Асоціація футзалу Сумщини

Результати останніх матчів першого етапу Літнього чемпіонату АФС

У спекотний вечір п’ятниці на 3 полі ФЦ «Барса» группа С провела свої заключні матчі. «CompService» ділить очки з «Lex-VSK», а «NK-Group» здобуває другу перемогу поспіль.

«Lex-VSK»- «CompService» 4:4 (0:1)
Голи:
Завгородній (26), Сайко (28), Чухненко (30), Яценко (46) – Король (13), Маценко (27, 50), Тюрін (44)

Відверто кажучи, якщо б нам до матчу сказали, що КомпСервіс не програє, ніхто б напевне не здивувався, команда Олексія Тюріна привчила нас до того, що вона дуже часто відбирає очки у грандів місцевого футзала. Але коли ми побачили 5 гравців КомпСервісу проти двох рівноцінних четвірок Лексу, шанси на успіх комп’ютерників здавалися мізерними (як виявилося лише здавалося). Тож перейдемо до самого матчу, а він розпочався з того, що підопічні Тюріна цілком і повністю віддали ініціативу, і сіли в глибокий захист, шукаючи свій шанс на контратаках. В цілому перший тайм пройшов в одному руслі (за виключенням 13 хвилини), номінальні господарі постійно атакують, створюючи моменти у воріт КомпСервіса, але впевнена гра Казявкіна зберігає ворота комп’ютерників сухими, а гості, час від часу втікають в контратаки. Але ось вона та сама 13 хвилина, коли Лекс вирішує чи то по практикувати п’ятого польового на майбутні матчі в вищій лізі, чи то щоб хоч так зламати надійну оборону гостей, та здається, що нічого не вийшло і побачили ми гол в виконанні Короля по порожнім воротам Лекса. Тож несподівані 0:1 після першого тайму. Другий тайм розпочався з голів на майже кожній хвилині матчу. Спочатку Завгородній, здавалося б виконав нескладний удар, для Казявкіна, але сонце внесло свої корективи, і ворота гостей більше не на замку. Далі Маценко виходить на побачення з воротарем, виводячи свою команду вперед, але наступної ж атаки Сайко відновлює паритет, а через дві хвилини Чухненко ударом з носка і зовсім виводить підопічних Шепеля вперед. Далі ми знову бачимо картину першого тайму, з великою кількістю моментів у воріт КомпСервіса, але команда Тюріна терпить, і на 44 хвилині капітан комп’ютерників майстерно розібрався з Бондаренко, і пробив під саму стійку воріт Захарченка, забивши свій перший і такий важливий м’яч в цьому чемпіонаті.
До кінця матчу залишалося 6 хвилин, а сил в КомпСервіса здавалося не залишалося зовсім, і цим скористався Яценко, пройшовши середину поля не зустрівши опору суперника, пробив в своєму стилі, метрів з 15, з відскоком і м’яч в воротах Казявкіна. Здавалося підопічні Тюріна вже не відіграються, але хлопці знайшли в собі сили провести атаку на останній хвилині матчу, і Тюрін знайшовши шпарину в захисті «Будівельників» відав на дальню стійку, де Маценку залишалось лише підставити ногу. Тож 4:4 в битві лідерів, і з нетерпінням чекаємо матчів цих команд в вищій лізі.

«NK-Group» – «Олександрія» 4:2 (1:1)
Голи:
Биченко (12), Шатьорний (29), Найденко (41), Журавльов (50) – Бутенко (22), Некрасов (49)

В 18:30 на майданчик вийшли гравці «NK-Group», які після перемоги над «Лідером» хотіли продовжити свою переможну серію та гравці «Олександрії» яка поки, що не набирала залікових балів в цьому чемпіонаті, і прагнула зробити це в цьому матчі. Цей чемпіонат вже привчив нас, не дивуватися коли польові гравці захищають ворота. В цій грі обидві команди прийшли на гру без номінальних голкіперів. Але забігаючи наперед, варто відзначити, що голкіпери і не відігравали в цьому матчі особливої ролі, скоріше польові гравці якимось неймовірним чином не реалізовували свої моменти, виходи два в одного, або навіть два в нуль закінчувалися нічим. Тож свисток пролунав і команди розпочали, на відміну від попереднього матчу, в цьому протистоянні ніхто не хотів віддавати ініціативу, і гра точилась то біля одних то біля інших воріт. Та все ж першими забили краснопільці, Олександрія загубила на дальній стійці Биченка і тому залишалось вразити порожній кут воріт. Під кінець тайму Шатьорний міг подвоїти перевагу своєї команди, але його удари з вбивчих позицій заблокували захисники, а як кажуть не забиваєш ти – забивають тобі, і Бутенко з передачі Гльози відновлює паритет в цьому матчі. В другому таймі Шатьорний виправляється за нереалізовані моменти і виводить свою команду вперед, а через 10 хвилин Найденко робить вагомий крок до перемоги, і через хвилину краснопільці могли закривати матч, але не реалізували вихід два в нуль. Та номінальні гості, як і в матчі з Комп Сервісом скорочують відставання до мінімуму на останніх хвилинах, але не більше, за декілька секунд до кінця матчу Журавльов класним ударом знімає павутину з кута воріт Герка, фіксуючи кінцевий результат матчу. 4:2 на користь «NK-Group»,яке йде до першої ліги в якості одного з фаворитів, а «Олександрія» не знаючи смаку перемог, буде намагатися спробувати його в найближчих матчах.

Коментарі закриті.