Асоціація футзалу Сумщини

Суперліга АФС. Підсумки четвертого туру

Учора нарешті було зіграно заключний матч передостаннього, четвертого, туру Суперліги зимового чемпіонату АФС. Над перспективами кожної з команд напередодні фінального ігрового дня ми окремо порозмірковуємо у своєму анонсі, а зараз просто спробуємо стисло розібрати основні події зіграних матчів. Можемо констатувати, що інтрига у боротьбі за путівку до 1/8 фіналу Другої ліги продовжує жити, хоча й не загострилася до максимуму. А передумови для цього дійсно були. Та й за «бронзу» очікується ще та боротьба.

«Спартак» (Валіївка) — «CompService» 4:2 (3:1)
Голи:
Чугай (3), Пимоненко (12), Левченко (25), Гученко (35, пен.) — Маценко (18, 39)
Попередження: Шевкунов (16), Смоляк (47) — Тюрін (34)

Якщо максимально лаконічно оцінювати гру, якою у п’ятницю відкривалася програма четвертого туру, то можна просто сказати, що дива не сталося. Так, «CompService» виглядав цілком пристойно, але стрибнути вище голови не вдалося. Періодично можна вигравати матчі за рахунок психології, самовіддачі та командної гри, але частіше усе вирішує майстерність та досвід окремих виконавців. На цьому етапі саме валіївський «Спартак» має можливості для, скажімо так, більш якісної комплектації складу. Проте, не варто думати, що у розпорядженні Олексія Тюріна немає індивідуально сильних виконавців. У своєму анонсі ми розмірковували, чи зможе Маценко проявити себе на цей раз. Ігор відповів нам чітко і зрозуміло. «Дубль» у ворота «спартаківців», ще й з урахуванням того, що його команда забила усього два м’ячі – чудовий індивідуальний показник.

Якщо «CompService» не здивував, то «Спартак» просто зробив те, що від нього й вимагалося. Можливо, десь допомогли швидкий гол Сергія Чугая та відсутність у «комп’ютерників» основних кіперів. Проте, «червоно-білі» цього сезону виграли усі три очні поєдинки саме з цим суперником, тож казати про якусь нелогічність результату звітної гри якось не доводиться. До речі, саме Чугай наразі є кращим бомбардиром «Спартака» у Суперлізі. На його рахунку три забиті м’ячі. Після цієї перемоги «спартаківці» продовжують претендувати на медалі. До того ж, незважаючи на силу суперника, з яким доведеться зустрітися в заключному турі, ситуація зараз знаходиться під їх контролем. Ну а про деталі поговоримо вже трохи згодом.

«Lex VSK-СумБуд» – «Агросвіт» 1:2 (0:1)
Голи:
Яценко (40) — Мисловський (8), Мороз (39)
Попередження: Яценко (29) («Lex VSK-СумБуд»)
Вилучення: Яценко (47, повторне попередження)

Якщо виходити суто з підсумкового рахунку, то може здатися, що гра була абсолютно рівною, а «Агросвіту» просто пощастило реалізувати на один створений момент більше. Насправді ж номінальні гості цілком собі контролювали хід гри та більше загрожували воротам суперника (хай ці моменти, можливо, й не були з розряду стовідсоткових), але у більшості випадків Денис Деревянко реально виручав «будівельників». Лише у ситуації з другим пропущеним м’ячем кіпер «Lex VSK-СумБуд» , ймовірно, зіграв не найкращим чином. Якщо ми вже згадали про другий гол рижівців, то мусимо окремо відзначити Євгена Мороза, який у цій грі не лише забив сам, але й віддав гольову передачу. Саме його нестандартні дії, які наче й абсолютно читалися конкретно у цій ситуації, збили з пантелику підопічних Валерія Шепеля та дозволили Максиму Мисловському вивести свою команду вперед. Ну а у Олександра Яценка, як і у поєдинку з валіївським «Спартаком», якимось дивом пройшов дальній удар. Цього разу точно не обійшлося без помилки воротаря.
Ця поразка залишила «Lex VSK-СумБуд» поза чемпіонськими перегонами. Найймовірніше, «будівельники» будуть боротися за «бронзу». Ну а «Агросвіт» усе ще зберігає сподівання на «золотий» матч. Для реалізації найвдалішого сценарію команді з Рижівки буде потрібна допомога якраз з боку «помаранчевих».

«Рятувальник» — «Явір» 3:2 (0:1)
Голи:
Завгородній (44), Прокопчук (49), Баранник (50) — Шатьорний (24), Шелест (47)
Попередження: Завгородній (36), Прокопчук (43) — Стрибак (35)

А ще за кілька хвилин до завершення учорашньої гри здавалося, що ніяка допомога «Агросвіту» не знадобиться, а на нас очікуватиме просто вогняна кінцівка сезону. Після завершення першої частини чемпіонату доводилося чути доволі багато сумнівних висловлювань стосовно того, чи відповідає краснопільський «Явір» рівню Суперліги. Якщо перемога над «будівельниками» когось ще не переконала, то ось вам, шановні, ще один аргумент. Якщо у переможному для краснопільців матчі першого етапу чемпіонату вирвати перемогу на останній хвилині вдалося саме їм, то тепер вже настала черга команди з Ромен демонструвати свої вольові якості. До того ж, «Рятувальник» не просто вирвав перемогу у самісінькій кінцівці гри, а взагалі врятував цю саму гру, граючи у п’ять польових, адже за якісь півтори хвилини до фінального свистка «Явір» ще вів у рахунку. І це, мабуть, саме та ситуація, коли варто похвалити обох суперників. Одного – за те, що не здався та грав до кінця, як того і вимагає неписане футбольне правило, а іншого – за те, що такий розвиток подій взагалі мав місце бути.

Коментарі закриті.