Асоціація футзалу Сумщини

Підсумок шостого туру Другої ліги чемпіонату Сумської області з футзалу

Peroff вже на другому місці, “Вікторія” з Липової Долини зазнає першої поразки, а ФК “Соборна” одноосібно очолила групу С. До вашої уваги огляд шостого туру Другої ліги.

Група А. Непогану результативність продемонстрували команди групи А, забивши 30 мʼячів в чотирьох зустрічах. Найбільш результативною вийшла зустріч між “Зіркою” та “Грифонами”, причому обидва колективи порадували своєю атакою. Та все ж фаворит зустрічі здобув перемогу 6:4, й не дивлячись на близький рахунок в принципі “Зірка” контролювала ситуацію всю гру. Ці три бала дозволили “Зірці” одноосібно очолити турнірну таблицю. Грифонівців можна похвалити за їх бажання, і самовіддачу до останніх секунд гри, за що вони й були винагороджені двома голами наприкінці матчу.

В другій зустрічі групи А “Peroff”  виявився сильнішим за “Сумиобленерго-КПР”, який останнім часом демонстрував непогані результати, тож ми очікували напруженої гри. Та по факту Фесюн та компанія закрили питання про переможця ще в першому таймі, відгрузивши “енергетикам” пʼять сухих мʼячів. Другий тайм команди провели вже більш рівно, КПР зумів його навіть виграти 3:1, та щоб впритул наблизитися до суперника, у підопічних Владислава Кисіля сил не вистачило. Тож завдяки цій перемозі  “Peroffвиходить на другу позицію в турнірній таблиці, відстаючи від лідера всього на один бал.

Далі в групі А стався доволі неочікуваний результат. “Вікторія” яка очолювала групу А програла “ЕФК-Олександрії”. Схоже не ввійшла команда з Липової Долини в гру пропустивши в першому таймі тричі. В перерві Олег Береза спробував розбудити своїх гравців, мовляв потрібно додавати. Та колектив Віталія Гученка було вже не зупинити, одразу після перерви лідер олександрійців – Іван Тхор робить рахунок 4:0, й на нашу субʼєктивну думку цей мʼяч і став вирішальним. Гравці “ЕФК-Олександрії” розуміли, що це їх день і перемогу вони не відпустять. “Вікторія” звісно намагалася відігратися, й билися до кінця, та надолужити втрачене в першій половині гри не зуміли, таким чином зазнавши першої поразки в чемпіонаті. Ну а “ЕФК-Олександрії” хочеться сказати просто браво, якщо й надалі команда буде підходити до матчів з таким настроєм то високе місце в турнірній таблиці їм гарантоване.

Ну й найменш результативною грою стала зустріч “LIKARSKE”  – ДФК “Динамо” (Білопілля). Команди перебували на шостій й сьомій сходинці відповідно, й після очної зустрічі залишилися при своїх місцях. Навряд ця нічия влаштувала бодай один з колективів. Адже вона дозволила конкурентам ще збільшити свою перевагу. Тепер вже до четвертої сходинки відстань у вісім балів, які нівелювати буде дуже складно.

Протокольні дані матчів.

“Грифони” – Зірка” 4-6 (13)

Голи: Доценко (11), Данило (38), Черненко (49,50) – Грабар (7,13,26), Кордюк (18), Грищенко (33), Руднєв (45)

Peroff – “Сумиобленерго-КПР”   6-3 (5-0)

Голи: Скриннік (6,14), Волченко (15), Обзор (22,43), Пазуха (31а/г) – Кіях (3а/г), Семененко (42), Бровкін (43)

Попередження: Скриннік (35), Качайло (39) – Семененко (25), Кіях (35)

“ЕФК-Олександрія”  – “Вікторія” (Липова Долина) 6-3 (3-0)

Голи: Білокур С. (5), Ситник (21), Назаренко (22), Тхор (26,50) – Береза (29), Карпець (34а/г), Іщенко (37), Цендра (45)

