Асоціація футзалу Сумщини

Підсумки сезону. Спартак – буря на трибунах!

Підсумки минулорічного сезону можна вже давати, як превью до наступного сезону, але разом з тим, в найближчий час, аналіз виступів команд у зимовому чемпіонаті буде завершено.

Команда Спартак не є новачком турнірів під егідою АФС. Доволі злагоджений колектив під керівництвом Вадима Бєлоконя запам’ятався уболівальникам передусім значною армією уболівальників, які утворюють  на трибунах так званий перформанс із звуковими та візуальними ефектами.

Не так давно Спартак тріумфував у нижчих дивізіонах зимового чемпіонату АФС, цього ж року, команда вирішила спробувати свої сили у найвищому – Gold дивізіоні. І чесно кажучи зуміли «навести шороху». На першому етапі, коли усі представники Gold division грали між собою, спартаківці пройшли більш-менш рівний шлях, забивши і пропустивши рівну кількість голів – 40.

 Чотири рази команда програвала, тричі тріумфувала і тричі грала у нічию. І мирову, команда розписувала не а би з ким, а з основними претендентами на медалі! Так підопічні Бєлоконя зіграли 2:2 з Сумихімпромом, і двічі зіграли 6:6 спочатку з Агросвіт-Food Centre СумДУ-2, а потім із майбутнім чемпіоном Технологією. Поразки команда зазнавала від Lex VSK СумБуд 3:8, Грануму 2:5, Compservice 2:4 та Star Peppers 3:4. А ось перемагати вдавалось Сумиобленерго 4:2, Динамо 9:3, та явного аутсайдера International 6:3.

Лише одного очка команді не вистачило, аби кваліфікуватись у престижну, Суперлігу, тому Спартак входить у «Вишку» на першому місці і має чудові шанси поборотися за золото свого дивізіону. Але якраз на лютий випали збори команд з футболу, і команду покинули ряд лідерів, серед них Андрій Нелін, Костянтин Без’язичний, Ретушняк Сергій. І тому на другому етап команда здобула лише одну перемогу, і ту – технічну, International не з’явився на гру. А ось поразки команда зазнала від Грануму 4:0, команди Сумуобленерго та Динамо взяли реванш за перше коло 3:4 та 4:9. А ось саме четвертий гол у ворота Динамо та запас очок з першого етапу приніс бронзові нагороди Вищої ліги зимового чемпіонату АФС.

Окремо хочетеся виділити шлях команди у розіграшу Кубку АФС. Тут Спартак дістався аж до півфіналу, де поступився майбутньому тріумфатору турніру Рятувальнику.

Найкращий результат був зафіксований у грі з Динамо 9:3.
Найгіршим же результатом була поразка від того ж Динамо 9:4. Найбільш запам’яталась гра проти Агросвіту. Програючи по ходу зустрічі 5:1 підопічні Вадима Бєлоконя зуміли не тільки зрівняти рахунок, а й вийти уперед. Нажаль утримати переможний результат не вдалось,  тому команди задовольнялись нічиєю 6:6.

Персонально можна виділити капітана Андрія Неліна, який справді вів зв собою колектив, граючого воротаря Дмитра Богачова, а також кращого бомбардира Даніїла Параконного, який у підсумку наколотив 16 м’ячів.

На кінець розповіді хочеться побажати колективу Спартак такої ж палкої підтримки трибун, більш стабільної формули складу, поменше травм та вдалих виступів у турнірах під егідою Асоціації футзалу Смщини.

Коментарі закриті.