Асоціація футзалу Сумщини

Перша ліга. Група Б. Підсумки тижня

Минулими вихідними у групі Б Першої ліги зимового чемпіонату АФС було зіграно три матчі сімнадцятого туру з чотирьох. Ми не будемо чекати, поки заключний матч туру зіграють «Олімпік» та «Валедіанс-Peroff», а підіб’ємо проміжні підсумки вже зараз. Тим паче, ми вже отримали відповіді на деякі ключові питання. Тож нехай це будуть підсумки не усього туру, а, скажімо, ігрового тижня у групі Б. Отже, починаємо.

Чемпіонський фініш

Гравці «Автомобіліста», які фактично оформили чемпіонство у групі Б Першої ліги ще напередодні, вирішили завершити регулярний чемпіонат не нудною банальною перемогою, про яку усі забули б вже на наступний день, а таким-собі футзальним трилером з присмаком валідолу. І це, варто відзначити, їм вдалося якнайкраще. По-перше, випишемо чергову порцію компліментів «Локомотиву», який здивував навіть тоді, коли здавалося, що дивуватися вже просто нічому. Сама по собі нічия у поєдинку з «Автомобілістом» – це вже успіх, але ж по ходу гри «залізничники» вели в рахунку з різницею у три м’ячі, а це цього сезону не вдавалося ще нікому. Ну і, звісно ж, було б неправильно не оцінити вольові якості лебединців. Відігратися з 0:3 навіть проти посереднього суперника не так вже й просто, а команда з Ворожби, як показали останні ігри – зовсім не подарунок. Окремо хотілося б відзначити третій гол «Автомобіліста» у виконанні Дмитра Стародубця. Так у нашій Першій лізі, здається, не забивали вже давно (дивитися відео). Одного здобутого очка цілком вистачило команді Тараса Івченка для того, щоб гарантувати собі перше місце за рахунок переваги саме у кількості набраних очок, а не за додатковими показниками, незалежно від того, як свої матчі зіграє «Олімпік».

Свято відкритого футзалу

«Forza» та «Гранум» у звітному турі влаштували для вболівальників справжнє шоу, забивши на двох аж чотирнадцять голів. Більше в одній грі цього сезону забивали лише одного разу. До речі, теж у грі за участі «Гранума», але тоді усе закінчилося для сніжківців не так добре. У матчі п’ятого туру вони поступилися «Олімпіку» з рахунком 3:13. Варто визнати, що рахунок 8:6 є, швидше, ознакою недосконалої гри суперників у захисті, а не майстерності атакуючих гравців (хоча й її не варто залишати поза увагою). Навіть перегляд одних лише голів дасть зрозуміти, наскільки багато помилок припустилися обидві команди. Мабуть, найбільш показовим у цьому плані став гол Андрія Марковчина. Можемо припустити, що більшість читачів нашого сайту, побачивши прізвище воротаря «Гранума» у списку авторів голів, подумали, що він вразив порожні ворота суперника, коли той підключав п’ятого польового. Та насправді усе було трохи цікавіше (дивитись відео). Помилки помилками, а «Грануму» було життєво необхідно взяти у цій зустрічі три очки, а в який спосіб – то вже інша справа. Цієї мети, як ви розумієте, команда Даценка досягла. Тепер саме вона є фаворитом у боротьбі за «бронзу». В останньому турі і самі сніжківці, і «Елітбуд» гратимуть проти дуже серйозних суперників, а тому робити якісь висновки заздалегідь ми б не стали.

Битва за п’ятірку

«Суми-Псел» і «Вальхалла» намагалися визначити в очному поєдинку, хто з них більше заслуговує на підсумкове п’яте місце у турнірній таблиці. До цієї гри у більш вигідному становищі підходили підопічні Дениса Лупача. Вони ж ще значно покращили своє становище, вигравши перший тайм звітного матчу. Проте, друга половина гри показала, наскільки вразливим насправді є захист «жовт-синіх». «Суми-Псел» буквально за якихось десять хвилин повністю перевернув хід зустрічі за рахунок доволі простої комбінаційної гри, коли у дві-три передачі долалися усі оборонні редути опонентів. І це, зауважте, за відсутності кількох доволі важливих для «вовків» гравців. Тим не менш, варто визнати, що суто теоретично «Вальхалла» має цілком нормальні шанси повернутися на п’яту сходинку, адже в останньому турі «Суми-Псел» гратиме з «Гранумом», а «Вальхалла» – з «Валедіанс-Peroff».

Коментарі закриті.