Попередження: Щербак (13), Посний (50) – Шевченко (11)

“LIKARSKE”  – ДФК “Динамо” (Білопілля) 1-1 (1-1)

Голи: Чернишов О. (24) – Василець (20 з дабл-пенальті)

Попередження: Чернишов А. (31) – Семешкур (24), Дружченко Андрій(31,33), Дружченко Артем (33)

Вилучення: Дружченко Андрій (33)

Група В. Лідери групи В продовжують перемагати, важко поки що уявити хто може їх зупинити. В матчі шостого туру “Аквітан” декласував “Хлібодар” – 7:1, Обмежений склад степанівців більш-менш вистачило на перший тайм, в  якому вони поступилися 2:0, в другій половині гри все частіше не догравали зі своїми суперниками гравці “Хлібодару” за що й отримали ще пʼять голів у свої ворота, та мʼяч престижу забити все ж вдалося, автором якого став Шугаєв, виправившись таким чином за автогол в першому таймі.

“Колос” Северинівка розуміючи, що їх головний конкурент взяв три очка, прагнув зробити те саме. Й хоч не так впевнено як “Аквітан” та все ж свою переможну серію продовжив. “Patriots” показав справжню жагу до перемоги, й навіть пропустивши першими абсолютно не знітився, та ще в першому таймі зумів вийти вперед. Тож Андрію Чертку потрібно було серйозно поговорити зі своїми хлопцями в перерві. Які схоже що його почули, й другий тайм провели на порядок активніше, найбільше постарався в цьому Богдан Пархоменко на рахунку якого покер і звання герой туру. Ці мʼячі в підсумку й принесли перемогу колективу з Северинівки. А “Patriots” хочеться тільки похвалити, вони навʼязали справжню боротьбу лідеру, за яку на жаль балів не отримали, та з такою грою в майбутніх матчах сто відсотків зможуть на них розраховувати.

Ну а в матчі в якому ми давали приблизно однакові шанси на успіх обом командам, “Фортуна” розгромно переграла “Колос” Підліснівку. Забивши на пʼятій хвилині матчу, напруга протрималася аж до середини другої половини гри поки Грома не зумів подвоїти перевагу “Фортуни”. Що змусило Підліснівку ще більше ризикувати попереду, чим безжально користувалися їхні суперники, відправивши в ворота підліснівців ще чотири мʼячі. В підсумку 6:0 і “Фортуна” виходить на чисту третю сходинку.

Ну й завершувало шостий тур в групі В протистояння “Слобожанщини-Агро” та “Вальхалли”. Й знову аграрії полоскотали нерви своїм вболівальникам. Які цього разу відбулися легким переляком, а можливо хтось скаже що все було під контролем у підопічних Сергія Овсієнка. Та все ж таки памʼятаючи минулі дві гри цієї команди де вони вигравали перший тайм 1:0 і виглядали краще за свого суперника в підсумку поступалися, сто відсоткової впевненості після чергового 1:0 в першій половині гри в їх перемозі не було. Та в третє на ті ж самі граблі гравці “Слобожанщини” не наступили. Зігравши максимально сконцентровано біля своїх воріт, та на жаль проблема з реалізацією своїх моментів нікуди не поділася, і будь команда “Вальхалла” трішки досвідченішою то змогла б як і попередні суперники поживитися заліковими балами. В підсумку “Слобожанщина-Агро” здобула мінімальну перемогу, яка перервала їх невдалу серію з чотирьох поразок поспіль.

