Асоціація футзалу Сумщини

Підсумок 4-го туру Вищої ліги зимового чемпіонату АФС

У вівторок, 7 грудня, закінчився четвертий тур Вищої ліги, в якому «LEX VSK» продовжив свою серію перемог, “Громада «Попівська сільська рада» здивувала в хорошому сенсі слова, а «Сумихімпром-СДПУ» і «CompService» здобули першу перемогу в цьому сезоні.

Суха серія «LEX VSK»

Після четвертого туру «LEX VSK»  залишається єдиною командою, яка поки що йде без втрат залікових пунктів. Але зараз хотілося б відмітити не переможну ходу підопічних Валерія Шепеля, а саме суху серію, яка вже налічує три гри. Всім відомий атакуючий потенціал цього колективу, той же Бабинін, Параконний, Таранченко. Але на старті чемпіонату саме гра в захисті зіграла ключову роль, в тому що команда зараз на першому місці в турнірній таблиці. Плюс не можна не відмітити впевнену гру голкіперів «Лекса» – Дерев’янка і Синіцина.

Громада «Попівська сільська рада» і «Явір» можуть нав’язати боротьбу за чемпіонство фаворитам цього чемпіонату

Нехай не ображаються на нас інші команди Вищої ліги, але поки, що саме Громада «Попівська сільська рада» і «Явір» виглядають головними конкурентами «Технології-Агросвіт» і «LEX VSK» за розподіл призових місць. І цей тур став тому підтвердженням. «Явір» впевнено розібрався з «Brocar-Star Peppers», а  Громада «Попівська сільська рада» взагалі обіграла фаворита цього чемпіонату «Технологію-Агросвіт», зберігши свої ворота «сухими». Якщо команди й надалі будуть демонструвати такого рівня футзал, і не буде кадрових проблем, то в них є всі шанси боротися за першу сходинку турнірної таблиці.

Перші перемоги «КомпСервіса» і «Сумихімпром-СДПУ»

Ще дві команди здобули перші перемоги в цьому чемпіонаті. При чому досить впевнені, забивши по сім м’ячів. «CompService» декласував «Форзу», залишивши її останньою командою, яка ще не здобувала перемог. А «Сумихімпром-СДПУ» перервав свою минулорічну невдалу серію проти «Сервіс Люкса», перемігши їх «7:2».

Моменти туру.

  • Знову вилучення у складі Громада «Попівська сільська рада». Як і в грі з «КомпСервісом», команді із Попівки знову довелося дві хвилини провести в меншості. І вони знову вистояли та здобули перемогу, провівши останні хвилини гри вже у більшості.
  • Долю центральної гри туру вирішив прикрий автогол. Всі численні спроби «Технології-Агросвіт» забити “Громаді «Попівська сільська рада» нічим не закінчилися. Але без голу підопічні Максима Мисловського з поля не пішли, і Агіл Велієв випадково, зрізав м’яча у свої, саме цей гол і вирішив долю поєдинку.
  • Якщо і забивати, то не один. Саме таким твердженням керувались гравці, які зробили хет-трик в цьому турі. А саме – це Бугай Артем («Сумихімпром-СДПУ») та Король Роман («CompService»).
  • Стандарти – невід’ємна частина футзалу. Майже в кожній грі цього туру були голи зі стандартів, а в деяких матчах і не один. Тож для любителів награних комбінацій  цей тур для перегляду є обов’язковим.

Результативність туру. Четвертий тур став найбільш результативним на початку чемпіонату. Команди забили в сумі 32 голи, в середньому 6,4 за гру, для порівняння, попередній найбільш результативний тур був перший, з показником 5,6 голів за гру.

Гравець туру. На це звання цілком заслуговує голкіпер команди Громада «Попівська сільська рада» – Роман Скотніков. Не дарма кажуть, що «хороший голкіпер – це половина команди». В грі з «Технологією-Агросвіт», Роман це вкотре підтвердив. Здійснивши не один, дуже хороший сейв, допоміг своїй команді здобути надважливі три пункти.

Коментарі закриті.