Асоціація футзалу Сумщини

Підсумки 12-го туру Вищої та Суперліги Gold division.

Суперліга:

Перша гра туру була зіграна в четвер у зв’язку з призначеним туром для Сумихімпрому у чемпіонаті України. Гру команди розпочали з швидких атак на ворота одна одної і почергово мали можливості відкривати рахунок. Чудову можливість мав Пимоненко, змістившись до центру потужно пробив, але його удар був заблокований. На цей випад Технологи відповіли розпасовкою Петраков-Стрибак-Довгополов, але Денис не влучив у площину воріт. Після цього партнери по команді вивели на ударну позицію Окопного, але його завалив Богдан Колесник, який отримав за це попередження. А ось штрафний вдало реалізував Чеглов.

Після перерви команди почали ще гостріше діяти і створювати моменти. Мав зрівнювати рахунок Бугай, але постріл Артема був вище воріт. Натомість удар Окопного був результативним і він подвоює перевагу підопічних Жогло. Але не пройшло і хвилини, як Яценко зменшує розрив у рахунку до мінімуму. І після цього «гойдалки» продовжились аж до 46 хвилини, де відзначився Петраков. Після цього Ігор Кравченко бере тайм-аут і його підопічні починають грати з п’ятим польовим.  Але чи не в першій же атаці обрізаються і той же Петраков закатує м’яч у порожні ворота. Після цього гра вже заспокоїлась, і команди догравали по рахунку. На останній хвилині хімпромівцям допоміг Чеглов, який зрізав м’яч у власні ворота.

Сумихімпром СДПУ Технологія 2:4 (0:1).

Голи: Яценко (39) – Чеглов (17, 50а/г), Окопний (38), Петраков (46,47).

Попередження: Стрибак.

Суботній ігровий день у Суперлізі розпочинали сусіди по турнірній таблиці – Агросвіт та Компсервіс. Швидка атака і неточний удар від гравців Compservice  на першій хвилині – ось чим може похвалитись команда на початку гри. Далі – ігрова перевага Агросвіту майже по всім показникам. Лише поодинокі, але гострі контрвипади від підопічних Тюріна переривали атаки підопічних Петровського. Але справа до забитих м’ячів так і не доходила. Хоча в середині тайму «комп’ютерники» все ж мали чудову нагоду відкрити рахунок, але м’яч влучив у каркас. А вже у наступній атаці фортуна посміхнулась підопічним Тюріна. На добиванні відзначився Маценко. Після цього Агросвіт почав діяти ще гостріше, але пропускаючи при цьому разючі контратаки від Компсервісу. І за 5  хвили до перерви вдалося зрівняти рахунок – відзначився Бублик Сергій.

Початок другого тайму відзначився досить рівною грою і перехід на чужу половину поля від футболістів Компсервісу приніс в пасив Агросвіту 2 фоли і пропущений гол у виконанні Маценка. За кілька хвилин все той же Маценко оформлює хет-трик. І здавалось, що ось-ось перемога буде в кишені у підопічних Тюріна, але проти був Грибачов, який проявивши індивідуальну майстерність скоротив відставання до одного м’яча. І після цього Агросвіт пішов усіма силами відіграватись і, як виявилося успішно. Сергій Бублик віддав з флангу у центр на Ярослава Калашника, і той пробив але м’яч влучив у каркас воріт і відскочив до Сергія Ткаченко, якому не залишалось нічого, як вразити ворота. 3:3 команди розписують мирову.

Агросвіт-Food Centre -СумДУ-2 – Compservice 3:3 (1:1).

Голи: Маценко (15, 28, 31)  – Бублик (20), Грибачов (40), Ткаченко (43).

Попередження: Резнік.

Як і зазначали в анонсі, ця гра привертає увагу не аби яким інтересом до результату та і до самого змісту гри, адже зустрічались між собою претенденти на медалі найвищого дивізіону Зимового чемпіонату АФС. Масовані позиційні атаки від Лексу, та гострі контратаки від Пепперс нам це і продемонстрували. Чудову нагоду відкрити рахунок мав Луценко, але м’яч пройшов повз ворота. Натомість Чугай своїм шансом скористався. Вискочивши на пас від Шевкунова із-за спини Дерев’янка Сергій обіграв Дениса і забив у порожні ворота. Після цього прокурори збільшили натиск на ворота суперника, але до завершального удару справа так і не доходила. Тому на перерву команди так і пішли за мінімальної переваги перців.

Після перерви підопічні Карацюби почали більше часу проводити на половині поля суперника, але на настрій «прокурорів» зрівняти рахунок ніяк не вплинуло. Це міг робити Віталій Захарченко, який «розхитав та прибрав» захисника звільнивши собі простір для пострілу, але підготувати удар так і не вдалося.  А ось після сольного проходу від Шевкунова удар вийшов на славу. Хоча і сам прохід слід відзначити: Обстучавшись з партнером на власній половині поля Ігор пройшов Пархоменка, потім обіграв Захарченка, і вдруге обійшов Олексія Пархоменка, і точно пробив під дальню штангу. Але перевага у два м’ячі тривала менше хвилини, адже замкнувши штангу Євген Сайко зменшив превагу. І після цього «прокурори» почали вижимати максимум, бо вже відступати було нікуди. При цьому за п’ять хвилин до кінця пішли у наступ із п’ятим польовим. І саме фінальний наступ приніс свої плоди. Спочатку кращий бомбардир команди Атаманюк зрівнює рахунок, а за хвилину після затяжної атаки дальнім ударом перемогу вириває Ігор Шелест.

