Асоціація футзалу Сумщини

Підсумки 10-го туру Gold Division чемпіонату Сум

Затримка з підведенням підсумків туру викликана не зіграним одним поєдинком, який відбувся на тиждень пізніше. Вихідний же мали гравці команди Lex-VSK.

Безумовно центральний матч туру зіграли між собою учасники Другої ліги Чемпіонату України. За графіком проведення змагань Технологія мала набагато складніші умови, бо за день до цього підопічні Жогло провели важку зустріч з Агросвіт-Food Centre-СумДУ-2. Натомість «педагоги» пропускали попередній тур. Тож втомленість одних та, і на моє припущення, відпочинок інших, не принесли нам шквалу голів, і Технологія задовольнялась мінімальною перемогою. Досить курйозний гол на рахунку Смоляка, коли м’яч, як кажуть «зажувало» на лінії воріт.

Сумихімпром-СДПУ – Технологія. 0:1 (0:0).

Голи: Смоляк (31)

Попередження: Чеглов.

Досить несподіваний початок гри між Фемідою та Star Peppers, і вже на третій хвилині Кириленко дістає м’яч із власних воріт. Чисельні атаки «перців» не приносили бажаного результату, мабуть давались в знаки емоційна виснаженість з минулої гри проти Спартака, хоча при цьому успішно вдавалось протидіяти атакам суперника і надалі залишити свої ворота недоторканими. Друга половина зустрічі пройшла з відчутною домінацією підопічних Карацюби. І вже під кінець зустрічі кількість атак «перців» почала переростати в якість. Спочатку невдалим прийом м’яча суперником скористався Роман, який відпасував на Піскуна. Станіслав без особливих проблем переграв голкіпера, а за кілька хвилин Голибін зрізав м’яч у свої ворота після прострілу Ругаля.

Феміда Гранум – Star Peppers 1:2 (1:0).

Голи: Чуйко (3), Голибін (45 а/г) – Піскун (43).

Досить цікавий поєдинок, адже до нього команди підходили в різних настроях, адже за день до цього Агросвіт мінімально поступився Технології, а команда Обленерго «знищила» International. Мабуть цей фактор і зіграв на те, що команди грали суху нічию аж до 49 хвилини 52 секунди. На швидкій контратаці енергетики вибігли уперед, і поцілили в поперечку, але на добиванні був швидший Білоненко, який вколотив м’яч у ворота. Здавалось би все, сенсаційна перемога у кишені, але ні. Після тайм-ауту Агросівіт пішов на розіграш п’ятого і на останній секунді удар Ковтанюка був більше схожий на удар розпачу, але незрозуміло яким чином голкіпер пустив цей м’яч поміж ніг разом фінальною сиреною.

Сумиобленерго – Агросвіт-Food Centre -СумДУ-2 1:1 (0:0).

Голи: Білоненко (50) – Ковтонюк (50).

Ще б кілька хвилин і Компсервіс святкував би технічну перемогу, у зв’язку з неявкою на гру команди іноземних студентів. А так, як це була б вже другий прогул, то надалі б буда дискваліфікація команди до кінця чемпіонату. Але у відведений час, вони все ж з’явилися. І вже з перших хвилин підопічні Тюріна почали кувати заготівку власного успіху, і під завісу першого тайму вже вели у рахунку 3:0. І здавалось би гол Каліфи випадковістю, якби не другий тайм, який International виграли 3:2. Другий тайм хоч і був за ініціативою «комп’ютерників», до взяття воріт справа доходила не так часто, натомість пропускав Compservice наславу. І лише гандикап зароблений у першій половині дозволив Тюріну та Ко взяти 3 очки.

Compservice – International 5:4 (3:1).

Голи: Маценко (3,8,38,45), Дейнека (20) – Каліфа (23,39), Пол(29), Месса (47).

