Асоціація футзалу Сумщини

Підсумки 5-го туру Gold Division чемпіонату Сум

В суботу завершився п’ятий тур зимового чемпіонату АФС в Gold Division.

Цей тур відзначився участю Асоціації футзалу Сумщини у благодійній акції, присвяченій свята Миколая. Проводився збір речей для дитячих будинків-інтернатів. Тому учасники змагань під егідою АФС мали змогу долучитись до акції. Цей тур пропускали  гравці Спартака.

Розпочинали тур грою Технологія – Compservice. Сказати, що гра давалась легко технологам – так ні. Хоча і вдалося їм першими відкрити рахунок, але комп’ютерники за кілька хвилин зрівняли рахунок, та навіть вийшли уперед. Але гегемонія Компсервісу тривала не довго. До кінця першої половини Технологія відновила статус-кво, та вийшла уперед подвоївши перевагу. У другому таймі підопічні Тюріна навіть забили на гол більше, але для позитивного підсумкового результату цього виявилось замало.

Технологія – Compservice 5:4.

Голи: Чеглов (8), Лебеденко (19,27), Стрибак (23,25) – Когулько (11,12), Маценко (46,47).

Попередження: Чеглов, Пацюк, Петраков.

Наступним матчем була гра між сусідами по турнірній таблиці Star Peppers та Сумиобленерго. Як і було прогнозовано, команди відіграли першу половину за досить рівної гри але за невеликої ігрової переваги «перців». Вже здавалось, що команди підуть на перерву за нічийного рахунку, але Peppers все ж відкрили рахунок на останніх хвилинах першого тайму.

Гойдалки продовжились і у другій половині зустрічі, але вже більш результативно. Відзначались лише гравці Star Peppers. Кінцевий рахунок було зафіксовано як відомій пісні гурту Чайф – 5:0.

Star Peppers – Сумиобленерго 5:0.

Голи: Роман (24,33), Нікіфоров (35), Ругаль (39), Кириленко (50).

Попередження: Піскун.

Після кількох нищівних поразок динамівцям вдалось перервати свою мінорну серію завдяки вдалим діями команди при захисті. Хоча сама гра особливо нічим і не запам’яталась окрім кількох разючих атак у виконанні обох команд, а також обережності, адже при нульовому рахунку кожна, навіть дрібна помилка могла коштувати залікових поінтів. Що до Феміди, то тільки у минулому турі Даценнко та Ко здобули першу перемогу та перші залікові очки, тому цю нічию, можна занести у пасив Грануму, який ще не полишає надії боротись за виші місця у турнірній таблиці.

Динамо – Феміда-Гранум 0:0.

Попередження: Дядченко.

Як і перша команда Фуд Центру у Житомирі Агросвіт-Food Centre-СумДУ-2 здобуває нічийний результат. На відміну від матчу Екстра ліги там де Фуд Центр – СумДУ перемагаючи пропускав голи – друга команда поступаючись – зрівнювала рахунок. Дуже бойова та насичена гострими моментами та емоціями гра може стати окрасою будь якого турніру. Вже на перших хвилинах Хімпром повів у рахунку, і аж 20 хвилин знадобилось підопічним Мисловського, щоб зрівняти рахунок. На перерву команди так і пішли за нічийного результату. Друга половина виділялася комбінаційними атаками у виконанні обох колективів та дальніми пострілами Ігумнова. 

Агросвіт-Food Centre-СумДУ-2 – Сумихімпром-СДПУ 2:2.

Голи: Літній (20), Грибачов (49) – Лисенко (2), Тодор (41).

Попередження: Літній – Лисенко, Яценко.

Завершували ігровий день та тур в цілому грою, яка на перший погляд мала лише вирішити, з яким рахунком Lex-VSK здолає аутсайдера Gold division – команду International. Цьому і сприяла кількість гравців, колективу іноземних студентів СумДУ, які прийшли на матч – одна четвірка та голкіпер. Але, не велика кількість гравців, і як ми побачили, максимальна концентрація та, як не дивно, ігрова дисципліна давали результат Каліфі та Ко аж до кінцівки першого тайму. Масовані атаки «прокурорів» ніяк не могли увінчатися успіхом і лише під кінець першої половини Lex-VSК зумів відкрити рахунок, і International посипався. Адже відіграти усю гру без замін проти учасника Другої ліги чемпіонату України виявилося нереальним завданням.

International – Lex VSK-СумБуд 0:8.

Голи: Сайко(20,22), Атаманюк(23,33,43), Торба(28,41), Захарченко(30).

Підсумок туру:

Забито голів: 26

Зароблено фолів: 49

Пробито пенальті: 0

Пробито дабл-пенальті: 0

Отримано жовтих карток: 8

Отримано червоних карток: 0

Символічна збірна туру:

Воротар: Віктор Кириленко. Відігравши на нуль, Віктор окрім вдалих дій на лінії, зумів «розписатися» у воротах енергетиків, спіймавши суперника на помилці, при розіграші п’ятого польового.

Перший номер: Павло Роман. Дубль, а також вдалі дії при атаках та захисті дають змогу Павлу потрапити до символічної збірної.

Другий номер: Максим Чеглов. Чудова комбінаційна гра, взаємодія з партнерами, та забитий перший гол виводять Максима до цього рейтингу.

Третій номер:Сергій Літній. Зрівнявши рахунок чудовим голом Сергій помітно виділявся своїми діями на майданчику у надважкому поєдинку проти лідера турнірної таблиці.

Стовп:Артем Атаманюк.Хет-трик, та звання найкращого бомбардиру туру дають легітимне право посісти своє місце серед представників топової п’ятірки.

Бомбардир туру: Атаманюк Артем 3 голи.

Тренер туру:Відігравши бездоганно чудову гру команда «перців» може завдячувати капітану та тренеру Валерію Карацюбі, який зумів налаштувати гравців на позитивний результат.

Кращий гол туру:  Літній Сергій. Отримавши пас на своїй половині майданчику від Сороки, Сергій двома рухами «розхитав» Яценка, від якого і втік по флангу. Протягнувши м’яч до штрафної суперника – філігранним ударом відправив шкіряного крізь Волкова під самісіньку дальню штангу.

Комбінація туру: Кириленко-Роман-Карацюба-Роман. Увівши м’яч кидком від воріт Кириленко віддав на Романа. Павло, в свою чергу віддав на Карацюбу і перемістився до штрафної суперника. Валерій у три дотики прийняв, обробив та віддав знов на Павла. 4-й номер отримавши м’яч в дотик переправив у ворота повз голкіпера енергетиків.

Сенсація туру: Нульова нічия – доволі не популярне явище у футзалі, але так сталося, що в п’ятому турі вона була зафіксована. Розписали мирову Динамо та Феміда-Гранум.

Камбек туру: Відривши рахунок, Технологія не зуміла втримати перевагу і вже до середини першого тайму поступалась 1:2. Але все ж до перерви технологи вийшли у перед і до кінця гри вже не поступались.

Гонка Бомбардирів:

  1. Атаманюк Артем (Lex VSK-CумБуд) – 10 голів
  2. Ігумнов Дмитро (Агросвіт-Food Centre-СумДУ-2) – 8 голів.
  3. Стрибак О., Лебеденко О., (обидва Технологія), Пимоненко Ю., (Сумихімпром-СДПУ) , Когулько Вл. (Compservice) – 5 голів.

Прес-служба АФС

Коментарі закриті.