шевкунов (7,26,43), Грищенко (12), Супрун (28), Баранник (31) – Іващенко (4), Благородний (10), Прототопов (15), Сліпець (46), Макашенець (50)

В 17:30 на 3 полі футбольного центра «Барса» проводили свою заключну гру «Сервіс Люкс» та «Гранум». Перші підходили до гри в якості явного фаворита, і цей статус підтвердили результатом. Хоча перша половина гри виявилася дуже непростою для «перевізників». Вони тричі вели в рахунку, але «Гранум» постійно зрівнював його, показуючи тим самим, що легкої прогулянки для «Сервіс Люкса» сьогодні не буде. Тож провівши в принципі рівний перший тайм, команди пішли на перерву з нічийним рахунком 3:3! Номінальні господарі, провівши  між собою серйозну розмову в перерві гри,    вийшли на другий тайм зовсім іншою командою. І за перші 6 хвилин гри забили тричі! Спочатку Шевкунов, пройшовши по лівій бровці, пробив з носка під перекладину воріт Морковчина, далі дальній постріл від Супруна під стійку, і на кінець Бабинін зі штрафного віддав пас на Баранника, який розстріляв голкіпера гостей. Тож питання про переможця було знято, залишилось лише дізнатися кінцевий рахунок. Команди, забивши ще по два голи, зафіксували 8:5 на користь «Сервіс Люкса», який в цій грі зробив все від себе залежне, і залишалося лише очікувати на результат гри своїх суперників.

 «Технологія» – «Lex VSK» 6:0 (1:0)

Голи: Петраков (3,37,42), Мисловський (35), Мороз (38), Головльов (41)

І ось нарешті дочекалися, в 18:30 на 3 полі ФЦ «Барса» з’явилися команди, протистояння яких вболівальники очікували ще з початку літнього чемпіонату. Зібравши немало глядачів біля майданчику, гра розпочалася. Початок протистояння був за «Технологами», які забили вже на 3 хвилині гри – відзначився Петраков, як виявилося м’ячем який принесе команді золоті нагороди чемпіонату. Але про все по порядку. «Лекс» пропустивши першим, відразу ж відповів своїми гострим моментом, Завгородній перекидав Гуменюка, але Мисловський вибив м’яч з лінії воріт. Далі «помаранчеві» отримали другий шанс, але виходом 2 в 1 не скористалися, тиск на оборону «Технологів» продовжувався, і це привело до 5 фолів в їх пасиві вже на 15 хвилину гри. Останні 10 хвилин гри номінальні гості провели в надії заробити бажаний 6 фол, часто намагаючись обігрувати один в один, коли це вдавалося було дуже небезпечно, але Гуменюк, провівши дуже хороший перший тайм, зберігав свої ворота в недоторканості. Тож перші 25 хвилин гри завершилися  мінімальною перевагою господарів, але варто сказати, що хоча б на гол в першому таймі «Lex VSK» заслуговував. Тож в другій половині гри підопічним Шепеля потрібно було забивати вже мінімум чотири рази, і це спонукало їх до більш активної гри в нападі. Господарі чудово це розуміли і просто чекали свого шансу, і дочекалися. Мисловський, обікравши суперник,а вийшов на побачення з Абдулаєвим і відправив м’яча в кут воріт, зробивши вагому заявку на перемогу. Відразу ж тайм-аут від  «Lex» і гра з 5 польовим, яку команда практикувала ледве не в кожній грі літнього чемпіонату. Але у найважливіший момент цей компонент гри вона провалила. Можливо, розуміння, що потрібно забивати багато спонукало гравців до поспішливих рішень, які не приносили користі, можливо впевнена гра «Технології» в грі 4 на 5, але факт є фактом – в грі з п’ятим гості отримали три м’ячі у порожні ворота, двічі від Петракова, який оформив «хет-трик», і ще раз від Мороза. Тож ««Lex VSK», провівши хороший перший тайм поступається 6:0 і займає третю сходинку в Суперлізі. А «Технологія», пройшовши впевнено увесь чемпіонат, програвши лише «Сервіс Люксу» в грі, яка нічого не вирішувала, здобуває золоті нагороди Суперліги і стає абсолютним літнім чемпіоном. До речі, це перша команда, якій вдалося вдруге виграти літній чемпіонат АФС!

 «Спартак» – «Факел» 5:0 – технічна перемога.

«Факел» не з’явився на гру зі «Спартаком», подарувавши тим технічну перемогу 5:0, і доля чемпіона другої ліги вирішиться в очному протистоянні «Спартак» – «Локомотив» Ворожба.

«Олександрія» – «Прокуратура» 6:5 (2:3)

Голи: Білокур (10), Нікітін (18,36), Прокопенко (38,41) – Страшок (12,44), Щебедько (14), Багрій (25), Огороднійчук (27), Васянович (30 а/г)

Попередження: Васянович (25) – «Прокуратура»

Оскільки перша запланована гра другої ліги не відбулася, нас очікувало лише одне протистояння. Яке за своїм результатом і розвитком подій ну дуже потішило вболівальників, в грі декілька разів змінювався лідер, забито 11 голів, та інтрига до останніх секунд гри. Провівши, так би мовити, розвідку боєм, з десятої хвилини команди почали забивати, Білокур вивів свою команду вперед,  але Страшок і Щебедько за дві хвилини забивають по одному голу, і попереду вже «Прокуратура», обмінявшись ще раз голами наприкінці гри, команди пішли на перерву з рахунком 2:3. Розпочавши другу половину гри ми побачили швидкий гол у виконанні Огороднійчука, який наблизив «Прокурорів» до такої бажаної перемоги. Але на 30 хвилині стався прикрий автогол, на 36 гол від Нікітіна, і рахунок 4:4, напевне це десь деморалізувало гостей, тому що їх проблеми на цьому не закінчилися, і з переваги в плюс два м’ячі на 41 хвилину команда вже програє в ті самі 2 голи. Віддамо належне «Прокуратурі» яка спробувала відігратися, скоротивши відставання до мінімуму, але більше м’яч в сітку воріт номінальних господарів влітати не захотів. Тож знову забивши шість м’ячів  «Олександрійці» святкують перемогу, і піднімаються на поточне третє місце. А «Прокуратура», чергуючи перемоги с поразками, в останньому турі зобов’язана перемагати «Факел», щоб мати хоч якусь надію на медалі другої ліги.

Коментарі закриті.