Останнім матчем 10-го туру був перенесений матч між командами Спартак та Динамо. Окрасою цього матчу можна назвати його заголовок, адже кілька десятиліть тому, це протистояння не залишало осторонь навіть людей яким байдужий футбол. Майже весь перший тайм команд нащупували слабкі місця одна одної, і голи відклали на останню п’ятихвилинку. Обмінявшись голами команди пішли на перерву. І знову першими у таймі забивають гравці Динамо, а саме Роман Тетявкін, але тут вже починається «Зоряний час» Параконного, який у підсумку забив 6 голів. Голи на різні смаки і кольори. Також до успіху долучились Нелін дублем, та Корсун. Серед цього граду голів відбувся і один гол Динамо. Своє прізвище у протокол вніс Шумило, гол якого, став хоч якою солодкою пігулкою гіркоти поразки.

Cпартак – Динамо 9:3 (1:1).

Голи: Параконний (20, 35, 39, 43, 46, 48), Нелін (42,43), Корсун (47) – Тетявкін (19,33), Шумило (44).

Підсумок туру:

Забито голів: 27

Зароблено фолів: 44

Пробито пенальті: 0

Пробито дабл-пенальті: 0

Отримано жовтих карток: 1

Отримано червоних карток: 0

Символічна збірна 9-го туру:

Воротар: Нагорний Олексій (Технологія). Відстояти на «0» в центральному матчі туру – безцінно, і залог путівки у збірну туру.

Перший номер: Піскун Станіслав (Star Peppers). Станіслав вже забиває кілька турів поспіль, а в цьому матчі його гол, та командні дії принесли успіх своїм партнерам.

Другий номер: Білоненко Андрій (Сумиобленерго).Після приходу Андрія до «енергетиків» гра останніх почала вирівнюватись і саме гол Андрія запалив вогник надії на перемогу над грізним Агросвітом.

Третій номер:Маценко Ігор (Compservice). Безумовно головний голеадор комп’ютерників і в гонці за кращий показник чемпіонату приводить Ігоря у збірну туру.

Стовп: Папаконний Даніїл (Спартак). 6 голів в одному матчі. Крапка.

Тренер туру: Бєлоконь Владислав (Спартак). Саме підопічні Владислава зробили, до цього засушливий тур на голи та красиві моменти, його наповненим багатьма барвами футзалу.

Кращий гол туру: Параконний Даніїл. Гол головою досить незвичне явище у футзалі, і до цього матчу в нашому чемпіонаті було забито лише 3 голи. До них додається красень гол Даніїла, після передачі підсічкою від Неліна.

Комбінація туру: Богачов – Корсун – Параконний. Даніїл відпасовує на Богачова, той віддає на Корсуна, який в дотик знов відпасовує на Параконного, який звільнився від опіки, і Даніїл у дотик прошиває голкіпера.

Бомбардир туру: Парконний Даніїл  6 голів.

Сенсація туру: Нічия у матчі Сумиобленерго та Агросвіт-Food Centre –СумДУ, а також єдині голи забиті за 8 секунд до сирени. У матчі події розвивались не досить жваво, і вирішення стосунків команди перенесли на останні 8 секунд, де і обмінялись влучними пострілами. Ще грає той фактор, що Агросвіт, ну ніяк не розраховував недобрати у цій зустрічі очок, як саме і сталось.

Камбек туру: В цьому турі, ми мали змогу спостерігати аж за двома матчами, де команди мали дух відіграватись і перемогти. Спочатку камбек створили Star Peppers, які програючи після першої половини зустрічі зуміли вирвати перемогу. Потім двічі програючи 0:1 та 1:2 від Динамо Спартак зумів відігратись і довести рахунок до непристойного 9:3.

Гонка Бомбардирів після 10 турів:

  1. Атаманюк Артем (Lex VSK-CумБуд) – 14 голів.
  2. Маценко Ігор (Compservice) –12 голів.
  3. Ігумнов Дмитро (Агросвіт-Food Centre-СумДУ-2) – 10 голів.

Прес-служба АФС

Коментарі закриті.