Асоціація футзалу Сумщини

“СумДПУ” – учасник “Фіналу восьми” чемпіонату України серед студентів. “СумДУ” зіграє в плей-офф

Сьогодні стало відомо, що чемпіонат України серед студентів буде дограно в Сумах в форматі “Фіналу восьми” (7-9 липня, манеж СумДУ). Таким чином, “СДПУ” автоматично потратив у фінальну частину турніру, а “СумДУ” доведеться зіграти матчі плей-офф з київським “НУХТом” за право потрапити у вирішальну стадію турніру.

Пресслужба “Food Centre-СумДУ” звернулася за коментарем до провідного фахівця Всеукраїнської футбольної асоціація студентів Юрія Кондратьєва, щоб дізнатися нюанси турніру.

– Так, дійсно, команди підтримали ініціативу ВФАС дограти чемпіонат. У зв’язку з карантином було прийняте рішення зіграти “Фінал восьми” замість “Фіналу чотирьох”. Вирішено, що фінальний етап пройде в легкоатлетичному манежі СумДУ з сьомого по дев’яте липня. Зараз уже є чотири команди, які автоматично пройшли далі. Це переможці своїх груп. Інші чотири команди мають зіграти у період до шостого липня ігри плей-оф. Це другі та треті місця в своїх зонах.

– Як буде проходити “Фінал восьми”?

– Усі команди будуть грати усі три дні. Ті, що програють у перший день, будуть вести бороться за 5-8 місця, решта – за комплект нагород. Ми плануємо визначити усі місця з першого по восьме.

– Розкажіть, що отримає переможець турніру?

– Кубок та медалі точно. Зараз найважливіше дограти сезон і визначити переможця. Побачимо, якою буде ситуація в наступному сезоні, можливо, команда-переможець також у наступному році поїде на чемпіонат Європи і отримає якусь фінансову допомогу від ВФАС. Але зараз про це рано говорити. 

Коментарі закриті.