Асоціація футзалу Сумщини

Підсумки третього туру Другої ліги Чемпіонату області(+огляд матчів)

У суботу та неділю відбувся третій тур Чемпіонату Сумської області.

Впевнено можна охрестити цей тур з солодким присмаком сенсацій, адже забігаючи наперед, жоден із поточних лідерів не зміг взяти максимум.

Елітбуд – Аквітан 4:8

Третій тур в суботу відкривали Елітбуд та Аквітан. Забігаючи уперед ,  хочемо подякувати командам за прекрасну гру і впевнено сказати: «Такий футзал нам потрібен».

 Будівельники виступали у ролі одного із лідерів чемпіонату, а тому підходили до гри у якості фаворита. Як належить лідеру групи, Елітбуд з перших хвилин взяв ініціативу до своїх ніг, та потрохи почав плести «павутиння» біля воріт суперника,  і вже на шостій хвилині , зусиллями Сіленка Едуарда відкрили рахунок.  

Після цього, як часто буває у футзалі, гравці Аквітану наче скинули з себе вантаж відповідальності в протистоянні з лідером та просто почали грати з позиціїї своєї сили та вмінь.  Треба сказати, вміння у роменчан справді є. І як ми вже відзначали у анонсі, коли команда активно діє в атаці, то створює проблеми будь-якому колективу. Спочатку Владислав Пихтін розвернувся та продавив захисника будівельників та зрівняв рахунок,  а далі після кутового у виконанні Елітбуду,  футзалісти Аквітану вибігли в контратаку і вийшли вперед – це постарався Хмелівський Евгеній.

Чи то надто велика впевненість у своїх силах, чи банальна недооцінка, але будівельники і надалі продовжували грати в невисокому темпі розраховуючи, що часу ще більш ніж вдосталь не тільки зрівняти, а і перемогти в зустрічі. Тому ще одна помилка в центрі поля й вихід з голкіпером два в один та пропущений м’яч під самісіньку перерву, аж ніяк не входив в плани команди Елітбуд.  А так відпочивати колективи йдуть за рахунком 1:3 на користь Аквітану. 

В другому таймі Елітбудівці дещо активізувалися, та почали вмикати швидкості, і одразу просто чудовий момент змарнував Еременко Роман, не зумівши переправити м’яч після прострілу у порожній кут воріт. Роменчани ж взяли досить логічну тактику , та шукали щастя на контратаках, які їм так гарно вдавалися в першому таймі.  Через сім хвилин від початку другої половини Вельбой Іван відродив інтригу, скоротивши рахунок до 2:3.

Проте усю подальшу інтригу повністю розвіяли гравці Аквітану, які протягом 10 хвилин тричі відзначилися у воротах суперника.  Двічі Хмуд Олександр та  Обзор Артем , зробили перевагу більш ніж комфортною. В кінці гри команди обмінялися ще по два забитими голами та встановили остаточні 4:8. Перша поразка Елітбуду,  та чудова перемога роменчан з чим їх і вітаємо.

Батальон – Валедіанс 2:4

Відкривали череду недільних матчів  Батальон та Валедіанс. Один одному протистояли команди яким притаманний силовий футзал, граючі більше з оглядкою на свої ворота. Колектив під керівництвом Леоніда Сеня обрав притаманну для себе контратакуючу тактику. Поки саме ця манера гри приносить Валедіансу найбільші дивіденди.

В першому таймі скориставшись помилками в захисті номінальні гості забили двічі , на що військові відповіли своїм влучним ударом. На останній хвилині першої половини чудовим шансом зрівняти рахунок не скористався Роман Павлюк, який не зміг реалізувати дабл-пенальті. 

Тайм другий команди відіграли немов під копірку, ідентично повторивши перший. Підсумкові 2:4 на користь Валедіанс. Поки команда Сеня, бере свої очки і наближається впритул до лідерів.

