Асоціація футзалу Сумщини

Перша ліга. Підсумки недільних матчів у групі Б

За рівнем сенсаційності не надто відстала від Другої ліги й група Б Першої ліги зимового чемпіонату АФС. Таке враження, що у спортивному комплексі Інституту фізкультури СДПУ ім.А.С.Макаренка сьогодні панувала якась особлива атмосфера, яка якимось чином заважала прописним фаворитам демонструвати свою звичну гру. Одразу ж зазначимо, що сьогодні відбулося лише три гри, замість чотирьох запланованих. Поєдинок «Forza»» та «Олімпіка» було перенесено за взаємною згодою сторін. Швидше за все, він відбудеться вже наступного тижня.

Перша і, мабуть, головна сенсація сталася вже у першому матчі ігрового дня. «Елітбуд» просто провалив першу половину гри, що цілком закономірно вилилося у підсумкову поразку. Так, ми вже відзначали, що «Локомотив» потроху набирає хід. В останніх трьох іграх «залізничники» набрали сім залікових пунктів. Для чіткого розуміння картини нагадаємо, що перед цим представники Ворожби набрали усього одне очко у десяти іграх. Але навіть такий прогрес суперника не може жодним чином виправдати гравців «Елітбуда». Відверто кажучи, результат цього матчу може поставити під велике питання претензії «будівельників» бодай на якісь медалі. Попереду в них поєдинки з «Автомобілістом» та «Олімпіком», а ви ж розумієте, що з цими командами легше аж ніяк не буде? Доволі цікаво, що вісім забитих м’ячів записали на свій рахунок сім різних гравців «Локомотива» (лише один з них оформив «дубль»). Тож, можемо лише привітати «залізничників» із заслуженою перемогою і висловити сподівання, що у наступних матчах, незважаючи на рівень суперників, «Елітбуд» усе ж спробує реабілітуватися.

«Локомотив» — «Елітбуд» 8:3 (6:1)
Голи:
Зімін (5, 24), Боборєв (8), Корецький (16), Донець (19), Пустовойтов (20), Бехта (48), Шапошніков (50) – Ткаченко (11, 34), Щербина (32)
Попередження: Спіцин (47) («Елітбуд»)

Єдина гра туру, у якій усе пройшло, тихо, спокійно й прогнозовано. «Автомобіліст» без зайвих проблем набрав чергові три очки і ще на крок наблизився до своєї головної мети. Хоча, як без проблем… Гравці «Валедіанс-Peroff» не реалізували впродовж цієї гри аж три десятиметрових (два з них у першому таймі), і хто знає, чим би усе завершилося, якби номінальні гості використали ці нагоди для взяття воріт. Звісно ж, зараз можна довго розмірковувати і фантазувати на тему «Що б могло бути, якби…». По факту ж маємо «суху» поразку «Валедіанс-Peroff», яка відкидає цей доволі цікавий, самобутній колектив на останній щабель турнірної таблиці. Ну а «Автомобіліст» ще покращує свою різницю забитих і пропущених м’ячів. Нехай лебединці і забивають не більше за всіх, але з балансом атаки та захисту у них усе у повному порядку. «+28» – доволі переконливий показник.

«Автомобіліст» — «Валедіанс-Peroff» 4:0 (1:0)
Голи:
Легкий (16), Білодід (30), Свістюла (34, 43)
На 18-ій хвилині Вадим Гльоза («Валедіанс-Peroff») не реалізував дабл-пенальті
На 23-ій хвилині Вадим Гльоза («Валедіанс-Peroff») не реалізував дабл-пенальті
На 49-ій хвилині Леонід Сень («Валедіанс-Peroff») не реалізував дабл-пенальті

Подарунком від «Локомотива» на зміг повною мірою скористатися «Гранум». «Вальхалла» дві останні свої гри завершила з рахунком 3:3, але ж наскільки відрізняється враження від цих матчів. Відібрати три очки в одного з претендентів на медалі – те ще задоволення. Хоча, дивлячись, як зараз зіграв «Локомотив», ще й не знаєш, наскільки невдалим результатом була нічия у минулому турі. Тепер же дещо змішані відчуття мають бути у гравців «Гранума». З одного боку, вони втратили очки та не змогли наблизитися до своїх прямих конкурентів. З іншого боку, сніжківцям вдалося врятувати бодай нічию вже на останній хвилині гри. У випадку поразки усе було б значно гірше. Ми вже писали про те, що календар матчів на фініші регулярного чемпіонату у підопічних Олександра Даценка доволі прийнятний. Але, виходячи з нинішніх тенденцій у цій групі, абсолютно з кожним суперником треба бути дуже обережним.

«Гранум» — «Вальхалла» 3:3 (2:2)
Голи:
Бакляк (3), Бокач (8), Лемешев (50) – Семенюта (1, 19), Бойко (44)
Попередження: Змисля (16), Лютов (17) (обидва – «Гранум»)

Коментарі закриті.