Асоціація футзалу Сумщини

Перша ліга. Група Б. Огляд матчів 13-го туру

У групі Б Першої ліги зимового чемпіонату АФС сьогодні було зіграно три з чотирьох ігор тринадцятого туру. Навіть без врахування поєдинку «Автомобіліст» – «Forza», який відбудеться дещо пізніше, цей тур вже став одним з найрезультативніших у нинішньому сезоні. Переможці кожного з матчів забили у ворота своїх суперників по п’ять м’ячів.

У «Валедіанс-Peroff» справи йдуть не просто погано, а дуже погано. І це ще добре, що учора команді вдалося врятуватися у Кубку АФС, інакше ситуація виглядала б взагалі безнадійною. Хоча після першого тайму здавалося, що на вулицю номінальних гостей нарешті прийшло свято. Сень та Волченко оформили три голи на двох, і навіть пропущений з пенальті м’яч, як кажуть у подібних ситуаціях, у роздягальню, особливо настрою нікому не зіпсував. Але хто ж тоді знав, що у другому таймі забиватимуть лише гравці «Локомотива»? По перерві Дмитро Зимін спочатку скоротив відставання до мінімуму, а потім і зрівняв рахунок, оформивши хет-трик. Ну а трохи згодом Корецький та Шапошніков зробили підсумковий результат по-справжньому сенсаційним. 5:3 – є перша перемога «залізничників» у Першій лізі.

«Локомотив» — «Валедіанс-Peroff» 5:3 (1:3)
Голи: Зімін (25, пен., 36, 37), Корецький (39), Шапошніков (45) – Сень (11), Волченко (22, 24)
Попередження: Бехта (40), Шапошніков (43), Донець (43), Шевченко (50) – Аушев (43)

Як ми прогнозували у своєму анонсі, легкої прогулянки для «Олімпіка» у цьому матчі ніщо не віщувало. Її у підсумку й не вийшло. «Вальхалла» двічі відігравалася з «-2», добряче попсувала нерви своїм суперникам, і десь навіть мала шанси відібрати у них очки, але у підсумку один з лідерів чемпіонату, якому ця перемога була більш потрібна, усе ж виборов три залікових пункти. Окремо відзначимо, що жоден із гравців «Олімпіка» не забив у цій грі більше одного м’яча, що у подібних результативних поєдинках зустрічається не так часто. Після звітної гри «Вальхалла» залишається шостою, ну а «Олімпік» нарешті піднявся на вершину турнірної таблиці. Наскільки довго він там протримається, дізнаємося вже зовсім скоро.

«Вальхалла» — «Олімпік» 4:5 (2:2)
Голи: Бойко (16, 42), Калініченко (18), Дубовченко (40) – Чечьотка (4), Петровський (13), Бересток (36), Токарєв (38), Пономаренко (47)
Попередження: Майдан (5) («Олімпік»)

Як і у ситуації з «Валедіанс-Peroff», перший та другий тайми звітної гри принесли гравцям команди «Суми-Псел» абсолютно протилежні емоції. На перерву «вовки» уходили ведучи у рахунку і, відповідно, з цілком усвідомленими сподіваннями на позитивний підсумковий результат, яким, на нашу думку, можна було б вважати і нічию. Окремо відзначимо, що другий гол у ворота «будівельників» записав на свій рахунок Євген Чередник, який вже доволі давно зник з наших радарів. З кожною наступною хвилиною, що минала вже по перерві, здавалося, що ще одна сенсація сьогодні є надзвичайно близькою. Але… Надії та сподівання номінальних гостей так ними і залишилися, а фаворит у підсумку таки довів справу до бажаного результату. Після цієї гри «Елітбуд» зрівнявся з «Автомобілістом» за кількістю набраних очок, але лебединці зіграли на одну гру менше, що робить їх турнірне положення більш вигідним.

«Елітбуд» — «Суми-Псел» 5:2 (1:2)
Голи: Акімов (21, 37), Єрьоменко (36, 50), Мусієнко (47) – Протопопов (11), Чередник (23)
Попередження: Акімов (38) – Бабак (50)

Коментарі закриті.