Асоціація футзалу Сумщини

Суперліга АФС. Підсумки третього туру

У середу та четвер у Суперлізі зимового чемпіонату АФС відбулися матчі третього туру. «Рятувальник» та «Агросвіт» пройшли цей черговий турнірний чекпоінт без втрат, ну а компанію цим двом колективам у лідируючій групі турнірної таблиці тепер складає «Lex VSK-СумБуд», який обіграв одного зі своїх прямих конкурентів – валіївський «Спартак». Загалом звітний тур змінив тенденцію, згідно з якою кожна з команд забивала не менше двох м’ячів за гру. Ну і, відповідно, він став поки що найменш результативним на другому етапі чемпіонату. Але ця інформація згодиться хіба лише любителям статистики, адже якогось реального прикладного значення вона не має.

«Рятувальник» йде без втрат

Роменський «Рятувальник» продовжив свою переможну серію, у спокійному стилі перегравши «CompService». Не будемо робити вигляд, що саме це стало причиною поразки, але просто задля справедливості зазначимо, що на цю гру «комп’ютерники» вийшли далеко не в оптимальному складі. Зокрема, варто звернути увагу на те, що в воротах у команди Тюріна цього дня грав Данило Бібіков, який має найменше ігрової практики серед воротарів, які є у заявці. В принципі, не скажеш, що він зіграв безпомилково, але, при цьому, й виручив своїх партнерів не раз. Єдиний гол у складі «CompService» забив Ігор Маценко, який у поточному сезоні якнайкраще розкрив свій бомбардирський потенціал. Сьомий номер «комп’ютерників» забив у матчах чемпіонату АФС вже чотирнадцять м’ячів, чотири з яких – у трьох матчах другого етапу.

«Рятувальники» виконали свою програму-мінімум у такому собі економ-режимі. З одного боку, вони підтвердили свій середній показник результативності (з урахуванням матчів першого етапу він становить приблизно 4,7 голів за гру), але було очевидно, що у разі потреби хлопці можуть додати в активності. Не в останню чергу, за рахунок свіжості, адже в розпорядженні Ігора Салівона було три повні четвірки.

Вольова перемога всупереч обставинам

«Lex VSK-СумБуд» за доволі рівної гри здобув вольову перемогу над валіївським «Спартаком». Після того, як «Спартак» вийшов вперед, здалося, що усе завершиться для «будівельників» не надто добре. Валіївці, не очікуючи, поки суперник оговтається, за інерцією створили ще кілька моментів, та й взагалі нервозність та емоційність, яка з’явилася у цій грі, не надто обнадіювала команду, що відігравалася. Окремо хотілося б зупинитися саме на голі «спартаківців». По-перше, треба відзначити індивідуальні дії Богдана Суходуба, який цього дня провів дійсно хороший матч. Ну і як же не похвалити досвідченого Руслана Костенка за шикарну гольову передачу. Так, у цьому епізоді йому особливо ніхто не заважав, але так зручно віддати теж треба вміти! Проте, «Lex VSK-СумБуд», як і в минулому турі, витиснув максимум можливого з не найкращих обставин, у яких опинився. Спочатку на гол перетворився дальній удар Олександра Яценка із розряду «на вдачу», ну а в ситуації з другим взяттям воріт «червоно-білі» якось незрозуміло розташувалися у захисті при виконанні суперником кутового, залишивши Едуарда Кодака однісінького у районі шестиметрової позначки.

Після цієї поразки «Спартак» втратив будь-які шанси на чемпіонство, але уся основна боротьба за друге-третє місця у хлопців ще попереду. «Lex VSK-СумБуд» навпаки залишив за собою шанси поборотися за плей-оф Другої ліги України, але календар матчів попереду у «будівельників» такий, що можна як стати першими, так і залишитися взагалі ні з чим.

«Агросвіт» залишається у справі

Разом з «Lex VSK-СумБуд» переслідування «Рятувальника» продовжує і «Агросвіт». У четвер команда Максима Мисловського переграла «Явір». Символічно, що рижівці здобули перемогу з таким же рахунком, як і сам «Рятувальник» – 4:1. Але, на відміну від колективу з Ромен, Прощенко і компанія вирішили практично усі питання щодо визначення переможця ще до перерви. Важливо розуміти те, що для отримання можливості виходу на перше місце «синьо-білим» знадобиться допомога якраз підопічних Валерія Шепеля.

«Явір», який дуже добре стартував, зараз потроху здає свої позиції. Краснопільці усе ще мають шанси «зачепитися» за медалі, але, відверто кажучи, виглядають вони доволі примарними. Тим не менш, сам вихід до Суперліги вже є успіхом, а перемога над «Lex VSK-СумБуд» надовго відкладеться у пам’яті вболівальників команди. Залишається лише викладатися на максимум можливостей і намагатися взяти побільше очок в двох заключних турах, а там вже ситуація покаже, на яке підсумкове місце можна буде претендувати.

Коментарі закриті.