Асоціація футзалу Сумщини

Підсумки першого етапу Skill Вищої ліги АФС

У суботу, 12 січня, грою «Явір» – «Lex-VSK» закінчився перший етап Skill Вищої ліги. Тому ми вирішили коротко підбити підсумки першої частини чемпіонату.

«Технологія-Агросвіт» показала найбільш видовищну гру і заслужено перебуває на першій сходинці

«Технологія-Агросвіт» закінчила чемпіонат на першій сходинці, маючи в своєму активі 27 залікових пунктів і випереджаючи свого найближчого конкурента «Lex-VSK» на два бали.  Цілком рівно пройшли чемпіонат, доволі впевнено перемагаючи свої суперників, спіткнулися лише на «Громаді «Попівська сільська рада», проте, і в тій грі шанси на перемогу були, але хороша гра голкіпера команди із Попівки та невезіння «аграріїв» і як підсумок єдина поразка в чемпіонаті.

Найбільша перемога: «Технологія-Агросвіт» – «Forza»  8:0

Найбільша поразка: єдина поразка в чемпіонаті від «Громади «Попівська сільська рада» з рахунком 0:2

Кращий бомбардир: Прощенко Роман (11 голів)

«LexVSK» прогнозовано став головним конкурентом «Технології-Агросвіт» в боротьбі за чемпіонство

«Lex-VSK»  провів чималу частину чемпіонату в ролі лідера, але поразка від головного конкурента у восьмому турі, і нічия з «Брокаром» в наступному, залишила команду на другій сходинці. Але, що найголовніше, в боротьбі за чемпіонство. Також хотілося б відзначити потужну воротарську лінію у команди. Дерев’янко та Синіцин доволі непогано провели чемпіонат.

Найбільша перемога: таких було дві. «Lex-VSK» – «Сервіс Люкс» 9:0 та

«Lex-VSK» – «Forza» 9:0

Найбільша поразка: єдина поразка від «Технології-Агросвіт» з рахунком 1:5

Кращий бомбардир: Корсун Станіслав (9 голів)

Громада «Попівська сільська рада» по-справжньому здивувала

Про те, що ця команда буде боротися за найвищі місця, ні для кого не дивина. Але відкриттям стала гра, яку демонструвала команда, був дійсно хорошого рівня футзал, а коли вони в максимально бойовому складі збиралися на матч, шансів у суперників було зовсім мало. Тож підсумкове третє місце і чотири бали до лідируючої «Технології-Агросвіт», здається, доволі непоганий результат. Лідерами команди були Ожог та Скотніков .

Найбільша перемога: над «CompService» з рахунком 7:2

Найбільша поразка: програш в першому турі від «Lex-VSK» з рахунком 2:5

Кращий бомбардир: Ожог Едуард (9 голів)

 «Сумихімпром-СДПУ» закінчив перший етап на 4 сходинці

Молодий колектив Кравченка-Гладова хочеться лише похвалити. Кожну гру хлопці проводили з максимальною самовіддачею і з неабиякою жагою до перемоги. Максимально додавши в останніх чотирьох іграх, де «СДПУ» здобув три перемоги і нічию, вони зуміли вийти до Суперліги, де за медалі боротися буде важко, але немає нічого неможливого.

Найбільша перемога: над «Україною» (Токарі) з рахунком 8:0

Найбільша поразка: особливо великих поразок у команди не було, «Брокару» і «Технології-Агросвіт» команда поступилася з ідентичним рахунком – 1:3

Кращий бомбардир: Бугай Артем (7 голів)

П’яте місце «Явора» – явно не те, на що розраховувала команда

На старті чемпіонату ми записали цю команду в статус фаворитів у боротьбі за високі місця. І в принципі вона справлялася з цим званням, але провалена кінцівка чемпіонату ледве не залишила їх взагалі без Суперліги. В останніх чотирьох іграх команда набрала нуль залікових балів, все ж таки відсутність Стрибака дала про себе знати. Тож підсумкове п’яте місце в турнірній таблиці і 13 залікових пунктів. До третьої сходинки, на якій перебуває «Громада «Попівська сільська рада» – 10 балів, тож в фінальній частині вони скоріш за все вестимуть боротьбу за четверте місце.

