Асоціація футзалу Сумщини

Роман Ковальчик: “Команда не налаштувалася на боротьбу, на повну самовіддачу”

Після поразки від Food-Centre СумДУ 3:0 головний тренер СК «Сокіл» Роман Ковальчик не вийшов на післяматчеву прес конференцію з невідомих нам причин, але поділився своїми враженнями від гри з прес-службою свого клубу.

– Роман Миколайович, є таке відоме футбольне правило «якщо не забивати, то виграти неможливо», і після гри в Сумах «Сокіл» вперше в сезоні пішов без забитого голу. Які основні чинники призвели до беззубої гри ваших підопічних?
– Тут єдина відповідь – кожен з гравців і повністю вся команда думали, що вони, не дуже викладаючись, не напружуючись, можуть досягти результату. Після непоганої гри з «Енергією» кожний невідповідально підійшов до гри в своїй голові, і чомусь вирішили, що вони стоячи можуть обіграти Суми. В першому таймі це було дуже помітно, тому що команда почала контролювати м’яч без загострення і це мені дуже не сподобалося. Це стосується і більш досвідчених гравців, і молодих, і це одразу вплинуло на ведення гри, загубилась гострота, і потрохи суперник перебрав до своїх рук ініціативу, а в нас пішли помилки. Ті ж гравці припускалися тих же самих помилок, які ми розбирали на теоретичних заняттях, аналізуючи попередні ігри з «Продексімом», «ХІТом». Це все стовідсотковий недонастрой індивідуально в головах. Не можна грати в футбол, не викладаючись на 100 відсотків.

– До цієї гри «Сокіл» був змушений готуватися без одного зі своїх провідних гравців Богдана Кручека. Не могли б Ви для вболівальників «Сокола» та футзальної спільноти офіційно озвучити ситуацію з Богданом?
– У Богдана є невеличкі проблеми з опорно-руховою системою. Вони не дуже суттєві і вони в нього вже рік є. Ми дуже сподівалися, що він зможе переступити через це. Він з нами тренувався в полегшеному режимі, але він поки ще не може позбутися своїх проблем, а ми за рахунок чийогось здоров’я, або, як іноді розказують, щоб людина грала на уколах, ми цього собі дозволити не можемо. Богдан є дуже порядною людиною, дуже хороший футболіст, тому ми в дуже легенькому режимі продовжуємо працювати і будемо сподіватися, що ми разом все це переборемо. Тобто, така травма, для долання якої потрібен час.

– Як буде грати «Food centre/СумДУ», для Вас не мало бути секретом – це вантаження м’ячів на високих на зріст Катериніна та Острогу, але, судячи з того, що на рахунку останнього дубль, впоратися з цими гравцями суперника не вдалося.
– Так, і я кажу що це через те, що команда не налаштувалася на боротьбу, на повну самовіддачу. Чомусь вирішили, що ми суперника маємо переграти в чисто тактичному плані. Але ми ще не того рівня, індивідуально і командно, щоб в такому стані перегравати суперника. У нас ще і тактика надзвичайно шкутильгає, ми не варіативні на майданчику. Але головне – це характер.

– В Сумах вперше в сезоні достатньо великий обсяг ігрового часу отримав 17-тирічний Владислав Черниш. Які завдання Ви перед ним ставили, і наскільки Владислав готовий до того, щоб на нього розраховувати в самий найближчий час?
– Він в нас вже рік, і за цей час багато чому навчився. Тому я починаю його потрохи підпускати і вимагаю від нього правильних дій на майданчику що в тактичному, що в технічному, що в психологічному аспектах. Владислав має дуже хороші задатки, а в подальшому все залежить від нього: як він себе переборе, як він себе поставить. Для свого віку ті вимоги, які я до нього ставлю, він прагне сприймати, старається, але на все свій час. Час потрібен, щоб в нього все це застабілізувалося. Я впевнений, що він буде дуже серйозним, хорошим гравцем. У нього все для цього є, тільки треба наполегливо працювати.

– Наш найближчий суперник, житомирський «ІнБев», в своїх двох останніх матчах мав два діаметральних результати: впевнена перемога над «Ураганом» і така ж «впевнена» поразка від «Продексіма». Які головні сильні сторони команди «ІнБев» зразка сезону-19/20?
– Швидкість, варіативність команди на короткій дистанції, швидкі контратаки – всі ці компоненти у них дуже-дуже хороші. Багатьох гравців цієї команди я дуже добре знаю, працював з ними. Окрім того, житомирська команда вже з досвідом. Загалом дуже хороший суперник, і гра з ним буде дуже цікавою. Але від своєї гри ми все рівно не будемо відходити, бо нам потрібні очки так само, як і супернику.

За матеріалами прес-служби СК «Сокіл». 

Коментарі закриті.