Асоціація футзалу Сумщини

«Технологія-Агросвіт» зазнає болючої поразки у Києві

Сьогодні об’єднана команда, що представляє Сумщину, зіграла у столичному спорткомплексі  НУХТ перший матч третього попереднього етапу Parimatch Кубка України проти місцевого амбітного колективу «SkyUp». Перед грою багато слів було сказано про приклад роменського «Рятувальника», який кілька тижнів тому зумів на цьому ж майданчику зіграти з «авіаторами» внічию, та про чесноти лідерів нашої команди, які мають достатньо досвіду виступів на високому рівні (у тому числі, і матчів проти умовних Тменова та Бакума). Та лише сама гра мала дати зрозуміти, наскільки «Технологія-Агросвіт» спроможна у своєму нинішньому стані протистояти подібним опонентам.

Більша частина першого тайму лише запевнила у тому, що ми спостерігаємо протистояння більш-менш рівних суперників. Так, гості частіше діяли другим номером, але якоїсь серйозної загрози біля їх воріт не виникало. Можна навіть сказати, що перший небезпечний епізод у цій грі виник якраз біля володінь Негеля, коли м’яч після прострілу Прощенка дивом не дістався до Довгополова, який вже був готовий у підкаті занести його у сітку воріт. За такої гри гравці «SkyUp», що цілком логічно, зробили ставку на стандарти. І вона себе повністю виправдала. Богдан Ісаєв, коментуючи гру, зазначав, що «Рятувальник» у згаданому вище матчі добився вдалого результату, не в останню чергу, через максимальну концентрацію під час виконання суперником стандартних положень. «Технологи» до цього чомусь виявилися неготовими. Перший пропущений м’яч стався після кутового з лівого флангу, коли неочікувано для гравців нашої команди на ближню стійку прибіг Морено. В принципі, перший гол не надто вплинув на подальший характер гри. Обидві сторони чудово розуміли, що він абсолютно не є критичним у розрізі двоматчевого протистояння. Але, на жаль, «заморозити» такий рахунок до перерви «Технології-Агросвіт» не вдалося. Знову кутовий з лівого флангу, знову суперники дезорієнтують Прощенка і Мороза, правда, цього разу вже більш вишукано, і Корнєв безперешкодно розстрілює Антона Гуменюка. Відверто кажучи, цього разу епізод виглядав взагалі безнадійним, і було б дивно, якби він не завершився голом.

0:2 – це вже трохи гірше, ніж 0:1, але і таке відставання можна відігравати. Та по перерві стало лише гірше, адже серйозні помилки в обороні почали виникати вже в ігрових моментах. Спроба перехопити м’яч біля чужих воріт від Петракова призвела до блискавичної контратаки, яка увінчалася голом Морено вже у порожні ворота після передачі Тменова. Варто відзначити, що диспетчерські функції цього дня вдавалися Микиті якнайкраще. Ну а далі свою роль вже зіграла психологія. Гості були вимушені обов’язково забивати бодай один м’яч, а суперник за таких обставин міг спокійно грати по рахунку. Зрозуміло, що помилки, які проявлялися за рівної гри, тепер лише масштабувалися, і у підсумку усе обернулося ще трьома пропущеними м’ячами.

Можливо, це лише вболівальницький погляд, але з боку здається, що на 0:6 «Технологія-Агросвіт» точно не награла. У футзалі дуже важливо, хто забиває першим, і надалі це у багатьох випадках суттєво впливає на подальший розвиток подій на майданчику. Як, між іншим, і так звані голи «у роздягальню». Тим не менш, маємо рахунок на табло, з яким варто змиритися. Можна довго розповідати про те, що безнадійних ситуацій у спорті не існує, і навіть таке відставання можна відігрувати. Проте, ясний розум підказує, що «SkyUp» свою задачу відсотків на вісімдесят вже вирішив. Разом з тим, до матчу-відповіді, який має відбутися у Сумах за два тижні, потрібно підійти максимально відповідально. Такі протистояння на місцевому рівні у «Технології-Агросвіт» якщо й бувають, то один-два рази на сезон. Тож треба використати цю нагоду для подальшого розвитку команди з максимальною користю!    

«SkyUp» (Київ) – «Технологія-Агросвіт» (Суми) 6:0 (2:0)

Голи: Морено (12, 23), Корнєв (20), Ардашніков (35), Бакум (37), Тменов (38)

Попередження: Тменов (36) – Мисловський (28), Головльов (29)

Коментарі закриті.