Асоціація футзалу Сумщини

Перша ліга. Група Б. Підсумки 14-го туру

У групі Б Першої ліги зимового чемпіонату АФС сьогодні відбулися матчі чотирнадцятого туру. Їх результати наштовхують на думку про те, що четвірку команд, які продовжать боротьбу за звання абсолютного чемпіона Першої ліги у стикових матчах, вже практично визначено. А ось основна боротьба за призові місця безпосередньо у групі Б, як і за розподіл місць у середній частині турнірної таблиці, у нас ще попереду.

Як ми й прогнозували, лебединському «Автомобілісту» виявилося цілком до снаги провести дві гри чемпіонату за два дні, що головне, без втрат очок. І якщо у суботній грі проти «Forza» усі питання вдалося зняти доволі швидко, то сьогодні для здобуття перемоги довелося демонструвати неабиякий характер. Схилити шальки терезів на свій бік лебедицям вдалося лише в останні п’ять хвилин гри. Звісно ж, окремо треба відзначити їх суперників, які до останнього тримали інтригу. Гравці команди «Суми-Псел» чинили одному з лідерів чемпіонату дуже пристойний опір, і хто знає, чим би усе завершилося, якби не індивідуальна майстерність Ярослава Білодіда, за рахунок якої «Автомобілісту» і вдалося вдруге у цій грі вийти вперед. На більші подвиги сил у команди гостей вже просто не вистачило.

«Автомобіліст» — «Суми-Псел» 4:1 (1:0)
Голи:
Артеменко (18), Білодід (44), Калюжний (45) – Левченко (27), Журба (48, аг)
Попередження: Легкий (25) («Автомобіліст»)

Кого хотілося б похвалити, так це гравців «Валедіанс-Peroff». Так, іноді й за поразку буває прикро, але не соромно. Команда, якій останнім часом буквально кожний матч дається дуже важко, якимось чином налаштувалася і дала бій одному з претендентів на медалі. Так, гості забили дуже курйозний гол у «роздягальню» (яким чином м’яч проскочив між воротарем і ближньою стійкою, мабуть, і зараз ніхто не розуміє), так, практично впродовж усієї гри вони більше оборонялися, але ж проти гравців рівня Сергія Ткаченка та Романа Єременка навіть грати на відбій не так просто. Тим цікавіше, що перемогу «Елітбуду» приніс не хтось з цього дуету, а Максим Брижик, який, безперечно, грає у команді важливу роль, але забитими м’ячами відзначається не так часто. Тож, вітаємо «Елітбуд» з перемогою і виходом на друге місце, ну а «Валедіанс-Peroff» бажаємо вірити у свої сили і рухатися у тому ж напрямку. Результат обов’язково прийде.

«Елітбуд» — «Валедіанс-Peroff» 2:1 (1:1)
Голи:
Брижик (23, 34) – Гльоза (25)
Попередження: Сень (16) («Валедіанс-Peroff»)

«Гранум» у вирішальний момент зібрався з силами і здобув просто архіважливу перемогу. По-перше, цей результат дозволяє сніжківцям реально повернутися у боротьбу за чемпіонство. Ну і, разом з тим, він максимально загострив інтригу у розподілі місць у першій четвірці. Передбачити підсумкове розташування команд тут зараз практично неможливо. По-друге, підопічні Олександра Даценка взяли у «Олімпіка» реванш за поразку у матчі першого кола. Так, ця перемога не є настільки переконливою за рахунком, але розраховувати на десять забитих у ворота «Олімпіка» м’ячів було б, м’яко кажучи, трохи дивно. «Гранум» доволі швидко першим пропустив у свої ворота, але було видно, що це жодним чином не пригнітило номінальних господарів і не примусило їх відступити від свого плану на гру. Як мінімум, наступні голи у відповідь виглядали доволі логічними та заслуженими. Суто теоретично, результат гри міг бути і дещо іншим. Буквально одразу після перерви «Олімпік», завдяки ефектному дальньому удару Віталія Петровського, скоротив відставання у рахунку до мінімуму і буквально тут же мав нагоду зрівнювати його, але якось вже не склалося. Ну а що було далі, ви вже знаєте.

«Гранум» — «Олімпік» 6:3 (3:1)
Голи:
Бокач (12), Даценко (19, 34), Лютов (21), Лемешев (41), Сліпець (42) – Бублик (7), Петровський (26), Кисельов (49)
Попередження: Лемешев (32), Змисля (38) (обидва – «Гранум»)

«Апетит приходить під час їжі». Мабуть саме так подумали гравці «Локомотива», і ледь не здобули другу перемогу поспіль, яка, між іншим, дозволила б команді з Ворожби покинути останнє місце турнірної таблиці. Після двох голів у виконанні «Вальхалли» здавалося, що усе йде за цілком прогнозованим планом, але далі щось пішло не так. Ймовірно, цей план не надто подобався «залізничникам». Яким же було здивування усіх, коли під кінець зустрічі вони зуміли не тільки зрівняти рахунок, але й вийти уперед. На останній хвилині Денис Лупач, мабуть, сам того й не очікуючи, адже м’яч просто вдало відскочив у нього, а потім вже й у сітку воріт, врятував свою команду від поразки. Вже перед самісінькою фінальною сиреною «Вальхалла» могла взагалі вирвати перемогу, але гравець «жовтих» не встиг замкнути дальню стійку (а ворота тоді були вже порожніми). Але це, мабуть, було б надто несправедливо по відношенню до «Локомотива».

«Вальхалла» — «Локомотив» 3:3 (2:1)
Голи:
Семенюта (5), Безбородов (13), Лупач (50) – Бехта (14), Шапошніков (39, 46)
Попередження: Сахненко (10) – Корецький (42)

Коментарі закриті.