Асоціація футзалу Сумщини

“Суми” – “Сокіл”: нічия на користь конкурентів

До матчу четвертого туру Екстра-ліги суперники підійшли з рівними показними – по три очки у активі. У підопічних Івана Скіцка була краща різниця забитих та пропущених м’ячів, але на старті чемпіонату додаткові показники – формальність, потрібно закладати фундамент для подальшої боротьби за плей-оф якраз за рахунок набраних очків.

У господарів із перших хвилин з’явився Пєтухов. Вдала гра в Рівному не залишала вибору тренерському штабу “Сум”, кого ставити в ворота з перших хвилин. І, варто зазначити, ставка зіграла. Стартові миттєвості пройшли досить сумбурно. Як і очікувалося, боротьби було більше, аніж самого футзалу. Багато помилок під час передач, втрати на рівному місці – ось таким видався стартовий відтинок.

Перший реальний шанс забити мали господарі. І комбінація була класична, як для “Сум”. Пас із ауту, сильний удар Ігумнова, і перед воротами Шевченка виникла боротьба. Здавалося, Острога виграв її, але двічі підряд не зміг із близької відстані переграти воротаря “Сокола”.

Гості відразу стали відповідати своїми шансами. Спочатку Бабак із Пєрвєєвим практично ідеально вийшли на одного Пєтухова, але Костянтин зміг вчасно переміститися, скоротити кут обстрілу і навіть забрати м’яч у ногах у Пєрвєєва. Господарі відразу взяли на озброєння стандарти, і після аутів почали шукати щастя у чужих ворот. Однак м’яч чомусь не хотів знаходити гравців у чорно-білій формі перед воротами Шевченка. Безліч перспективних прострілів так і залишился без продовження, хоча м’ячу, здавалося, уже нікуди було діватися. Та й Шевченко на останньому рубежі, як і Пєтухов, контролював усе.

Найбільше, здавалося, старався Денис Зеленкевич, який хотів показати Роману Ковальчику, чого навчився в футзалі. Але засмутити свого колишнього тренера “десятка” сумчан так і не зумів, та й дальні постріли – точно не найсильніша сторона вихованця “ЛТК”.

Кінцівка тайму пройшла за територіальної переваги господарів, але “Сокіл” мав мінімум дві нагоди, щоб забивати. Спочатку у боротьбі м’яч зачепив штангу воріт Пєтухова, а потім Бабак після прострілу з правого флангу з кількох метрів не зумів переграти голкіпера сумчан.

Другий тайм вийшой ще більш напруженним. Уже стало зрозуміло, що гра йде до гола. Щось схоже ми бачили і в першому домашньому матчі АФФК “Суми”, і тоді доля посміхнулася “ДЕ Трейтингу”. Цього разу – нікому. Хоча і Острога мав перспективну можливість, але з кількох метрів не попав належним чином по м’ячу, і Хамдамов у дотик пробив трішки вище площини воріт, але фінальна сирена зафіксувала нічийний результат. Тим паче, такий незвичний для футзалу – 0:0.

Цікаво, що жодна із команд не ризикнула і не пішла грати з п’ятим польовим. Можливо, “Сокіл” і задоволений нічиєю на виїзді і просто не захотів ризикувати, а ось Іван Скіцко у приватній бесіді після гри зізнався: вірив, що мяч ось-ось заб’ють і без п’ятого польового. Не вийшло.

“Сокіл” продовжує свою серію без голів у Сумах, яка уже налічує три матчі (5:0 у чвертьфіналі Кубку України-2018/19 і 3:0 у минулому чемпіонаті до цього), але в четвертому турі здобуває нічию. Тим цікавішою стає боротьба за вісімку, яка продовжить боротьбу за медалі в раунді плей-оф.

АФФК “Суми” – “Сокіл” – 0:0

АФФК “Суми”: Пєтухов – Сметаненко, Ігумнов, Катеринін, Гурєєв, Петренко, Зеленкевич, Зеленський, Кефа, Цілик, Нагернюк, Острога, Байцур – Сітнер.

“Сокіл”: Шевченко – Хамдамов, Первєєв, Бабак, Боднар, Токар, Гуцуляк, Сохорук, Данилюк, Стрельцов, Матвєєв – Бабенко.

Попередження: Кефа, 38

Коментарі закриті.