Асоціація футзалу Сумщини

Підсумки 3-го туру Gold Division чемпіонату Сум

В неділю завершився третій тур зимового чемпіонату АФС в Gold Division.

Відкривали тур перенесеною грою в зал Сумського педуніверситету між Сумихімпром-СДПУ та Динамо. Останні ж ігри були зіграні у неділю.  

«Дома і рідні стіни допомагають» – так можна охарактеризувати розгромну перемогу «педагогів» над іменитим Динамо на паркеті спорткомплексу СДПУ. Хоча початок гри пішов не за сценарієм підопічних Гладова-Кравченко. Пропустивши контратаку на перших хвилинах динамівці вийшли уперед. Цілих 10 хвилин знадобилось Сумихімпрому, щоб знайти ключ до воріт голкіпера  суперника. І все ж початок розгрому було покладено на 11-й хвилині. Далі все частіші і частіші атаки тримали м’яч на половині поля Динамо, на що підопічні Коваленка відповідали поодинокими атаками та грою з підключенням п’ятого польового гравця, тим самим тримаючи м’яч та не даючи його «педагогам». Хоча це виходило не зовсім вдало: на декількох обрізках хімпромівці карали за легковажність. Другий тайм команди провели так само – під масованими атаками Сумихімпрому та періодичними змінами рахунку на їх користь.  

Сумихімпром-СДПУ – Динамо 11:1.

Голи: Савченко (11,44),  Курило(16), Тодор(17), Мусієнко(22), Пимоненко (25,34,39), Яценко (38,43), Дрога (43) – Сорокаліт (2).     

Попередження: Стародубець.

Другою грою стала зустріч команд, які вже мали по одному пропуску матчів, у зв’язку з непарною к-тю учасників чемпіонату. Сама ж гра розпочалась під диктовку Петракова і Ко. Весь час створюючи небезпечні моменти біля чужих воріт Технологія все ж попускала не масовані атаки Peppers. Але одна з таких атак і призвела до взяття воріт Нагорного і на перерву команди йдуть за мінімальної переваги «перців». В другому так само технологія продовжила домінування на паркеті і все ж вдалося відновили їй паритет, а згодом і вийшли уперед. Підопічним Карацюби не залишалось нічого, як піти на ворота суперника з п’ятим польовим, але одна їхня обрізка подвоює перевагу Технології і закріплює кінцевий результат.

Star Peppers – Технологія 1:3.

Голи: Роман (12) – Загорулько (32), Петраков (33,47).

Досить впевнений початок та масовані атаки на ворота комп’ютерників давали надію розраховувати на позитивний результат для підопічних Бугайова. Кількість атак перетворилась у якість, і Феміда – Гранум повела у рахунку.  До середини першої половини Compservice вдалося вирівняли гру та відновити статус-кво на останній хвилинні першого тайму. Після перерви, за досить рівної гри, кмітливішими за суперника виявилися саме «комп’ютерники» які і забили вирішальний гол, тим самим здобувши першу перемогу у турнірі. Гранум, у свою чергу отримує третю поразку та упевнено крокує на дно турнірної таблиці.

Феміда-Гранум  –  Compservice  5:4.

Голи: Білоненко (6) – Пустовойт (25), Маценко (29).

Попередження: Білоненко.

Завідома прогнозований переможець пари International – Агросвіт-Food Centre-СумДУ-2 мав продовжити свій шлях по турніру перемогою, залишалось лише питання, з яким рахунком, і чи не вдасться, повторити сумний досвід першого туру. Під час однієї з атак Агросвіту гравець International зрізав м’яч у власні ворота – рахунок відкрито. Через кілька хвилин, завдяки дублю підопічні Катериніна потроюють свою перевагу. Слід відзначити голкіпера команди іноземних студентів Коку. Саме завдяки йому International і програв з досить невеликою різницею, з оглядку на кількість атак Агросвіт-Food Centre-СумДУ-2. В другому таймі Агросвіту вдалося лише один раз засмутити воротаря International, встанвивши кінцевий результат.

International – Агросвіт-Food Centre-СумДУ-2 0:4.

Голи: Півненко (9, а/г), Наровенко (13,15), Бублик (41).

Попередження: Віктор, Півненко.

Вилучення: Нагернюк.