Антифутбол – Слобожанщина 2:3

Поки не вистачає досвіду молодим гравцям Антифутболу, щоб довести справу до своєї перемоги. Ведучи в рахунку 2:0 походу першого тайму їм не вдалося втримати перевагу в два м’ячі, пропустивши перед перервою.

Все ж в команді агрономів є кілька досвідчених гравців які і перевернули гру у другому таймі. Слобожанщина активніше почала діяти в атаці, що призвело до двох забитих м’ячів і камбеку в цілому.  Антифутбол залишається без перемог, а «агрономи» набирають обертів. Тим цікавіше буде спостерігати за ними у наступних турах.

ТРО Сумщини – Оріон 3:3

Сто відсотків в матчі двох лідерів групи всі сподівалися побачити хороший футзал. І вже з самого початку команди підтвердили наші очікування. З перших хвилин колективи взялися за діло і почали штурмувати ворота один одного для здобуття результату. Першими більш вдалими були гравці Осоївки відкривши рахунок зусиллями Красюка Ярослава. Весь тайм так і пройшов на зустрічних курсах , але голів команди більше не забивали . Тим самим залишивши все цікаве на другу половину .

Лідер ТРОшників –  Змисля Андрій повів команду вперед , спочатку зрівнявши, а потім чудовим ударом вивівши команду вперед. Осоївці навіть і не думали зупинятися і нас чекала чудова кінцівка. Оріон кинувся відіграватися, та ледь не пропустив кілька небезпечних контратак . Але гра ва-банк дала свої плоди і зусиллями їх лідера Станіслава Савченка рахунок було відновлено 2:2. Чим відрізняються матчі лідерів, так це тим, що навіть в останні хвилини вони будуть намагатися вирвати перемогу, а не задовольнятися малим. Колективи розіграли справжній трилер: спочатку футзалісти ТРО вийшли вперед 3:2.

І могло здатися, що вдруге уже свого не відпустять. Але Оріон знову проявив характер, та на останніх секундах зрівняв рахунок вдало розігравши п’ятого польового. Закономірна нічия,якою можуть бути задоволені обидві команди та їх вболівальники.

Олександрія – Зірка 1:2

Без особливих моментів проходила перше половина зустрічі між цими командами, а ж поки Валентин Брухно чудово зіграв  на «стовпа» та відкрив рахунок у матчі під кінець тайму. У другій частині адвокати діяли більш розкуто та мали декілька нагод біля воріт олександрійців, одна з яких призвела до голу – вдруге відзначився Брухно. Футзалісти з Кровного намагалися перевернути гру та знайти слабкі місця в редутах оборони Зірки, і на один м’яч таки награли. Некрасов Сергій забив прямим ударом зі штрафного. Проте на більше Олександрію не вистачило. Підсумкові 1:2, та дебютна перемога адвокатів.

Фортуна – Bingo Peroff 1:1

І ще одна втрата очок поточного лідера в цьому турі. Чи то через страх програти, чи то через повагу один до одного, але команди видали дуже обережну гру. З самого старту обидва колективи не ризикували і не йшли вперед великими силами. Спокійна гра протрималася аж до сімнадцятої хвилини тайму, коли гравці Peroff провели яскраву комбінацію яку на дальній штанзі замкнув Гльоза Вадим. Не встигла секундна стрілка завершити оберт все тієї ж сімнадцятої хвилини, як футзалісти Фортуни зусиллями Громи зрівняли рахунок. Здавалося б зараз команди активізуються. Проте другий тайм команди повністю засушили, так і не визначивши переможця гри.

Констатуємо 1:1 і першу втрату очок Фортуни.

