Асоціація футзалу Сумщини

Перша ліга АФС. Анонс матчів середи

Сьогодні у обох групах Першої ліги зимового чемпіонату АФС буде зіграно по два матчі. Одразу ж акцентуємо вашу увагу на тому, що три з них відбудуться у спорткомплексі Інституту фізкультури СДПУ, а один – у Палаці студентського спорту СумДУ. Як і раніше, ігри, у зв’язку з карантинними обмеженнями, проходитимуть без глядачів.

23 грудня 2020 року/середа/ Палац студентського спорту СумДУ
19:00 «Прокуратура» – «Ярославна»
На паркеті манежу цього дня зійдуться у двобої аутсайдери групи А. Як мінімум, аутсайдери на теперішній час, адже навіть одна перемога може перевести ту чи іншу команду у ранг середняків. І хоч «Прокуратура», маючи три очки у своєму активі, розташовується у турнірній таблиці вище, фаворитом цього протистояння її аж ніяк не назвемо. По-перше, «Ярославна» не програла жодної гри, як то кажуть, без шансів та варіантів. У кожній грі представники Путивля билися до останнього, і за певних обставин могли розраховувати на здобуття залікових балів. Про номінальних господарів цього не скажеш. Варто лише поглянути на їх різницю забитих та пропущених м’ячів, щоб усе зрозуміти. По-друге, на нашу думку, команда Максима Гурєєва наразі перебуває у кращій формі та кращому психологічному стані. У минулому турі «Ярославна» нарешті здобула перше очко у цьому сезоні, та ще й у поєдинку з надзвичайно серйозним суперником – «Тріумфом», і це не може не позначитися на настрої хлопців. «Прокуратура» ж після перемоги у першому турі над «Нікою» приводів для радості не мала.
Окремо відзначимо, що за перебігом подій у цьому матчі вболівальники зможуть спостерігати у прямому ефірі. Посилання на трансляцію можна буде знайти на нашому сайті.

23 грудня 2020 року/середа/ Спорткомплекс Інституту фізкультури СДПУ ім.А.С.Макаренка
19:00 «Олімпік» – «Forza»
Після того, що гравці «Олімпіка» зробили минулої суботи, можна було б одразу оголосити їх фаворитами цієї гри без усіляких сумнівів та умовностей, і на цьому завершити свій анонс. Дійсно, перемога команди з різницею у десять м’ячів над будь-яким суперником не може не вражати. Але коли з рахунком 13:3 обігрують «Гранум» – це вже щось! У кожному сезоні чемпіонату АФС, у якому брав участь «Олімпік», Віталій Петровський забивав доволі багато, або ж просто виділявся на фоні своїх партнерів по команді. Зараз, коли дивишся, що виробляють Бересток та Пономаренко, часом здається, що більше на майданчику нікого й не потрібно. І команді Олександра Бабича треба докласти надзвичайних зусиль, щоб не дати їм відчути свою гру. «Forza», як нам здається, до цього часу не може здобути впевненість. Команду укомплектовано дійсно непоганими для цього рівня гравцями, але для досягнення результату їм завжди чогось не вистачає. Разом з тим, не можемо не відзначити, що у двох з перших чотирьох матчів номінальним гостям довелося зіграти з найсильнішими командами підгрупи. В принципі, до їх числа можна віднести і «Олімпік». Ось і побачимо, чи зуміють Воронцов і компанія зробити правильні висновки після попередніх невдач.

20:00 «Хлібодар» (Степанівка) – «Ніка»
А ось у цьому матчі групи А зустрінуться сусіди по «екватору» турнірної таблиці. Робити якісь прогнози, покладаючись на рух команд по турнірній дистанції ми б не взялися. З одного боку, «Ніка» виглядає нестабільно. Команда відбирає очки у дублерів «Сервіс Люкса», але поступається «Прокуратурі». Та й перемогу над «Ярославною» надто впевненою, м’яко кажучи, не назвеш. «Хлібодар» суто візуально виглядає більш потужнішим за підбором виконавців, та і суперники, у матчах з якими степанівці втратили очки, розташовуються у верхній частині таблиці. Ну а безсумнівному фавориту підгрупи і «Хлібодар», і «Ніка», що цікаво, поступилися з однаковою різницею у рахунку – 2:6 та 0:4 відповідно. Отже, очікуємо на цікавий, безкомпромісний поєдинок, і нехай переможе сильніший!

21:00 «Елітбуд» – «Локомотив» (Ворожба)
А от де не виникає жодних питань та сумнівів стосовно визначення фаворита, так це у цій парі. В заключному матчі сьогоднішнього ігрового дня зустрінуться беззаперечні фаворит і аутсайдер групи Б. «Елітбуд» ще жодного разу не втрачав очок, а «Локомотив», у свою чергу, жодного разу їх не набирав. «Залізничники» лише потроху адаптуються до нового для себе чемпіонату, набираються досвіду, тому пред’являти якісь претензії до їх гри ми не маємо наміру. «Елітбуд» має перемагати, при чому, доволі переконливо. Можемо припустити, що значно покращити свою бомбардирську статистику зможуть Сергій Ткаченко та Роман Єрьоменко. Але не варто забувати й те, що будь яка гра починається за рахунку 0:0, а за будь-яку недооцінку суперника дуже часто наступає покарання.

Коментарі закриті.