Lex VSK-СумБуд – Star Peppers 3:2 (0:1).

Голи: Сайко (29), Атаманюк (49), Шелест (50) – Чугай(9), Шевкунов (28).

Попередження: Шевкунов, Нікіфоров.

Вища ліга:

У позаминулому турі команди Динамо та Спартака вже зустрічались і тоді переконливу перемогу святкували Спартаківці 9:3. Цього ж разу гравці Динамо сповна взяли реванш обігравши  суперника 9:4. Хоча в першому таймі явну перевагу мали саме гравці Спартака, які забили чотири м’ячі. Ведучі  у рахунку до 20 хвилини 4:1 вони розслабились і ще до свистка на перерву пропустити 2 голи.

А ось другий тайм перевернув усе з ніг на голову. Вдалі дії Романа Тетявкіна а також новачка динамівців Олександра Сороки забезпечили максимальний гандикап за для позитивного результату. Загалом з 20 хвилини шість сухих м’ячів від біло-блакитних і вони святкують надважливу перемогу, і теоретично включаються у боротьбу за медалі Вищої ліги. Слід відзначити дубль Сергія Страшненка, який дуже часто результативно підключався до атак партнерів.

Динамо – Спартак 9:4 (3:4).

Голи: Корсун (3), Параконний (6), Олешко (16), Коломоєць (17) – Страшненко (14,30), Сорока(21,31,48), Тетявкін (22,41,42), Пукась (37).

А ось останній двобій ігрового дня не відбувся. Команда International вдруге проігнорувала назначену зустріч тим самим отримавши технічну поразку 0:5. Феміда-Гранум відповідно отримує технічну перемогу 5:0.

International – Феміда-Гранум -/+ (0:5).

Символічна збірна 9-го туру:

Воротар: Кириленко Віктор (Star Peppers). Хоч і команда Віктора програла, але якщо б не він то рахунок був би набагато більшим. Нескінченна кількість сейвів виводять Кириленка у символічну збірну.

Перший номер:  Шевкунов Ігор  (Star Peppers) Як і попередній номінант гра Ігоря явно виділялась у цій важкій зустрічі проти Лексу.

Другий номер: Чеглов Максим (Технолігя) Після провального кубкового матчу проти того ж Хімпрому Максим взяв особистий реванш сповна – чудові командні дії, забитий важливий перший гол. Однак і вдалося Максиму відзначитись у власні ворота, але це особливо на результат не вплинуло.

Третій номер:Пархоменко Олексій (LexVSK – СумБуд) Видовищний дриблінг і створені чудові гострі моменти дають змогу Олексію зайняти місце в збірній туру.

Стовп: Роман Тетявкін (Динамо). Автор хет-трику у ворота суперника і при цьому Роман весь час був на вістрі атак своєї команди.

Тренер туру: Шепіль Валерій (LexVSK – СумБуд) Саме «гра» тренера на лавці дала позитивний результат «прокурорам» . він вдало проводив заміни і вчасно запустив гру з п’ятим польовим яка і принесла три залікові бали.

Бомбардир туру: Одразу три автори «хет-трику» отримують цю номінацію: Маценко Ігор (Compservice), Тетявкін Роман (Динамо), Сорока Олександр (Динамо).

Кращий гол туру: Шевкунов Ігор. Отримавши м’яч у на власній половині поля Ігор обійшов Пархоменка, потім обіграв Захарченка, і вдруге «залишив в дурнях» Олексія Пархоменка, і точно пробив під дальню штангу.

Комбінація туру: Бублик – Калашник – Ткаченко. Поступаючись в один м’яч, футболісти Агросвіту кунули усі сили на те, що б відігратися. В одній із атак Сергій Бублик віддав на Ярослава Калашника, і той пробив у штангу, і від стійки м’яч «пасом» потрапив до Сергія Ткаченко, який вразив пустий кут воріт.  

Сенсація туру: Розгромна перемога Динамо. Досить несподіваний результат видали команди, адже в позаминулому турі перемогу святкували Спартаківці 9:3.

Камбек туру: Одразу по одному камбеку в кожній лізі: В Суперлізі Lex VSK відігрався у грі зStar Peppers. У Вищій лізі: Динамо програючи по ходу зустрічі 4:1 відігралися і наколотили в суммі 9 м’ячів Спартаку.

Гонка бомбардирів Суперліги:

  1. Маценко Ігор (Compservice) – 16 голів.
  2. Атаманюк Артем (Lex VSK-CумБуд) – 15 голів.
  3. Ігумнов Дмитро (Агросвіт-Food Centre-СумДУ-2) – 10 голів.

Гонка бомбардирів Вищої ліги:

  1. Параконний Даніїл (Спартак) – 15 голів.
  2. Білоненко Андрій (Сумиобленерго) – 9 голів.

Прес-служба АФС

Коментарі закриті.