Асоціація футзалу Сумщини

Сумчанин Артем Фаренюк розповів про дебютний рік у складі НФК «Ураган» та національній збірній України

Найкращий бомбардир сезону 2018/2019 в Екстра-лізі Артем Фаренюк розповів про дебютний рік у складі НФК «Ураган» та національній збірній, кубкові звитяги івано-франківської команди та підготовку до матчу за Favbet Суперкубок України і нового сезону Favbet Екстра-ліги.

– Артеме, у попередньому сезоні Екстра-ліги Ви стали найкращим бомбардиром, оформивши своє звання на останніх секундах заключного матчу. Розкажіть про свої емоції щодо такого результату.
– Звісно, дуже приємно стати найкращим бомбардиром. Насправді, це є заслугою всієї команди. Голи – це результат роботи всього колективу.

– Тим не менш, попередній сезон став для Вас дебютним у складі «Урагана». Можете вважати для себе його вдалим завдяки переїзду до Івано-Франківська?
– Так, звичайно. Мій перехід до «Урагана» – це крок вперед. Відчуваю прогрес у своїй грі. Тому, безперечно, сезон, проведений у складі івано-франківської команди можу занести до свого активу.

– Окрім клубних успіхів, Ви встигли дебютувати і у національній збірній та відзначитися у воротах збірної Хорватії у товариському поєдинку. Скажіть, наскільки додає впевненості досвід виступів на міжнародній арені?
– Безумовно, такий факт не може не тішити. Сподіваюся, що і у майбутньому своєю грою заслуговуватиму на виклики до збірної. Так, це додає впевненості, однак, потрібно постійно доводити своєю грою, що ти гідний виступати за збірну. Ти не маєш права на те, аби скидати оберти чи розслаблятися.

– Розкажіть, як триває підготовка «Урагана» до старту у новому сезоні.
– Перший збір команда провела в Івано-Франківську. Після цього на два тижні відправилася до Польщі. Там ми провели ще один тижневий збір, а також взяли участь у турнірі «Futsal Masters», де також виступали такі клуби як «ЕРА-ПАК» (Чехія), «Сокіл» та «Барселона Ласса Б» (Іспанія). На жаль, з каталонцями ми так і не зіграли, втім, зустріч з чеською командою, яка минулоріч виступала у Лізі чемпіонів, вважаю чудовим досвідом. Матч з «ЕРА-ПАКом» вказав нам на слабкі місця та показав над чим треба працювати. Це індикатор роботи команди на конкретному етапі.

– До слова, у матчі за 3-тє місце «Ураган» здолав ще одного представника Favbet Екстра-ліги – «Сокіл». На Ваше переконання, чим відрізняються протистояння українських команд у чемпіонаті та під час закордонних турнірів?
– Важко сказати. Ми грали на специфічному покритті – терафлексі. З цим суперником у нас завжди цікаві та бойові поєдинки. У певний мірі їх можна назвати принциповими. Думаю, за напругою матчі не надто відрізнялися.

– Минулого сезону «Ураган» став тріумфатором Кубка ліги та Кубка України, здолавши «Продексім» у фінальних зустрічах, натомість, поступився херсонцям першою сходинкою в Екстра-лізі. Які фактори стали перевагою команди у кубкових турнірах та не дозволили здобути золоті медалі чемпіонату?
– У фіналі Кубка України ми грали на своєму паркеті. Команда дійсно відчувала неабияку підтримку вболівальників. Цього нам якраз-таки і не вистачило у передостанній зустрічі чемпіонату, яка проходила у Херсоні. Минулий сезон завершився певною недомовленістю з нашого боку. На жаль, свого останнього слова ми так і не сказали. Прагнемо взяти реванш у «Продексіма» за підсумками суперкубкового матчу. Щодо Кубка ліги, то я не брав участі у вирішальних поєдинках, однак, безумовно, нашій команді завжди приємно здобувати трофеї.

– Наскільки важливо «Урагану» розпочати сезон з завоювання трофею для подальшої впевненості?
– Безумовно, перемога у Favbet Суперкубку України додасть нам впевненості у подальшій частині сезону. Це має окрилити команду. Як корабль назвеш, так він і попливе. Тож, будемо віддавати всі сили для здобуття позитивного результату у Favbet Суперкубку України та інших турнірах.

Прес-служба Асоціації футзалу України

Коментарі закриті.