 Протокольні дані матчів

“Аквітан” – “Хлібодар” (Степанівка) 7-1 (2-0)

Голи: Коноплев (5,49), Гурба Н. (33,50), Хмелівський (36), Гурба І. (36) – Шугаєв (11 а/г, 44)

Попередження: Ісаєв (24) – “Хлібодар”

“Колос” (Северинівка)  – “Patriots”   4-3 (1-2)

Голи: Пархоменко (9,32,32,41) – Дедух (18), Шульга (22), Камінський (47)

“Фортуна” – “Колос” (Підліснівка)    6-0 (1-0)

Голи: Сліпченко (5), Грома (35), Лаврусь (39), Пархоменко (43 з пенальті, 45) – Свищов (48 а/г)

“Слобожанщина-Агро” – “Вальхалла”  10 (10)

Голи: Воронцов (18)

Попередження: Кулик (40) – “Вальхалла”

Група С.  В групі С відразу відмітимо першу перемогу в чемпіонаті від команди “Валедіанс”. Нехай вона й була над аутсайдером, та все ж з психологічної точки зору важливо було відчути впевненість в своїх силах. Тож сподіваємось ця вікторія позитивно вплине на підопічних  Леоніда Сеня, і вони ще покажуть на що спроможні, тим паче в наступному турі в обойму команди повертається основний голкіпер команди Дмитро Верхогляд.

Непогану гру нам подарували “ТРО-Суми” та ФК “Соборна”, декілька разів змінюючи лідера в грі, все завершилося нічиєю 3:3. Обидва колективи полюбляють відкладати питання про переможця на останні хвилини гри, та цього разу обійшлися без екшену, поділивши залікові пункти, які забігаючи наперед дозволили ФК “Соборній” очолити групу С після шостого туру, з чим ми їх і привітаємо.

Що роблять неймовірні “Лебединські ковбаси”. Четверта перемога поспіль в чемпіонаті та ще й над фаворитом групи. Закінчивши перший тайм з рахунком 1:1 в другому лебединці забирають перемогу, тут хотілося б відмітити гол Валерія Глуха, який вивів Лебедин вперед, ну і звісно дубль Чемериса, який за хвилину довів перевагу своєї команди до трьох голів. Далі довести матч до логічного завершення було вже справою техніки, з чим “Лебединські ковбаси” впоралися на відмінно – перемога 5:3. Ну а невдачі “Елітбуда” цією поразкою не завершилися, адже через вилучення на наступну гру вони втратили свого кіпера Сергія Крамаренка. Результат цієї зустрічі неабияк закрутив інтригу в групі С, тепер відстань між першою та пʼятою сходинкою всього три пункти.

Після того як декілька лідерів групи втратили залікові пункти, “Оріон” не мав права на помилку, й повинен був цим користуватися в грі з “Антифутболом”. Розуміючи це підопічні Костянтина Сусіка дуже активно провели перший тайм, забивши тричі, і лише гол від Коломійця дещо виправив картину першої 25-хвилинки. Ну а мʼяч від Шпака на 30 хвилині й зовсім повернув неабияку інтригу в цю зустріч. Далі в грі нервів все ж більш успішними були гравці “Оріону”, Дяченко знову довів перевагу свого колективу до двох голів, що й дозволило їм святкувати таку важливу перемогу. Яка зберегла цю команду в когорті лідерів групи.

Протокольні дані матчів

“ТРО-Суми” – ФК “Соборна”  3-3 (1-1)

Голи: Зуєв (12), Ігнатенко (28), Дряпік (45) – Сінченко (22,28), Полубінський Д. (37)

Попередження: Романенко (17), Медяний (19) – Сініченко (18), Яценко (19), Глущенко (50)

“Моноліт” – “Валедіанс”  1-7 (0-3)

Голи: Нікончук (31) – Скоробагатько (13,22), Гутенко (14), Рева (37), Гелюх (40,49), Гладишев (41)

Попередження:

“Елітбуд” Лебединські ковбаси     3-5 (1-1)

Голи: Красюк (19,46), Романов (43) – Глух (2,29), Чемерис (34,34), Іващенко (45)

Попередження: Робец (16), Лисенко (33) -Яковенко (27)

Вилучення: Крамаренко – “Елітбуд”

“Антифутбол”Оріон 2-4 (1-3)

Голи: Коломієць (11 а/г, 21), Шпак (30) – Бордунов (14), Величко (16), Дяченко (46) 

Коментарі закриті.