Асоціація футзалу Сумщини

Перша ліга АФС. Підсумки першого туру

Перший тур зимового чемпіонату Асоціації футзалу Сумщини у Першій лізі, який відбувся минулої суботи, видався напрочуд результативним.  У кожному з матчів суперники забили на двох не менше шести м’ячів. Усього за підсумками ігрового дня у цьому дивізіоні глядачі, які спостерігали за прямими трансляціями ігор, стали свідками 28 голів (серед них, один хет-трик, та три дублі). Лише «Елітбуду» вдалося залишити свої ворота недоторканими.

Дебютанти туру – «Лідер» та «LIKARSKE»

Для чемпіона та срібного призера минулорічної Другої ліги перший млинець після підвищення у класі виявився аж ніяк не глевким. На обидві команди вже на самому старті сезону очікувало випробування старожилами змагань АФС. При чому, цілком навіть статусними колективами. І «Лідер», і «LIKARSKE» склали цей іспит максимально вдало, записавши до свого активу по три залікових пункти. До того ж, в обох випадках матчі завершилися з однаковим рахунком – 4:2. Можна сказати, що «Лідеру» певною мірою пощастило, адже «спартаківці» вийшли на це протистояння у складі, який був далеким від оптимального, як якісно, так і чисельно. Проте, переможців не судять. Тим паче, за підбором виконавців «смугасті» зараз виглядають доволі симпатично. Гравцям «Автомобіліста», як нам видається, не варто аж надто перейматися через невдалий старт. І у такої думки є лише одне вагоме пояснення – рівень суперника. «LIKARSKE» після доукомплектації виглядає реально потужно. Можна сказати, що ця команда вже позначила свої претензії на одне з призових місць.

Камбек туру – «Гранум»

У своєму анонсі ми згадували слова Олександра Даценка щодо того, що майбутній сезон буде для його команди дуже складним. Якщо хтось спочатку і подумав, що капітан «Гранума» трохи перебільшує або ж вводить в оману своїх опонентів, то вже по завершенні першого тайму гри за участі цієї команди стало зрозуміло, що сніжківцям буде реально непросто. «Біло-чорні» за якихось сім хвилин перевиконали норму пропущених м’ячів на один або навіть два матчі наперед. І якщо з першими голами супернику десь частково пощастило, то те, як захищалися номінальні господарі у ситуації, коли рахунок на табло перетворився на 0:4, мабуть не пояснить ніхто. Зазвичай саме у таких обставинах колектив загартовується і випробовується на міцність характеру. Після перерви підопічні Даценка довели, що характер у них є неабиякий. Можливо, певний імпульс для подальшого порятунку дало те, що один м’яч вдалося відквитати вже у першій атаці після поновлення гри. Проте, це вже не так важливо. Важливий тут підсумковий результат. Поступаючись після першого тайму з рахунком 0:4, хлопці здобули перемогу – 6:4! Ну хіба не фантастика?!

Перемога на класі

Найбільш очевидним ще напередодні був результат матчу «СумДУ» – «Елітбуд». Було зрозуміло, що «будівельники» повинні здобути перемогу за будь-яких обставин, адже вони наразі перебувають зі своїм суперником у різних «вагових категоріях». І вони її здобули. Фактично усі питання було знято ще у першому таймі, який завершився з рахунком 0:5. Окремої уваги заслуговує гол у виконанні Павла Берестка, забитий прямим ударом зі штрафного. Ну і, звісно ж, не можемо не відзначити перший «хет-трик» цього сезону, який оформив Максим Брижик. Молодим студентам, у свою чергу, хочеться побажати наполегливості та терпіння. Таких непростих ігор упродовж сезону буде ще багато, але у пісумку набутий досвід обов’язково принесе свій результат!

Коментарі закриті.