Асоціація футзалу Сумщини

Підсумки 7-го туру Skill Вищої ліги АФС

Поступово підбігає до завершення перший етап Skill Вищої ліги. В суботу, 25 грудня, відбулися чотири гри сьомого туру. «Lex-VSK» і «Технологія-Агросвіт» підтвердили свій статус фаворитів матчів, «Україна» (Токарі) нарешті здобула для себе першу перемогу в сезоні, а «BROCAR-STAR PEPPERS» піднявся на п’яту сходинку турнірної таблиці.

«CompService» змусив понервувати «Lex-VSK», але очки відібрати не зумів

Розпочинався суботній ігровий день грою «CompService» – «Lex-VSK». Номінальні гості доволі впевнено розпочали гру, і вийшли вперед на 10 хвилині гри, маючи при цьому ще чимало хороших моментів, але забити вдруге вдалося лише під кінець першого тайму, і здавалося що той гол закриє цю гру. Але реалізований пенальті Максимом Ясько (з яким не згодні були гравці «Lex-VSK») на останніх секундах першої половини гри, і швидкий гол Тимченка Назара на початку другого тайму повернув «комп’ютерників» у гру. Далі вперед могли виходити обидві команди, маючи по декілька хороших моментів, але більш сильні в індивідуальному плані футзалісти «Лекса» все ж таки вирвали перемогу. Віталій Ханюков в потрібний момент проявив свої лідерські якості, та за 7 хвилин до кінця гри ударом з кута майданчика вивів свою команду вперед. Ще раз відігратися у підопічних Олексія Тюріна сил не вистачило. Як підсумок, важка і дуже важлива перемога команди Валерія Шепеля.

«Технологія-Агросвіт» не мала права на помилку

Після поразки від “Громади «Попівська сільська рада» підопічні Максима Мисловського не мають права на помилку в таких матчах, оскільки очікувати на осічку від головного конкурента за чемпіонство «Lex-VSK» поки що марно. Тож максимально серйозно підійшовши до гри з «Сумиобленерго», команда здобула заслужену перемогу 3:0. «Енергетики» намагалися створити проблеми «Технології-Агросвіт», але пропущений гол в роздягальну вніс свої корективи у гру, і в другому таймі «аграрії» спокійно довели матч до перемоги. Тож погоня за «прокурорами» продовжується, і наступний тур подарує нам гаряче протистояння в боротьбі за першу сходинку чемпіонату.

Перша перемога команди з Токарів

«Україна» (Токарі) зробила те, що й повинна була зробити. Здобула три бали і повернула себе в боротьбу за вихід до Суперліги. Хоча й переграли вони аутсайдера чемпіонату, але будь-яка перемога додає впевненості, підтвердженням тому стала друга поспіль «вікторія» команди «Брокар», яка вперше відчула смак перемог саме в грі з «Форзою». Тож не виключено, що і «Україна» піде тим же шляхом.

Проблеми з атакою у «Сумиобленерго»

У команди Євгена Хабовця є відчутні проблеми саме з грою в нападі. Адже за шість ігор команда забила лише шість голів, і є останньою командою чемпіонату саме за цим показником. А якщо ще відняти три забиті м’яча в ворота «Форзи» то ситуація зовсім неприємна. Але відразу і похвалимо команду за гру в обороні, лише десять пропущених, тільки лідери чемпіонату («Lex-VSK», «Технологія-Агросвіт» і “Громада «Попівська сільська рада») пропускають менше.

Надважливі три бали для «PEPPERS»

«PEPPERS», натхненні перемогою в минулому турі, продовжили свою переможну ходу. При чому, в матчі з прямим конкурентом за вихід далі. Обмінявшись з «Сумихімпром-СДПУ» голами на початку гри, команди далі вирішили пограти в тактичний футзал, сподіваючись скоріше на помилку суперника. І більш досвідчені гравці «Брокару» таки її дочекалися. Всі ми знаємо, що з настроєм на гру у студентів СДПУ завжди повний порядок. Але в першому таймі вони десь перестарались і спіймали шість фолів. За що були покарані реалізованим дабл-пенальті у виконанні Нікіфорова. Цей гол і став переможним, та відразу вивів команду на п’яте місце в турнірній таблиці.

Моменти туру

Знову сім пропущених м’ячів «Форзи». Щось потрібно робити новачку Skill Вищої ліги з грою в обороні, адже четвертий тур поспіль команда пропускає не менше семи голів. Та й взагалі в сезоні ситуація не краща, в середньому за гру команда пропускає 6,6 голів, забиваючи при цьому лише 1,4.

Дебютний гол Тимченка Назара. 16-річний гравець «КомпСервіса» забив для себе дебютний м’яч в Skill Вищій лізі, зробивши тим самим собі міні-подарунок на день народження, який він святкував наступного дня. Тож, користуючись нагодою, привітаємо його зі святом і побажаємо не зупинятися на цьому, і продовжувати відзначатися результативними діями в кожній грі.

Суха серія «Lex-VSK» закінчена. В цьому турі прийшов кінець серії «Lex-VSK» без пропущених голів, нагадаємо, що складала вона чотири гри, але Максим Ясько ударом з пенальті на 25 хвилині гри поклав їй край.

Коментарі закриті.