Найбільша перемога : 5:1 над «Forza» 

Найбільша поразка: від «Lex-VSK» з рахунком 0:7

Кращий бомбардир: Колесник Владислав (7 голів)

 «BROCARSTAR PEPPERS» забрав останню путівку до Суперліги

Саме за шосту сходинку точилася неабияка боротьба протягом всього чемпіонату, та виборов її досвідчений колектив «BROCAR», перегравши в «лобовій» зустрічі «CompService», помстившись їм таким чином за минулий сезон. Окремо хотілося б відзначити гру цієї команди проти «Lex-VSK», яка закінчилася з рахунком 2:2.

Найбільша перемога: 7:1 над «Forza» 

Найбільша поразка: 3:8 від «Сервіс Люкс»

Кращий бомбардир: Роман Павло (5 голів)

«CompService» зовсім трішки не вистачило до Суперліги

На жаль для «комп’ютерників», повторити досягнення минулого сезону з виходом до Суперліги не вдалося, хоча вони були дуже близькими, лише два залікові пункти розділили п’яту та сьому команду. І як тут не згадати три поєдинки проти «Брокара», «Явора» і «України» (Токарі), де підопічні Тюріна були близькими до перемог, та втримати перевагу не вдалося. Тож вони залишаються у «вишці», яку розпочнуть з першої сходинки.

Найбільша перемога: 7:3 над «Forza» 

Найбільша поразка: 3:8 від «Технології-Агросвіт»

Кращий бомбардир: Ясько Максим (8 голів)

«Сумиобленерго» також за крок від Суперліги

Одному  з найбільш досвідчених колективів Skill Вищої ліги, як і «КомпСервісу», не вистачило двох залікових пунктів, які команда могла здобути в останньому турі проти «Громади «Попівська сільська рада» і створити таку-собі міні-сенсацію. Але мінімальна поразка 2:1 і «енергетики» разом з «комп’ютерниками» залишаються у нижній п’ятірці, де будуть головними фаворитами.

Найбільша перемога: 3:0 над «Forza» 

Найбільша поразка: 0:5 від «України» (Токарі)

Кращий бомбардир: Свистун Денис (4 голи)

«Сервіс Люкс» не зміг втрутитися в боротьбу за першу шістку

Зараз ми вже підійшли до команд, які ще за декілька турів до завершення чемпіонату втратили шанси на Суперлігу. Однією з таких був «Сервіс Люкс», який провалив середину чемпіонату і лише дві перемоги в останніх турах хоч якось врятували ситуацію, і команда зможе боротися за нагороди в нижній п’ятірці.

Найбільша перемога: 8:3 над «BROCAR» 

Найбільша поразка: 0:9 від «Lex-VSK»

Кращий бомбардир: Новіков Олег (9 голів)

«Україна» (Токарі) – найбільше розчарування чемпіонату

Здавалося, що ця команда точно буде боротися за Суперлігу, адже склад команди точно дозволяв їм це робити, але щось пішло не так, плюс травма Шевкунова (який є лідером команди) і як підсумок – передостання сходинка чемпіонату, явно не такого ми очікували від цього колективу.

Найбільша перемога: 5:0 над «Сумиобленерго» 

Найбільша поразка: 0:8 від «Сумихімпром-СДПУ»

Кращий бомбардир: Ретушняк Сергій (6 голів)

«Forza» прогнозовано закінчила чемпіонат на останній сходинці

На жаль, новачок Skill Вищої ліги залікових балів набрати не зміг. Але вони й не були головним завданням команди. Підопічні Олександра Бабича отримали досвід виступів з сильними колективами, який в майбутньому точно допоможе цій команді. І наступні чотири гри мають стати цьому підтвердженням.  

Найбільша поразка: 0:9 від «Lex-VSK»

Кращий бомбардир: Тиченко Ярослав (3 голи)

Найбільш забивною командою є «LexVSK» – 46 забитих м’ячів.

Команда, що найбільше пропускає – «Forza» – 57 пропущених.

Команда, що найменше пропускає – «Технологія-Агросвіт» і «LexVSK» – по 12 пропущених м’ячів.

Команда, що найменше забила – «Forza» – 11 забитих.

Символічна збірна Skill Вищої ліги

Голкіпер: Скотніков Роман («Громада «Попівська сільська рада»)

Універсали: Мороз Євген («Технологія-Агросвіт»); Бурдюг Андрій («Lex-VSK»); Бугай Артем («Сумихімпром-СДПУ»); Колесник Владислав («Явір»)

Кращий бомбардир – Прощенко Роман («Технологія-Агросвіт»)

Кращий гравець – Ожог Едуард («Громада «Попівська сільська рада»)

Коментарі закриті.