Ярославна – Колос 3:3

Гойдалки. Іншим словом характер цього матчу і не назвати. Тричі Колос виходили уперед і тричі футзалістам партизанського краю вдавалося відігратися. Дуже подобається спостерігати за матчами гравців з Підліснівки. Кожну гру вони демонструють, для них не має авторитетів і відбиватися та сидіти в обороні це не про їх гру. От і в матчі з одним із лідерів групи Ярославною , команда показала відкритий футзал з голами та гольовими моментами. Звісно не обійшлося без долі везіння, адже як у путивльчанина Ігора Резника було дві прекрасні нагоди допомогти перемогти своїй команді. Але спочатку в першому таймі він не реалізував дабл пенальті , а в кінці другого і шестиметровий удар, поціливши у стійку. Все ж відзначаємо нічию та заслужений перший бал для гравців з Підліснівки.   

Хлібодар – Балу 4:6

На завершення туру команди нам подарували футзал, який ми так любимо.

З великою кількістю голів, та інтригою до фінального свистка.

Хоча, будемо відвертими, по першому тайму інтриги в матчі ніхто не передбачав. Балу виглядав над впевнено і мотивовано, задавивши суперника пресингом на чужій половині майданчика. Спочатку Коротенку Максиму вдався влучний постріл з далекої відстані, а далі Мірошніченко та Мокренко встановили рахунок більш ніж комфортний – 0:3 після першого тайму і беззаперечна перевага гостей.

Про що домовлялися Степанівці в перерві, але явно все вийшло. З самого початку Хлібодарці взялися скорочувати рахунок та перетягувати шальки терезів на свою сторону. Швидко забивши перший м’яч номінальні господарі паркету створили ще кілька гольових можливостей. І коли вже задвалося Балу вирівняв гру, «фірмовим» голом відзначилися футзалісти Степанівки – довгий ввод м’яча голкіпером від свого до чужого карного майданчику і легенька зрізка головою в кут воріт від Малюченка. Інтрига відроджена.

Здалося дуже доречним прийшовся гол Бориса Бондаренка для ФК Балу ,як гравці Хлібодару відповіли не забитим пенальті та двома влучними пострілами у відповідь. До кінця зустрічі 10 хвилин , а для гостей знову потрібно починати все спочатку. Але для них знайшовся свій герой матчу  – Мірошніченко Сергій двічі забиває протягом двох наступних хвилин, оформлює хет-трик тим самим встановлює остаточний рахунок 4:6.

Підсумки:

Тримаємо планку! – Третій тур і знову 40 + забиті м’ячі ,а якщо точніше то 48!!! Команди пам’ятають про головне правило: «Грати для вболівальників» і середній показник в п’ять голів на один матч яскраве тому підтвердження.

Чи варто говорита про фаворита?

Для незаангажованого любителя футзалу  Друга ліга Сумської області може стати справжнім «лабіринтом Фавна» де кожна з команд спроможна обіграти один одного.

Синхронні втрати очок УСІХ команд з вершини таблиць групи А та Б тому підтвердження.

 Нові лідери групи А після осічки ТРО Сумщини та Оріону –  поточне лідерство захопили ІМК Слобожанщина та Валедіанс.

Дещо неочікувано бачити Хлібодар зі Степанівки на останній сходинці. Час ще є, треба надолужувати втрачене.

Приємно вразили:

  1. Не можна сказати, що ми не очікували, але в таку впевнену та яскраву перемогу від Аквітану над Елітбудом вірив, мабудь, лише найпалкіший вболівальник. Чудова гра в атаці Роменчан.
  2. Перші бали ФК Балу , та ще й одразу три! Чудова гра, позитивний результат, що ще треба на завершенні тижня. Очікуємо розвитку і подальших перемог тим паче, ми вже переконалися, що команді це під силу.
  3. І також поставимо на одне місце гру Колоса з Підліснівки та матч між ТРО Сумщини та Оріону з Осоївки. Ми вже відзначали, що кожна окрема гра Колоса це суцільні веселощі. Команда любить атакувати, і рано чи пізно візьме своє. А от уся гра між лідерами групи А – ТРО та Оріоном за накалом та малюнком гри був одним з найкращих у турі.

Герой туру: Мірошніченко Сергій – ФК «Балу»  – оформити  хет-трик в переможному матчі. Ну чим не герой?!

Коментарі закриті.