Асоціація футзалу Сумщини

Підсумки стартового туру у Першій лізі.(+ огляд матчів)

Цієї суботи представники Першої ліги відкрили Зимовий чемпіонат АФС. В цьому сезоні лише половина команд представляла минулорічну першу лігу. Інші команди або підвищились у класі, або понизили дивізіон виступів, а ще є і 2 дебютанти Зимової першості АФС. Результати та якість гри дає зрозуміти, що боротьба у лізі буде безкомпромісною. Тому, заздалегідь досить важко визначити не тільки чемпіона, а й усю призову трійку, не кажучи вже про подальший розподіл команд по місцях.

Першими вийшли на паркет команди Спартак та ЗіКоНі. Гру команди розпочали розвідкою. Лише на 9й хвилині рахунок було відкрито. Вперед вийшла команда ЗіКоНі. Але не пройшло і хвилини як Спартак зрівняв рахунок. Далі гра йшла на зустрічних курсах, і перед перервою підопічні Владислава Бєлоконя вийшли уперед. Після відпочинку, команда ЗіКоНі потроху почала перебирати ініціативу що і вилилось у 3 забиті м’ячі. Але теж Спартак не пас задніх і майже одразу почав скорочувати відставання і за кілька хвилин на табло був знову рівний рахунок. Останні 10 хвилин команди намагалися перехилити шальки терезів на свій бік, але безрезультатно. Варто відзначити, що за команду ЗіКоНі виступав найстарший гравець Зимової першості Мурашкін Дмитро – 56 років.   

Спартак – ЗіКоНі 4:4 (2:1).

Голи: Коломоєць Д. (10), Хижняк Є. (20), Тесленко Б. (37), Скляров В. (39) – Мурашкін Ден. (9,36), Швидченко Ю. (28,29).

Попередження: Тихоненко – Швидченко, Єлшанський.

Не менш гарячою по накалу виявилась і наступна зустріч між командами СумДУ та  Динамо. Підтвердженням цього є суттєва кількість порушень та попереджень. Як і минулої зустрічі команди проводили обкатку і відкрили рахунок  через 10 хвилин від початку зустрічі – відзначились динамівці. Але на перерву команди пішли за рівного рахунку. У другій половині підопічні Коваленка були більш мастеровитішими за опонентів і їм вдалося забити 2 м’ячі, при цьому е реалізувавши дабл-пенальті. Хоча після цього підопічні Сергія Ткаченко (семе так, легендарний футзаліст зараз тренує політехніків), почали діяти більш рішуче, але для отримання бодай нічиє СумДУ не  вистачило часу.

СумДУ – Динамо 2:3 (1:1).

Голи: Обраменко Д. (21), Нікітін Д. (49) – Дядченко Р. (11), Шумило О. (28), Захаров П. (43).

  • На 42-й хвилині Захаров П. не реалізував дабл-пенальті.  

 Попередження: Левченко, Ямпольський – Дядченко, Шумило.

А ось наступна зустріч не така цікава по накалу, але проходила по досить непередбачуваному сценарію.  Команда Брокару грала лише з однією заміною, що змусило більше грати з п’ятим польовим для контролю м’яча та «з’їдання» часу. Як  і у попередніх зустрічах глядачі не побачили швидкого першого голу. Лише у середині першого тайму рахунок було відкрито молодими динамівціями. Але перевага білопільців була недовгою. Команди йдуть на перерву за нічийного рахунку.  А ось після відпочинку клас та досвід «перців» дає свої плоди і команда відривається від суперника з гандикапом у 2 голи. Але ж ми всі пам’ятаємо вміння «витягувати» зустрічі ДФК «Динамо»  і хлопці також цього разу змогли за 3 хвили скоротити відставання до одного м’яча, а за 8 секунд до фінальної сирени зрівняти рахунок.

Brocar – ДФК «Динамо» 3:3 (1:1).

Голи: Роман П. (13,31), Піскун С. (43) – Полубінський Д. (12,50), Петровський В. (47).

Наступна зустріч нарешті порадувала швидкими голами. Двічі відзначились гравці Лікарського у Ворота команди Форза. Саме ці голи надали впевненість гравцям та дозволили в подальшому вести гру під свою диктовку. Після перерви команди обмінялися голами і трохи вирівняли гру. У колективу Олександра Бабича почало з’являтися все більше і більше моментів. Але, на при великий жаль на результат це ніяк більше не вплинуло. А ось підопічні Віталія Пасько останнім голом підбили підсумок зустрічі – 4:1 на користь команди з Лікарського. 

Forza – FC LIKARSKE 1:4 (0:2).

Голи: Іванов О. (28) – Рудняк Я. (2,33), Клочко Б. (3,26).

Попередження:Овсянко (Фор.)

Остання зустріч першого ігрового дня порадувала глядачів потужним протистоянням між командами Натон та Гранум. По справжньому чоловіча боротьба розгорнулась на майданчику, що не рідко переростала і в штовханину. Маже весь тайм на табло провисіли сухі нулі і лише під кінець періоду Гранум відзначився 2ма м’ячами, на що Натон відповів лише одним голом. При цьому Натон не реалізував 2 десятиметрових поспіль. Після перерви Натону все ж вдалося зрівняти рахунок. Але статус-кво тримався не довго. Гранум знову вийшов у перед – Натон зрівняв, і здавалось що все йде чергової нічиєї у турі, але проти був Андрій Пугач, який на останній хвилині філігранним ударом п’ятою виводить Гранум уперед. Натон пішов ва-банк але гра з п’ятим польовим призвела до обрізки і Гранум закріпив свою перевагу. 

Натон – Гранум 3:5 (1:2).

Голи: Гелюх М. (20), Акімов Р. (41), Ісмаїлов Р. (48) – Бокач (18, 25), Лютов В. (45), Пугач А. (50), Артеменко К. (50).

  • На 24-й та 25-й хвилинах Гриценко Д. не реалізував дабл-пенальті.  

Попередження: Ясенок, Акімов Р., Гриценко – Пугач.

Коментарі закриті.