Асоціація футзалу Сумщини

Підсумки 16-го туру у групі Б Першої ліги

Попередні ігрові вихідні у групі Б Першої ліги зимового чемпіонату Асоціації футзалу Сумщини вже привчили нас до того, що тут можуть траплятися доволі неочікувані результати. Здавалося, що у вирішальних матчах на фінішній прямій прописні фаворити будуть робити усе можливе, аби не припуститися помилок, які можуть коштувати навіть медалей. Але й цього разу без неочікуваностей не обійшлося.

За крок від чемпіонства

У центральному матчі туру лебединський «Автомобіліст» здолав «Елітбуд» – 3:2. Підсумковий рахунок може створити дещо хибне враження про те, що ці три очки коштували лебединцям якихось неймовірних зусиль. Насправді ж, підопічні Тараса Івченка доволі впевнено контролювали хід гри впродовж більшої частини поєдинку, і лише за рахунку 3:0 суперник почав відіграватися і десь навіть був близьким до порятунку. Ця перемога впритул наблизила «автомобілістів» до чемпіонства у групі Б. Для того, щоб остаточно стати недосяжними для своїх переслідувачів, їм треба у наступному турі обіграти «Локомотив». У випадку будь-якого іншого результату цієї гри, свій шанс вийти на перше місце отримає «Олімпік». Для «Елітбуда» нічого критичного, відверто кажучи, не сталося. Шансів обійти «Олімпік» практично немає, а відтак команда Романа Єременка зосередитися на боротьбі з «Гранумом» за «бронзу».

Сенсація туру

Сам «Гранум» цієї неділі неочікувано втратив очки. У цьому контексті, звісно ж, хотілося б відзначити суперника сніжківців. «Локомотив» зараз робить просто щось неймовірне. Ви можете собі уявити, щоб команда, яка до того набрала усього одне очко у десяти матчах і безнадійно «лежала» на самісінькому дні турнірної таблиці, раптово активізувалася і набрала десять (!) очок за чотири тури? До того ж, їм вдалося обіграти «Елітбуд» та «Гранум», а не когось там з аутсайдерів групи. Хоча, навіть трохи дивно називати когось аутсайдером, коли мова йде про «залізничників». Словом, усе це дуже нагадує ситуацію з сумським «Спартаком», який раптово почав обігрувати усіх суперників, які траплялися на його шляху в останніх турах. Залишається лише здогадуватися, на якому місці представники Ворожби могли б завершити чемпіонат, якби почали демонструвати такий результат від самого початку. Ну а так вони вже не зможуть піднятися вище шостої сходинки. Та й вона є досяжною, мабуть, лише в теорії, адже суперники, швидше за все, ще набиратимуть якісь очки.

Якщо говорити про «Гранум», то обов’язково треба зазначити, що хлопці підійшли до цієї гри з доволі відчутними кадровими втратами. Хто б що не казав, а Змисля, Лютов та Пугач – це гравці основної обойми колективу Олександра Даценка, і їх відсутність не могла не позначитися на грі та, відповідно, на її результаті. Як і «Елітбуду», сніжківцям треба налаштовуватися безпосередньо на боротьбу за третє місце. Ну а вже далі у стикових матчах можна буде поборотися за більш високі місця загального заліку Першої ліги.

Перемога у стилі мінімалізму

Поєдинок «Forza» та «Вальхалли» звершився перемогою останніх з рахунком 1:0. Такий рахунок є дещо непритаманним футзальним протистоянням, а тим більше, коли мова йде про матчі нижчих дивізіонів, де результативність зазвичай є вищою. Така гра є просто-таки мрією хронометриста або адміністратора сайту, який займається публікацією та обробкою протокольних даних. Протокол матчу міг залишитися взагалі «стерильним», якби не гол Євгенія Жука, забитий вже на останній хвилині зустрічі. А до того усе проходило без голів, без карток і з не надто великою кількістю фолів. Відзначимо, що раніше цього сезону рахунок 1:0 було зафіксовано лише одного разу. Трапилося це, знову ж таки, у грі за участі підопічних Олександра Бабича, коли вони у третьому турі поступилися «Елітбуду». Після цієї перемоги «Вальхалла» піднялася на п’яте місце, яке за нинішніх обставин можна вважати максимально вдалим для команди Дениса Лупача. Вище вони вже точно не зможуть піднятися. За те ж саме п’яте місце, враховуючи наявний матч у запасі, може поборотися і «Forza». Ну а компанію цим двом колективам у такій-собі суперечці складе «Суми-Псел».

Поразка з боєм

Мабуть, найважче у цьому турі перемога далась якраз «Олімпіку». Фактично до самої фінальної сирени було незрозуміло, чи втримають «червоні» перевагу над суперником величиною усього в один м’яч. Цього разу усе обійшлося, і представники Білопільщини усе ще продовжують залишатися претендентами на чемпіонство. Але від них зараз мало що залежить, адже ситуація знаходиться повністю під контролем «Автомобіліста». Проте, майже гарантоване друге місце – це теж дуже непоганий результат.

Як би не завершився цей сезон, «Суми-Псел» може занести його собі в актив. Хлопці дають бій буквально кожному супернику, і навіть коли не набирають залікові бали, виглядають цілком пристойно. Абсолютно така ж ситуація була і у цьому випадку. І хто знає, як би далі розвивалися події, якби не прикра помилка під час першого пропущеного голу. Якби два гравці, які стояли у стінці під час штрафного, не розійшлися, то жодної небезпеки там не було б. Хоча, знову ж таки, хто знає, як у такому випадку пробивав би Валерій Кисельов.

Коментарі закриті.