Асоціація футзалу Сумщини

Підсумок другого попереднього етапу Кубку Сумської області з футзалу

Яким же класним вийшов другий попередній етап Кубку Сумської області з футзалу. Майже у всіх зустрічах інтрига трималася до останньої хвилини, а у половині ігор переможець і зовсім визначався в серії пенальті.

4 лютого, о десятій ранку на паркеті спорткомплексу СДПУ був розпочатий другий етап Кубку Сумської області з футзалу. Матчем-відкриттям стала гра між«LIKARSKE» та «Peroff», які вже двічі зустрічалися в цьому сезоні, обмінявшись вікторіями в чемпіонаті, Кубкова зустріч повинна була виявити сильнішого. «Лікарське» більш вдало провело перший тайм, і завдяки голу Клочка пішло на перерву за мінімальної переваги, в другій половині гри її вдалося подвоїти. Та буквально наступної атаки проґавили Боріщика, який скоротив відставання, а через хвилину Качайло й зовсім вирівняв положення. Напружена гра трималася до останніх хвилин матчу, а інколи настрій гравців переходив межі дозволеного через що й утворилася сутичка наприкінці гри, за що порушники отримали червоні картки, а колективи відправилися в серію пенальті, де фортуна була на стороні дуету Ткаченка-Підлужного.

За схожим сценарієм розвивалася і зустріч важковаговиків цього етапу, мова йде про лідерів Першої ліги «Брокар» та «Прокуратуру», доля жеребу яких звела вже на ційстадії. Як і попередня пара, ці колективи також обмінялися перемогами в чемпіонаті і в Кубку була чудова можливість довести хто ж з них сильніший. Лідери «перців» Карацюба та Лінник розписалися у воротах свого суперника ще в першому таймі, і пішли на перерву за комфортної переваги 2:0. Та схоже в перерві Ханюков знайшов потрібні слова для своїх хлопців, і їх стартова активність на початку другої половини матчу дала результат, 2:2. Які протрималися до кінця гри, тож ми мали можливість насолодитися черговою серією пенальті.Де сильнішими були гравці «Прокуратури», які і крокують далі.

Ще в одній грі зустрічалися команди з різних дивізіонів. Четверта команда Першої ліги – «Балу» приймала четверту Другої ліги групи А- «ЕФК-Олександрію».Зрозуміло, що «ведмеді» були фаворитами гри, і десь самовпевнено ще в першій половині матчу за нічийного рахунку  почали підключати Гороха до своїхатак. За що й були покарані голом у виконанні Приходька на 18 хвилині. Після чого вже остаточно стало зрозуміло, що легкої прогулянки для підопічних Станіслава Корсуна не буде. Не зрозуміло якби склався поєдинок не зрівняй Фадєєв рахунок на останній хвилині першого тайму. Цей гол точно дозволив видихнути «Балу», які в другому таймі зуміли вирвати перемогу і путівку в 1/8, з чим ми їх і вітаємо. А «ЕФК-Олександрію»  можна лише похвалити за цей матч, який без сумніву був дуже цікавим.

Як і прогнозувалося в анонсі веселою мала бути зустріч «Аквітану» та ФК «Соборной», матчі останніх по іншому і не проходять. Так було і цього разу, де ми стали свідками першої міні-сенсації на цьому етапі. Вже з перших хвилин гравці «Соборной» показали всю серйозність своїх намірів на прохід у наступний раунд. Повівши 2:0 на чотирнадцятій хвилині, лише другий пропущений мʼяч дещо розбудив підопічних Кравченка, і вони відповіли своїми двома мʼячами ще в першій половині матчу. В другій 25-хвилинці лідер «Соборной» – Данило Полубінський знову вивів свою команду вперед, та вилучення Яценка на 47 хвилині не дозволило втримати хитку перевагу, і чергова гра перейшла в серію пенальті. Де  гравці ФК «Соборной» виявилися більш холоднокровними і зуміли вирвати таку бажану путівку в 1/8. Емоції переможців, як завжди були на найвищому рівні.

Ще в одному матчі між колективами Другої ліги «Колос» (Северинівка) був сильнішим за «Елітбуд» – 3:1. Це вже доречі тринадцята поспіль перемога для підопічних Андрія Чертка в цьому сезоні. Щодо гри, то напруга в ній трималася до середини другого тайму. Спочатку Мисловський відкрив рахунок у матчі, варто відмітити, що якщо на початку сезону Максим виступав більше в ролі асистента, то зараз в потрібні моменти показує свій високий рівень майстерності і забиває важливі мʼячі. А далі кращий гравець січня у Другій лізі – Пархоменко, показав за що отримав цю нагороду, зробивши дубль. «Елітбуд» відповів лише на 50 хвилині голом у виконанні Єременка, який на підсумок матчу вже ніяк не впливав. Северинівка йде далі і вже з нетерпінням хочеться подивитися на них на фоні команд вищих ліг.

Завершувало другий попередній етап протистояння першолігових «МХП-Урожайна країна» та «Натону». Все ж таки в черговий раз переконуємося, що кубкові зустрічі абсолютно відрізняються від матчів чемпіонату. Неважливо в якому статусі є суперники і як вони грали до цього, в матчах на вибування все це не працює. І легка перемога «МХП» в чемпіонаті 6:1, абсолютно нічого не гарантувала їм в цій грі. «Натон» добряче попсував нерви колективу із Ромнів, тримавши інтригу до кінця гри, підійшовши до неї мінімально програючи, а з огляду на те як розвивалися інші матчі цього етапу, черговій серії пенальті ми б не здивувалися. Та на жаль для «зелених» врятувати поєдинок не вдалося, героїчно забити на останній хвилині не судилося і «Натон» завершує свій шлях в Кубку.

Протокольні дані матчів.

«LIKARSKE» – «Peroff» 2:2 (1:0), (4:2 в серії пенальті)

Голи:Клочко (23), Остапенко (32) –Боріщик (32), Качайло (33)

Попередження: Фурманець (50) –Хандога (36), Папета (41), Гльоза (50)

Вилучення: Чернишов О. (50) –Пазуха (50)

«ЕФК-Олександрія» – ФК«Балу» 1:2 (1:1)

Голи:Приходько (18) –Фадєєв (25), Швець (35)

Попередження: Фадєєв (10), Божок (24)

«BROCAR-STARPEPPERS» – «Прокуратура» 2:2 (2:0), (1:4 в серії пенальті)

Голи:Карацюба (17), Лінник (19), Високос (28 а/г) –Савицький (30)

Попередження: Соколенко (13), Шатьорний (50) –Торба (30), Сініцин (45)

«Аквітан» –ФК «Соборна» 3:3 (2:2), (4:5 в серії пенальті)

Голи:Стецюра (14 а/г, 48), Зимовець (15),Коноплев (17) –Полубінський Д. (4,37)

Попередження: Зимовець (40) –Полубінський Д. (5), Яценко (42,47)

Вилучення: Яценко (47)

«Колос» (Северинівка) – «Елітбуд» 3:1 (0:0)

Голи:Мисловський (30), Пархоменко (35,40) –Єременко Р. (50)

«Натон» – «МХП-Урожайна країна» 1:3 (0:1)

Голи:Підлужний Т. (34) –Жмуд Руслан (10), Жмуд Роман (34,50)

Попередження: Яценко (49)

Коментарі закриті.