Асоціація футзалу Сумщини

Підсумки 3-го туру Вищої ліги зимового чемпіонату АФС

У суботу, 27 листопада, команди Вищої ліги провели третій тур чемпіонату АФС. Через перенесення матчу «CompService» – Громада «Попівська сільська рада» ми стали свідками чотирьох ігор. Відразу відзначимо, що цей тур точно претендуватиме на статус найбільш цікавого, адже в кожному матчі інтрига трималася до останньої хвилини гри.

За хвилину до першої міні-сенсації

Відкривало ігровий день протистояння «Сервіс Люкса» та «Форзи». І з першої гри ми ледве не стали свідками міні-сенсації. «Перевізники» підходили до протистояння в якості фаворита. І почали доводити це вже з перших хвилин, швидкий гол на третій хвилині, ще декілька непоганих моментів. Але подвоїти свою перевагу не вдалося. «Форза», яка не забивала в перших двох іграх, в першому таймі також не здивувала. Але що сталося в другій половині гри. Ми побачили зовсім інший колектив, колектив, який може боротися на рівних з командами Вищої ліги. Спочатку хлопці зрівняли рахунок, що викликало у підопічних Бабича неабиякі емоції. Потім пропустили двічі, але і це їх не зламало, вони спромоглись зрівняти рахунок. І до такого бажаного першого залікового пункту не вистачило зовсім трішки, пропущений гол на останній хвилині – що може бути гірше? Але хочеться сказати, якщо «Форза» продовжить грати, як в другому таймі з «Сервіс Люксом» то вона попсує нерви не одній команді «Вишки».

Важкі перемоги фаворитів

«LEX-VSK» та «Технологія-Агросвіт» знову перемагають, але цього разу три залікових пункти дістались командам в надскладних поєдинках. В грі «Технологія-Агросвіт» – «Явір», все нібито було під контролем підопічних Максима Мисловського , за 5 хвилин до кінця вони вели в рахунку 3:0, але можливо зарано повірили в легку перемогу, за що ледве не поплатилися. Колесник забиває на 45 хвилині, Бушля з пенальті на 50, і вболівальникам «Технології-Агросвіт» можна було діставати валідол, але на щастя Роман Прощенко перехопивши м’яча на чужій половині поля, закрив питання про переможця цієї зустрічі. Про гру «LEX-VSK» можна сказати, що команда «гралася з вогнем» . Забивши на одинадцятій хвилині, команда не змогла розвинути свій успіх (хоча тут потрібно віддати належне «Сумихімпрому», який дисципліновано провів цю гру) за що її ледве не покарали на останній хвилині гри. Дабл-пенальті отримав «СДПУ», але на жаль для них Яцюк Богдан реалізувати його не зміг. Як підсумок мінімальна поразка 1:0, і черговий «шатаут» для Дениса Деревянка (голкіпер «LEX VSK»), який, щоправда, цього разу провів на майданчику лише перший тайм.

Нічия на користь конкурентів

В останньому матчі ігрового дня Вищої ліги зустрілись команди «BROCAR-STAR PEPPERS» та «Україна» (Токарі). Головними дійовими особами цього матчу стали колишні гравці «Спартака» (Валіївка), спочатку Станіслав Смоляк («BROCAR-STAR PEPPERS») на 38 хвилині вивів свою команду вперед, а долю поєдинку знову вирішила остання хвилина гри. Лідер перших турів команди «Україна» (Токарі) Ігор Шевкунов дальнім ударом зрівняв рахунок у грі. Тож підсумкові 1:1, які навряд чи влаштували якийсь із колективів, але цей результат точно на руку конкурентів в боротьбі за топ-6 чемпіонату.

Тренер туру

Це звання отримує тренер команди «Сумихімпром-СДПУ» – Ігор Кравченко. Нехай його команда мінімально і програла одному із лідерів чемпіонату, але все ж таки провела чудову гру з точки зору тактики і дисципліни. За що повинна була отримати дивіденди у вигляді залікових балів, але не пощастило.

Момент туру

Два пенальті в грі «Технологія-Агросвіт» – «Явір», причому пробивалися вони, як в одні ворота, так і в інші. Тож любителям цього футзального дійства варто було подивитися цю гру. Це до речі були перші шестиметрові Вищої ліги 2021-2022!

Коментарі закриті.