Асоціація футзалу Сумщини

Перша ліга. Група Б. Анонс матчів 17-го туру

Як і у випадку з Суперлігою, передостанній тур у групі Б Першої ліги зимового чемпіонату АФС розтягнеться аж на три ігрових дні. Один матч буде зіграно у суботу у паузі між іграми групи А, два – у неділю, ну а заключний поєдинок між «Олімпіком» та «Валедіанс-Peroff» відбудеться вже наступного тижня. Точний день та час його проведення визначаться трохи згодом. Як ви вже напевно знаєте, головне турнірне питання у цій підгрупі вже фактично вирішене, а от у боротьбі за решту місць, і не тільки призових, очікується неабияка інтрига.

20 березня 2021 року /субота/ Спорткомплекс ІФК СДПУ ім.А.С.Макаренка
19:00 «Forza» — «Гранум»
Відкриватимуть сімнадцятий тур «Гранум» і «Forza». Команда Олександра Бабича цього тижня добряче здивувала любителів футзалу, які пильно слідкують саме за Першою лігою, відібравши очки у перенесеному матчі у «Олімпіка». Саме та нічия фактично і позбавила усіх нас чемпіонської інтриги. Що стосується турнірних перспектив номінальних господарів, то вони у теорії усе ще претендують на п’яте місце. Це, звісно, не медалі, і навіть не прохід до стикових матчів, але для такого неоднозначного сезону підсумок просто чудовий. Повторимося, що усе це поки що лише теорія. Для досягнення такого результату потрібно вигравати обидва матчі та сподіватися, що «Вальхалла» у двох турах набере не більше одного очка. Наскільки такий варіант розвитку подій є реальним, враховуючи, що у заключному турі Денис Лупач і компанія гратимуть проти «Валедіанс-Peroff», можете оцінити самі.

Якщо у випадку з «Forza» ми говоримо про боротьбу за умовні 5-6 місця, великої різниці між якими насправді немає, то у «Гранума» попереду справді вирішальні матчі сезону. Сніжківці реально претендують на «бронзу», і двох перемог їм цілком вистачить для того, щоб обійти «Елітбуд». Тут дуже важливою може стати перемога підопічних Даценка над «будівельниками» у поєдинку другого кола з рахунком 8:1 (у першому колі вони поступилися з рахунком 1:4), яка надає їм перевагу за додатковими показниками. Ну а якщо вже шість очок набрати не вдасться, то тоді потрібно буде сподіватися на те, що «Елітбуд» не зможе обіграти «Олімпік». Більш конкретно про шанси кожного з колективів ми поговоримо вже перед заключним туром, а поки «Грануму» потрібно просто вигравати наступну гру.

21 березня 2021 року /неділя/ Спорткомплекс ІФК СДПУ ім.А.С.Макаренка
19:00 «Локомотив» — «Автомобіліст»
Ще кілька днів тому цей матч очікувався усіма, як матч за чемпіонство, але «Forza» раптово позбавила усіх нас цієї інтриги. Звісно ж, це жарт і жодних претензій до хлопців ми не маємо) За нинішніх обставин «Олімпік» ще має шанси наздогнати «Автомобіліст», але за рахунок кращої різниці забитих і пропущених м’ячів в особистих зустрічах (перемога 6:2 і поразка 0:2) лебединці все-одно фінішують першими. І ось тут виникає питання, чи дозволять номінальні гості собі розслабитися і пограти не на результат, а просто у своє задоволення. А можливо вони навпаки захочуть завершити цей «золотий» сезон на мажорній ноті, адже заключний тур підопічні Івченка пропускатимуть. Припускати і фантазувати можна довго, а конкретну відповідь на питання ми отримаємо вже у неділю.
«Локомотиву» ми останнім часом приділяли доволі багато уваги. Що не кажіть, а приводів для цього було достатньо. В двох попередніх турах «залізничники» обіграли «Елітбуд» і «Гранум», і ви уявляєте собі, яке це буде «комбо», якщо вони відберуть очки ще й у «Автомобіліста»? Звісно ж, такий варіант розвитку подій зараз виглядає дещо фантастичним, але скажіть відверто, чи багато людей вірило у попередні перемоги цієї команди?

20:00 «Суми-Псел» – «Вальхалла»
Можливо, це звучатиме трохи дивно, але саме ця гра буде центральною у сімнадцятому турі. Саме вона буде ледь не вирішальною у боротьбі за підсумкове п’яте місце. У випадку своєї перемоги, «Вальхалла» стане недосяжною для конкурентів. Ну а нічия і потенційна перемога «Forza» над «Гранумом» може закрутити інтригу перед останнім туром на максимум. У принципі, визначити фаворита у цій парі не так просто. Про приблизну рівність колективів говорить і нічия у їх очній зустрічі у рамках першого кола, і решта загальних статистичних показників. Ми вже писали про те, що «Вальхалла» дуже полюбляє грати унічию. Лише якимось дивом номінальні гості минулими вихідними не розписали шосту мирову за сезон. Тож зробимо припущення, що і цього разу переможця виявлено не буде.

Коментарі закриті.