Асоціація футзалу Сумщини

Підсумки стартового туру у Другій лізі.(+ огляд матчів)

В неділю взяли старт і команди Другої ліги, які цього року розділені на дві підгрупи. Після проведення регулярної частини, для визначення абсолютного переможця буде розіграна ще серія плей-офф, тому вже с першого тура потрібно набирати очки, аби потрапити до завітної четвірки.

Відкривати програму першого туру у Другій лізі випало Антифутболу та Валедіансу. Антифутболісти, на щастя, відразу розвіяли побоювання багатьох, що буде не тільки «анти футбол», а ще і «антигра», та провели доволі не поганий, як для стартового поєдинку, матч. В цілому, Валедіанс за кількістю небезпечних моментів переграв своїх візаві, а ось з реалізацією Сеню та компанії, не те що не везло, а мабуть не вистачало майстерності, хоча і дуже символічно, що, якраз Леонід і забив перший м’яч у Другій лізі нового сезону. Антифутбол не тільки міг зіграти доволі гідно, а ще й набрати перші очки, але пропустив на останніх хвилинах, і записав антиперемогу у свій актив, чи пасив, як кому буде краще вважатися.

Антифутбол– Валедіанс 1:2 (0:1).

Голи: Зеленський С. (46) – Сень Л. (10), Микитенко Б (48).

Попередження: Коломієць – Микитенко

Хто здивував, так це молодий колектив ЕФК-Олександрія,  в першу чергу таким результатом.  Більш-менш рівна гра точилися до рахунку 0-2. Можливо, якщо б Батальйону вдалося втримати мінімальну різницю в рахунку до перерви, та трохи перебудуватися, то такого розгрому мабуть і не було б, а так більшість голів влетіло в порожні ворота, та ще і з половини ЕФК-Олександрія. Про другий тайм можна сміливо написати, що це був антифутбол, хоча самого Антифутболу на паркеті вже не було.

Батальйон – ЕФК-Олександрія 0:8 (0:4).

Голи:Дедух А (аг. 37) – Некрасов С. (6,22), Щербак Є. (23,25), Перцев М. (24), Білокур С. (30, 45)

Попередження: Булокур С., Некрасов С.

А ось у другої команди, складеної з військовослужбовців старт видавця набагато вдаліший. Поки найшвидший м’яч в чемпіонаті, як раз на їх рахунку, відзначився Федько. Слобожанщина відповіла дуже швидко, «розкатавши» двоходівку. В цілому, вся гра і проходила в такому ключі, коли команди відповідали атакою на атаку, помилкою на помилку, голом на гол. Але все ж таки, наприкінці матчу більш вдалішими виявилися трошники, забивши, дещо курйозний м’яч за 3 хвилини до завершення, та вирвали дебютну перемогу.

ТРО Суми– Слобожанщина 3:2 (1:1).

Голи: Федько А. (1), Змисля А. (32), Кривохижа А. (47) – Говорун В. (5), Мукорез Л. (34)

Як і очікувалося, Елітбуд та Bingo-Peroff видали цікаву гру, в якій інтрига трималася до останньої хвилини. Повністю рівний перший тайм, завершився без голів, хоча 5-6 гарних моментів на двох у команд були. А ось після перерви Вольченко та Ко, мабуть затримались в роздягальні, і коли з неї вийшли, вже програвали 0-2. Мабуть, ці два пропущені м’ячі схаменули перофців, і вони заграли більш активно. На 38й хвилині рахунок скоротив Скриннік, а будівельники явно підсіли, і здавалося, мінімум нічию Bingo-Peroff здобуде. Та сталося не як гадалося, і наприкінці матчу елітбудівці забили останній гол та отримали перші три очки в чемпіонаті.

Елітбуд — Bingo-Peroff 3:1 (0:0).                        

Голи: Соляник А (27), Фесенко Є. (28), Терешкевич Д. (50) – Скриннік О. (38).

Гольовий огляд, та надінтригу видали Аквітан та Колос. За самою грою, голами, зміною обставин на майданчику це був найдинамічіший матч. Окремо відзначимо і швидкості, на яких пролетіла гра. Краще за крилату фразу і не скажеш – «ось такий футзал нам потрібен!». Тож, обидві команді награли мінімум на нічию, а вдача була на стороні роменчан, хоча на те, з якою відвагою на останніх хвилина намагалися врятувати свої ворота гравці Колоса потрібно тільки дивитися.

Аквітан– Колос 6:5 (4:3).

Голи: Пихтін В. (3), Кравченко А. (3, 50), Рик О. (15), Хмелівський Є. (24) – Кузьоменський Б. (5, 41), Гринь В. (7), Бутов М. (17, 36, аг. 37)

Попередження: Обзор– Сиротенко, Спасьонов.

Ярославна  та ФК Балу продовжили традицію неділі, де переможці визначалися тільки в самій кінцівці поєдинку. Ця гра також була насичена боротьбою, голами, нереалізованим десятиметровим та навіть вилученням. У цьому трилері, на даний момент, більш досвідчені представники Путивлю, змогли здобути перемогу, та започаткували гарний старт для себе. Дуже хочеться напророкувати Ярославні вихід як мінімум до плей-офф.

Ярославна– ФК «Балу» 5:3 (2:1).

Голи:Конопльов Д. (5), Рєзнік І. (39, 46), Сисоєв А. (43), Малик І. (48) – Пархоменко І. (6), Мокренко Н. (8), Мірошниченко С. (35)

Попередження: Пєшков, Конопльов– Мірошниченко, Чернишов, Коротенко.

Вилучення:Коротенко(повторне попередження)

В дуелі двох головних фаворитів не тільки своєї групи, а і всіє Другої ліги переможцем вийшла Фортуна, яка видала надпотужний початок матчу, забивши в перші 10 хвилин одразу 3 голи. При чому, третій м’яч, більш типовий для великого футбола – після подачі з флангу, головою відзначився Тітарєв. Хлібодар швидко повернув інтригу в гру, після гола Макименка, але, як би там не було, Фортуна повністю заслужила цю перемогу, провівши дуже якісний матч, та підтвердила статус фаворита Другої ліг

Хлібодар– Фортуна 1:3 (1:3).

Голи: Максименко В. (14) – Грома В. (2), Тітарєв О (8,9)

Попередження: Мінаєв

Оріон та Зірка закривали програму першого тура, та провели свій матч в тому ж ключі, як і багато попередніх поєдинків – динамічно, «інтригово» та якісно. Більш ніж закономірний результат, доволі рівних суперників. І якщо від адвокатів ми на це очікували, то осоївці явно всіх здивували. Окремо хотілося би виділити Валерія Грабара, який в схожій манері, зі своєї лівої забивав ще за студентську команду УАБС НБУ, та свого часу був доволі перспективним гравцем, на якого з часом вполювали «скаути» Зірки.

Оріон – Зірка 1:1 (0:0).

Голи: Лисенко А. (33) – Грабар В. (35)

Попередження: Верещако, Лисенко

Коментарі закриті.