Асоціація футзалу Сумщини

Суперліга АФС. Анонс третього туру

Ледь встигли ми підбити підсумки другого туру у Суперлізі АФС, а слід вже готуватися до наступного. Часовий цейтнот, пов’язаний з необхідністю завершити змагання у Суперлізі до старту раунду плей-оф Другої ліги чемпіонату України змушує нас дещо пришвидшитися. Отже, матчі третього туру у найвищому за статусом дивізіоні нашого зимового чемпіонату відбудуться посеред тижня. Два поєдинки заплановані на середу, а «Агросвіт» та «Явір» зустрінуться у четвер. Здається, що другий етап зимового чемпіонату щойно розпочався, а команди вже досягли своєрідного турнірного екватора. Відповідно, вже за підсумками цих двох ігрових днів, може стати більш зрозуміло, яка з команд на що претендує.

10 березня 2021 року /середа/ Палац студентського спорту СумДУ
18:00 «CompService» – «Рятувальник»
Після прикрої поразки від «Lex VSK-СумБуд» підопічним Олексія Тюріна доведеться пройти випробування роменським «Рятувальником». Зайвий раз розповідати про те, хто у цій парі є фаворитом, гадаємо, не треба. Якщо у будь-якій іншій ситуації шанси «комп’ютерників» на успіх, яким можна вважати й нічию, могли б виглядати більш-менш реальними, то зараз з цим буде дещо важче. Здобувши перемогу над «Агросвітом», команда Ігора Салівона фактично окреслила для себе програму-мінімум, яку необхідно виконати для успішного завершення другого етапу чемпіонату. Для цього потрібно у трьох заключних турах набрати сім очок. Зрозуміло, що втрата очок у поєдинку з «CompService» у такому випадку в їх плани не входить. Та не будемо забувати й дещо банальні, але беззаперечні факти: м’яч круглий, майданчик рівний, а кожна гра починається за рахунку 0:0. Та й слабких суперників у Суперлізі апріорі бути не може. Тож давайте не будемо прощатися з інтригою заздалегідь.

20:00 «Lex VSK-СумБуд» – «Спартак» (Валіївка)
«Lex VSK-СумБуд» та валіївський «Спартак» цього сезону зустрінуться вже втретє. На першому етапі чемпіонату ці суперники обмінялися перемогами. У четвертому турі з рахунком 3:0 перемогли «будівельники», а вже у дев’ятому «Спартак» узяв реванш, нехай і не надто переконливий – 3:2. Представники обох сторін чудово розуміють, наскільки важливим буде результат цієї гри у контексті боротьби за медалі (поки не будемо робити висновків, про медалі якого ґатунку йдеться у цьому випадку). В принципі, жодних загадок для майбутніх суперників тут бути не може. Вони чудово знайомі один з одним, знають, чого від кого можна очікувати. Питання лише у тому, яку тактику оберуть тренери цих колективів, опираючись на наявну інформацію. Окрему увагу варто приділити кадровому питанню. У «Спартака» є одна, але доволі серйозна втрата. Команді не зможе допомогти Станіслав Смоляк, якого було вилучено у грі другого туру. А ось у «Lex VSK-СумБуд» навпаки є гарні новини. До складу має повернутися Віталій Ханюков, який свою дискваліфікацію вже відбув.

11 березня 2021 року /четвер/ Спорткомплекс ІФК СДПУ
19:00 «Агросвіт» – «Явір»
Звісно, можна було б сказати, що ця гра має рівно таке ж значення у плані боротьби за призові місця, як і попередня. Суто у теорії воно так і є, адже «Агросвіт» і «Явір» входять до четвірки колективів, які станом на зараз мають у своєму активі по три очки. Але тут важливо враховувати один нюанс. Як би там не було, представники Рижівки мають більш потужний склад, серйозніші амбіції, і, відповідно, за замовчуванням декларують боротьбу за найвищі місця. Це до того, що обидві команди будуть в однаковій мірі боротися за перемогу, але тримаючи у голові трохи відмінні більш глобальні задачі. «Агросвіт» за будь-яких умов буде до останнього намагатися наздогнати «Рятувальник», ну а «Явір», підозрюємо, цілком влаштує «бронза». Як і у випадку з «Lex VSK-СумБуд» та валіївським «Спартаком», ці суперники грали в одній підгрупі на першому етапі чемпіонату. Дві перемоги в двох зустрічах тоді здобув «Агросвіт». Та якщо у першій грі у підопічних Максима Мисловського не було зайвих проблем (3:0), то у другій суперник вже трохи полоскотав нерви наприкінці матчу (3:2).

Коментарі закриті.