Асоціація футзалу Сумщини

Підсумки ігрового тижня у групі Б Вищої ліги чемпіонату АФС

Цього тижня у новому зимовому сезоні чемпіонату Асоціації футзалу Сумщини були зіграні стартові матчі Вищої ліги. У групі Б, на відміну від групи А, поки що відбулася не повна програма першого туру. Її заключна гра між «Спартаком» та «Технологією» запланована на вівторок. Проте, ми спробуємо підбити певні проміжні підсумки ігрового тижня вже зараз. Отже, почнемо.

Головні події тижня

Дебют тижня: «Спартак» (Валіївка). Для цієї команди поєдинок проти «BROCAR-STAR PEPPERS» був дебютним у змаганнях під егідою Асоціації футзалу Сумщини. Вже після ознайомлення з заявкою «Спартака» на зимовий сезон стало зрозуміло, що за своїм потенціалом цей колектив буде цілком конкурентоспроможним. Як мінімум, боротися у цій групі за місце у першій трійці йому цілком до снаги. Мабуть, робити якісь серйозні висновки за підсумком результату конкретно цього матчу ще зарано. Перш за все, хоча б через те, що більшість голів стали наслідком тактичних помилок суперників, і далеко не факт, що з суперниками, які зіграють дисципліновано, усе буде так просто. Проте, перемога з рахунком 6:1 усе ж не може не вражати. І з нею ми «спартаківців» вітаємо! Ласкаво просимо до родини АФС!

Миттєвість тижня: гол Дениса Нікіфорова («BROCAR-STAR PEPPERS»). «Грай з першої до останньої секунди, незважаючи ні на що» – такі слова постійно чує від тренерів та своїх партнерів по команді кожен футболіст. В принципі, це стосується не тільки футболу або футзалу, але й будь-якого іншого ігрового виду спорту. Та під час матчу це просте правило виконується не завжди. Показовою у цьому плані ситуація трапилася у грі «BROCAR-STAR PEPPERS» – «Спартак» (Валіївка). Наприкінці першого тайму захисники «Спартака,» втративши концентрацію, проґавили розрізну передачу на лінію штрафного майданчика на набігаючого туди Дениса Нікіфорова, який у дотик переправив м’яч у сітку воріт. Одразу ж після цього пролунала сирена, що сповіщала про завершення першого тайму.

Мирова туру: «CompService» — «Lex VSK-СумБуд» 1:1. Називати цю номінацію «сенсацією туру», про усій повазі до «Lex VSK-СумБуд», ми не станемо. Так, «будівельники» вважалися фаворитами цього протистояння, так, «комп’ютерники» цілком очікувано грали другим номером, так, за індивідуальним підбором виконавців перевага номінальних гостей є беззаперечною, та, разом з тим, зовсім не дивно, що «CompService» зумів взяти у цій грі очки. Можливо, мало хто з підопічних Тюріна зміг би заграти у складі когось з лідерів місцевого футзалу, але у тому й справа, що «CompService» славиться не індивідуальностями, а саме своїм колективом, який здатен зіграти дисципліновано, деколи навіть на межі своїх можливостей. А ще можна висловити доволі банальну річ стосовно важливості цього результату. «Lex VSK-СумБуд» свої очки, необхідні для виходу до Суперліги, ще візьме, а ось для «CompService» цей локальний успіх може стати непоганим імпульсом для того, щоб повірити у власні сили та зарядитися на серйозну подальшу турнірну боротьбу.

Гол тижня. Аби не бути надто суб’єктивними при виборі переможця, ми обрали для цієї номінації одразу три взяття воріт. Не міг залишитися без нашої уваги дальній влучний постріл Станіслава Смоляка з валіївського «Спартака». Також, на нашу думку, вартий відзнаки гол «CompService» у ворота «Lex VSK-СумБуд». При чому, особливість цього взяття воріт полягає не лише в дальньому ударі Ігора Маценка, але й у діях Олексія Тюріна, який, перед тим як віддати гольову передачу, звільнився від опіки двох опонентів. Ну і, звісно ж, не міг залишитися непоміченим гол-відповідь у матчі «CompService» — «Lex VSK-СумБуд» з яскравим індивідуальним проходом Віталія Ханюкова.

Коментарі закриті.