Заключним матчем третього туру була зустріч лідера Lex VSK проти команди Спартак. На перших хвилинах «прокурори» дали зрозуміти, що не налаштовані поступатись та відкрили рахунок. Потім нарощуючи темп атак гравці Лексу по-черзі починають вносити свої імена до матчевого протоколу в графу «забиті м’ячі». Хоча в цьому компоненті Спартаку теж вдавалось це робити, але не так часто, як прокурорам. Спортивні пристрасті на майданчику вирували до самої кінцівки зустрічі, про що свідчить велика купа фолів, жовті картки та одне вилучення у пасиві Спартака. Фінальний же  свисток зафіксував перемогу підопічних Шепеля.

Спартак – Lex-VSK-СумБуд  3:8

Голи: Без’язичний (19,47), Параконний (49) – Кодак(9), Борищик (11,33), Єлшанський (13), Атаманюк (28,35), Абдулаєв (30), Білодід (40).

Попередження: Нелін, Параконний, Богачов.

Вилучення: Нелін.

Підсумок туру:

Забито голів: 34

Зароблено фолів: 58

Пробито пенальті: 0

Пробито дабл-пенальті: 0

Отримано жовтих карток: 7

Отримано червоних карток: 2

Символічна збірна туру:

Воротар: Коку (International). Хоч команда іноземних студентів і зазнала поразки від потужного Агросвіт, вона не була нищівної. Це все завдяки голкіперу який намагався щоразу виручити команду від разючих та шквальних  ударів суперників.

Перший номер: Тюрін Олексій (Compservice). Програючи по ходу поєдинку Олексій зумів налаштувати своїх партнерів на позитивний результат та досягти його неодноразово розгортаючи атаки власної команди та відмінно відпрацьовуючи у захисті.

Другий номер: Атаманюк Артем (Lex VSK- СумБуд). Відзначившись дублем, Артем щоразу нагнітав загрозу на ворота суперника та не давав відпочивати захисникам Спартака.

Третій номер: Без’язичний Костянтин (Спартак). За три гри Костянтин зарекомендував себе тільки з позитивної гравецької сторони. Весь час опиняючись на вістрі атак своєї команди універсал зумів розписатись дублем у підсумковому рахунку, але, нажаль цього не вистачило для його команди.

Стовп: Стрибак Олександр (Технологія). Гостра гра у нападі, повсякчасні гострі моменти створені Олександром дали можливість як відігратись так і отримати перемогу Технології у надважкому поєдинку із непоступливими «перцями».

Бомбардир туру: Пимоненко Юрій (Сумихімпром-СДПУ) – 3 голи.

Тренер туру: Гладов-Кравченко. Слід відзначити тренерський тандем команди Сумихімпром-СДПУ, під наставництвом якого команда без особливих зусиль виграла у Динамо.

Кращий гол туру: Зміщуючись від крайньої бровки в центральну частину чужої половини поля, Єлшанський Олександр обіграв одного суперника та потужнім дальнім пострілом вразив ворота Спартака з 12 метрів щільнісінько біля штанги.

Комбінація туру: Пацюк-Стрибак-Петраков. Гол, який вивів Технологію уперед розпочався пасом з середини майданчика у виконанні Андрія Пацюка на Олександра Стрибака. Останній, прийнявши м’яч під підошву, відкочує його на Петракова. Євген, в свою чергу, в один дотик потужно пробиває в нижній дальній кут воріт.

Сенсація туру: Маючи досить непоганий підбір гравців Феміда-Гранум досі залишається з показником «0» у графі набраних очок. Маємо надію, що керівництво та тренерський штаб внесуть корективи в дії своїх підопічних, та нарешті налагодять гру, а з ним і результати виступів.

Камбек туру: До цієї категорії можна віднести одразу 3 матчі туру: Динамо – Сумихімпром-СДПУ (1:11), Star Peppers – Технологія (1:3), Феміда – Гранум – Compservice  (1:2). В кожному з цих матчів номінальні господарі відкривали рахунок, але згодом «гості» відігрувались та схиляли шальки терезів на свою користь.

Гонка Бомбардирів:

  1. Ігумнов Дмитро (Агросвіт-Food Centre-СумДУ-2) – 8 голів.
  2. Атаманюк Артем (Lex VSK-CумБуд) – 7 голів.
  3. Бойко Анатолій (Динамо), Сорокаліт Іван (Динамо), Без’язичний Костянтин (Спартак) – 4 голи.

Прес-служба АФС

Коментарі закриті.